2.5 A/V mono na 3.5 jack stereo?
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: 2.5 A/V mono na 3.5 jack stereo?
a vysledok bude vyzerat takto
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
If it looks stupid but it works, it ain`t stupid
Spoiler: ukázať
- Heatman
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 23. Nov, 2006, 02:00
Mam taky dojem ze tu ide kazdy svoje a na podstatu sa nikto neopytal.
Ktora strana kablu (z foto z prveho postu) ide do toho zariadenia?
Ak cinche, a vystup je 2,5 jack tak mono adapterom na 3,5 jack si akurat spojis video a audio signal dokopy a neviem ako sa to tomu zariadeniu bude pacit.
Tu by si potreboval nejaku custom redukciu ktora oddeli video a rozdvoji mono, pochybujem ze taka jack redukcia existuje.
Alebo nechas odpojeny AV cinch zabezpecis aby ho nikto nahodou nezapojil, a potom staci nejaka Stereo to Mono redukcia, nieviem ci nieco take existuje, ale pochybujem.
Ak do toho zariadenia ide ten 2,5 jack a vystup su cinche tak si to tiez potrebujes vyrobit kedze pinout Jacku je taky ze spicka je Lavy kanal stredny kruzok je Pravy kanal a potom je GND.
A mono jacky nemaju stredny kruzok ale je priechodny GND.
Takze nieco taketo by ti nepomohlo: https://www.av-connection.com/?PGr=2376
.
Ktora strana kablu (z foto z prveho postu) ide do toho zariadenia?
Ak cinche, a vystup je 2,5 jack tak mono adapterom na 3,5 jack si akurat spojis video a audio signal dokopy a neviem ako sa to tomu zariadeniu bude pacit.
Tu by si potreboval nejaku custom redukciu ktora oddeli video a rozdvoji mono, pochybujem ze taka jack redukcia existuje.
Alebo nechas odpojeny AV cinch zabezpecis aby ho nikto nahodou nezapojil, a potom staci nejaka Stereo to Mono redukcia, nieviem ci nieco take existuje, ale pochybujem.
Ak do toho zariadenia ide ten 2,5 jack a vystup su cinche tak si to tiez potrebujes vyrobit kedze pinout Jacku je taky ze spicka je Lavy kanal stredny kruzok je Pravy kanal a potom je GND.
A mono jacky nemaju stredny kruzok ale je priechodny GND.
Takze nieco taketo by ti nepomohlo: https://www.av-connection.com/?PGr=2376
.
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Neopytal? Presne to som sa pytal, dokonca dvakrat a priamu odpoved som nedostal.. Ale podla tohto..
Inak o moznych problemoch pri spojeni audia a videa som uz pisal davnejsie.. Cize to, co postol wingo + "moja" mono -> stereo redukcia..
... vyrazne predpokladam, ze zariadenie ma vystup na ten 2,5mm jack - neviem o TV, ktora by tak mala rieseny AV vstup..
Inak o moznych problemoch pri spojeni audia a videa som uz pisal davnejsie.. Cize to, co postol wingo + "moja" mono -> stereo redukcia..
ano, zariadenie ma vystup na 2.5 jack, a je to audio mono a video, cize spicka audio, stred video a GND, alebo naopak, alebo uplne inak. kto vie (nech povie).
redukcia objednana, uvidime tak o dva tyzdne. snad sa to zaobide bez explozii (v dnesnej dobe by som tipoval ze je to naklucovane tak, ze najhorsie co sa moze stat je ze to nebude fungovat, a nie skrat ktory zlikviduje vsetko co je prave pripojene).
redukcia objednana, uvidime tak o dva tyzdne. snad sa to zaobide bez explozii (v dnesnej dobe by som tipoval ze je to naklucovane tak, ze najhorsie co sa moze stat je ze to nebude fungovat, a nie skrat ktory zlikviduje vsetko co je prave pripojene).
- michalesku
- Používateľ
Ktora redukcia? Ved sme ich naratali tri.. A preco dva tyzdne?
ekvivalent tej z amazonu (rovno z ciny, snad si len niekto nemysli ze akoze vyleziem z pivnice a pojdem VON do mesta kde su LUDIA a kupim si to v kamennom obchode, ako praclovek). cize 2.5 jack s jednym pasikom (audio mono) na 3.5 audio jack vstup (stereo).
- michalesku
- Používateľ
Cize si odignoroval vsetko, co sme Ti pisali a spravil si po svojom.. Ako myslis..
Inak zoskratuje Ti to video vystup so zemou..
Inak zoskratuje Ti to video vystup so zemou..
ok, tak skrat je novinka. cize ani neskusat?
- Heatman
- Používateľ
Ked necha zlty cinch na zariadeni odpojeny tak nieje problem, ale furt bude mat iba lavy kanal...
- michalesku
- Používateľ
Ale zo zariadenia ide ten jack.. RCA ide do TV..
- Heatman
- Používateľ
Ja som z toho jelen
Nech da fotku konektorov na zariadeni ku ktoremu patri ten kabel, to bude asi najlepsie.
Nech da fotku konektorov na zariadeni ku ktoremu patri ten kabel, to bude asi najlepsie.
ok, mspaint to iste zachrani, viz priloha. prvy riadok predstavuje umysel vyrobcu, druhy co zamyslam ja. tu vidime ako vyzera 2.5 jack na tom AV kabli (hore, 2 pasiky), a 2.5 jack na tej redukcii (dole, 1 pasik). redukcia podla popisu berie audio mono, a robi z neho stereo, resp pusta to mono do oboch sluchadiel.
skusim moju otazku zjednodusit na max - ak to zapojim ako na druhom riadku obrazka z prilohy, co sa stane?
1) nic, nebude to fungovat
2) bude to fungovat bez problemu
3) nastane skrat a zariadenie bude poskodene/znicene
skusim moju otazku zjednodusit na max - ak to zapojim ako na druhom riadku obrazka z prilohy, co sa stane?
1) nic, nebude to fungovat
2) bude to fungovat bez problemu
3) nastane skrat a zariadenie bude poskodene/znicene
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Podla toho, na ktory kontakt toho 3p jacku je v zariadeni vyvedeny videosignal, ti do sluchatok pojde cez ten 2p jack bud videosignal (a teda ticho/sum/whatever), alebo zvuk. Sluchatka maju nejaky svoj odpor/impedanciu a ktovie, ako sa to bude pacit casti elektroniky riesiacej videosignal, ak sa trafis a videosignal pojde do sluchatok.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB