Videovratnik IP

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
isildur
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2512
Dátum registrácie: So 21. Jún, 2008, 13:55
Bydlisko: Zilina

Videovratnik IP

Príspevok od používateľa isildur »

Zdravim páni, chcem poradiť videovratnik na IP a napajanie s poe, vsade mam cat 6a. Pokukoval som po hikvision dis 603 alebo dahua ktp 03.
Používateľov profilový obrázok
zoom
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2105
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava (40)

Re: Videovratnik IP

Príspevok od používateľa zoom »

Henten set sa sklada z vonkajsej kamery (DS-KV6113-WPE1) a vnutornej jednotky (DS-KH6320-WTE1). Ja mam tiez Hikvision kombo doma a uplne rovnaku vnutornu jednotku, akurat vonkajsia je DS-KV8413-WME1.

Je to vsetko napajane cez PoE switch pri brane. Funguje to dlhodobo spolahlivo a stabilne. Ziadne restarty, problemy s pripojenim a neviem co. Vnutorna jednotka ma svizne ovladanie, ze vies rychlo klikat cez menu, ale zase vela na klikanie tam toho nie je. Male oneskorenie je, ked chces urobit 2 veci naraz, napr. ze niekto vola a ja polozim hovor, a potom kliknem na tlacitko na otvorenie brany, tak to nie je uplne instant za sebou a treba pockat mozno 1-2 sekundy. Ale inak s pouzivanim ziadny problem. Viem si pozriet aj vonkajsiu kamerku kedykolvek a daju sa tam napojit aj IP kamery okolo domu (neviem ci len Hikvision alebo aj ine znacky), cize si tam vies skontrolovat perimeter.

Co sa tyka firmware, tak sa staraju a realne su tam zmeny - menia uzivatelske rozhranie, komunikacny protokol (stale kompatibilny so starou verziou), jazyky pridavaju a tak. Daju sa tam aj menit vyzvanacie tony, hoci uplne krkolomne (musia byt v konkretnom formate a musis to tam natlacit cez ovladaci soft). Ale podarilo sa, tak teraz mi pri zazvoneni hra doma Hedwig's Theme. Vytkol by som nekvalitu toho reproduktorceka a nejaku logiku za tym, kedy obcas ta pesnicka sa nejako debilne zosilni a sumi tam a neviem co. Urcite by sa to dalo urobit lepsie, ale je to pouzitelne.
Vies to napojit do cloudu, a potom cez mobil otvarat branu, brat hovor, ci len pozerat kamerku pri dverach. Uz som tak na dialku otvaral branu kurierovi, ze "oprite mi tovar o dvere a to je v pohode". Bezpecnost cinskeho zariadenia v cloude nehodnotim - ja to mam oddelene od zvysku siete.

Mam skusenosti len s tymto. Iny vyrobcovia mozu mat lepsie a pouzitelnejsie produkty, tak len pisem, ze toto funguje a nie su s tym problemy.

Moje odporucanie:
Kup si vyssi model, napr. DS-KH8350-WTE1 - ma pisany IPS displej (6320 len "TFT", cize asi nejaky shitny TN) a to dost pomoze. Taktiez ma tempered glass oproti 6320, ktora ma len bezny plast. Sam to planujem upgradnut pre lepsi pocit a budem dufat, ze drahsi model bude mat aj trosku lepsi reproduktorcek. Stary 6320 si potom dam k PC na horne poschodie, aby som aj zhora vedel pohodlne otvorit branu.
Používateľov profilový obrázok
isildur
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2512
Dátum registrácie: So 21. Jún, 2008, 13:55
Bydlisko: Zilina

Re: Videovratnik IP

Príspevok od používateľa isildur »

Dakujem za velmi dobre zhodnotenie, ten vyssi model uz mi pride dost dráhy.
Používateľov profilový obrázok
Sangala
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1473
Dátum registrácie: So 21. Feb, 2009, 15:25
Bydlisko: Žilina

Re: Videovratnik IP

Príspevok od používateľa Sangala »

ak mas kamery od hikvision/dahua odporucam sa drzat jednej znacky, vies to spriahnut spolu. Ak nie tak pozri este Akuvox znacku. Viem ze chalani od nas to montujú a nejak sa zákaznik nestazuje. Napr. Akuvox S562 + Akuvox E12S
ruofh
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 62
Dátum registrácie: Ut 29. Nov, 2016, 09:52
Bydlisko: Trnava

Re: Videovratnik IP

Príspevok od používateľa ruofh »

Ja mam tiez DS-KV6113-WPE1, je to v pohode, len predajca mi predaji povedal, ze vnutornu jednotku nepotrebujem, ak mam vlastny tablet (mam zaveseny vlastny tablet na stene, odkial ovladam ine veci v dome). A teda bez vnutornej jednotky je to nespolahlive. Sice je fajn, ze ti to zvoni aj na mobile hocikde na svete (cloud), ale doma na tablete to niekedy zvoni neskor nez mne na mobile. Co teda neni uplne idealne. Ked postarka zvoni, tak vyjdeme von az vtedy ked uz vypisuje zlty listok :D.

Takze urcite si kup aj vnutornu jednotku, ak by ti nahodou predajca povedal, ze nepotrebujes :)

Ako je pravda, ze to ma aj API a teda vies pomocou API vycitat ci niekto zvoni a mozno si spravit nejake vlastne riesenie na tablete, ale komu sa to chce, ze ano?
josa
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 350
Dátum registrácie: So 04. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Videovratnik IP

Príspevok od používateľa josa »

Mam kv6113 (b), ale spokojný s nim nie som nejak extra.
Ak ai by si kupoval 6113 tak uz radsej c verziu, lebo na b fw uz nerobia (a aj posledne 3 v ktorych bola pridana slovencina nefunguju dobre takze som bol nútený prejst na starsiu verziu, kedze support hikvision sa s tebou bavit nebude).
Ale co mna najviac hneva je prisvit v noci.
Nie som teraz pri tom, ale ak zapnem 1 rezim prisvitu tak v noci fajn, ale ten zvyseny jas je aj cez den a vtedy je ten obraz hrozny. Dalsia moznost tam je, ze podla ktoreho bodu ma nastavovat jas. To funguje asi 24hodin a potom na dalsi vecer je obraz zas tmavy a treba mu vybrat znova ten bod.
Taktiez motion detekcia je taka vselijaka, niekedy zaeviduje pohyb v nastavenej zone, niekedy nie. Dost casto skor zaeviduje pohyb aj ked tam nie je.
Toto vsetko moze mat C verzia vyriesene, ale ktovie.

Kazdopadne ja "potrebujem" otvaranie kartou/cipom, ovladanie el.zamku, poe a toto ma snad len hikvision (akuvox sa mi nepaci), alebo myslim dahua (tie aktualne obzeram, ze aj FW pre ne stale robia).

Edit: tak aj dahua fw uz nerobia na tie co som pozeral, posledny z 08/22
CPU: Intel Core i5 9600k, MB: Gigabyte Z390 Aorus Elite,GPU: EVGA GeForce GTX 1070 SC GAMING ACX 3.0, RAM: HyperX FURY 16GB 3200MHz DDR4 CL18, SSD1: Samsung 250GB, SSD2: Crucial MX500 m.2 1000GB, SSD3:Crucial MX500 m.2 500GB, Zdroj: ENERMAX MaxPro EMP700AGT 700W, Chladič: SCYTHE SCKTT-1000 Kotetsu

Návrat na "Nákupná poradňa"