HDD do NAS
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Re: HDD do NAS
este prezrad za aku cenu
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
inak bacha na tie smarty. skusal som sa hrat s nejakymi programami a taky HDsentinel Pro dokaze z disku ktory mi raid vyhodil ako vadny a chybne sektory a zdravie 60% a podobne urobit po "oprave" v podstate 100% zdravy disk.
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Spoiler: ukázať
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Nedava mi zmysel, preco to hlasilo tu chybu v SMART, ked hodnota bola stale ta ista.
A ta akoze oprava mi pride, ze bud ju zapise do SMART nejakym sposobom nazad, takze disk je akoze OK,
alebo nejak vynuti realokovanie poskodenych sektorv za zalozne = oprava problemu.
Ale vzdy tam bola hodnota 200, tak mi to nedava zmysel. To si program tych 64 vadnych sektorov vymyslel?
A ta akoze oprava mi pride, ze bud ju zapise do SMART nejakym sposobom nazad, takze disk je akoze OK,
alebo nejak vynuti realokovanie poskodenych sektorv za zalozne = oprava problemu.
Ale vzdy tam bola hodnota 200, tak mi to nedava zmysel. To si program tych 64 vadnych sektorov vymyslel?
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
neviem, skusal som to aj na druhom HDD kde bolo 269 sektorov a to iste.
je to tento test
robilo to asi 17h na 3TB HDD
je to tento test
robilo to asi 17h na 3TB HDD
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Hej, takto nejako to funguje.. Sice som sa so Sentinelom hral pred cca 12 rokmi este s PATA a prvymi SATA diskami pred vyhodenim, ale takto nejako to prebehlo..
No a je to trvale alebo ked to naformatujes pripadne odstranis celu particiu a urobis na novo tak sa to vrati? Neviem ci sa da na taky disk spolahnut.
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Je to trvale, lebo realokaciu sektorov riesi priamo firmver disku.. Ale odpdoved na poslednu vetu je "Nie, ja osobne by som sa urcite nespoliehal"..
Mozno este pred 25 - 24 rokmi, kedy som mal HDD v sufliku na prenos dat medzi domom a intrakom a keby to po ceste umrelo, nic sa nedeje.. Len ceny za GB boli vyssie..
Mozno este pred 25 - 24 rokmi, kedy som mal HDD v sufliku na prenos dat medzi domom a intrakom a keby to po ceste umrelo, nic sa nedeje.. Len ceny za GB boli vyssie..
No ani dnes to nie je ziadne terno. Ceny rovnake ako pred 10r ked som kupoval.