Tak čo som predpokladal sa asi naplňuje, upscaling integrovaný priamo vo Windows:wingo napísal: ↑So 03. Feb, 2024, 00:53 Ale inak s väčšinou myšlienok súhlasím, slabá konkurencia a AMD by malo viac zabrať na poli SW. Aj keď skôr som za to tlačiť veci cez MS a 3rd party open source frameworky a aplikácie a nie cez vlastné ovládače, napr. teraz to nové autoHDR vo videách je vec čo by mohla byť automatika vo Windows ako autoHDR v hrách, najmä teraz keď prichádzajú CPU s integrovanými AI akcelerátormi... a tiež sa čudujem že s tým neprišiel samotný Google a nie je to funkcia priamo v Youtube, napr. ako bonus pre premium, podobne ten upscaling videí. Riešiť takéto veci cez ovládače mi príde divné a neprirodzené.
https://videocardz.com/newz/ai-powered- ... ndows-apps
Zatiaľ žiadne info, otázka je čo to vlastne je, upscaling aplikácií, upscaling videa, API zjednocujúce a štandardizujúce upscaling vo Windows? Aplikácia zavolá sprav upscaling, ovládače GPU spravia svojim algoritmom, prípadne si človek môže inštalovať algoritmy rovnako ako video kodeky? To posledné by bolo asi najlepšie riešenie pre všetkých.