Basic telka pre svokru

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03

Basic telka pre svokru

Príspevok od používateľa molnart »

Uvazujem ze svorku by som prekvapil novou telkou. Momentalne ma nejaky 15 rocny 32" samsung ktory ani full hd nie je, takze naroky na obraz su celkom nizke.
malo by to ale mat nejaky schopnejsi operacny system, nech sa tam da pozerat UPC priamo z telky bez toho ich nepouzitelne pomaleho horizon boxu a rozumny pristup k archivom joj a markiza - neviem ci sa to prehrava cez web alebo na to maju aplikaciu. uhlopriecka asi do 50", viac asi nie. pozerat sa na nom bude asi vylucne telka. orientacne nejake znacky/modely po ktorych sa pozerat? kludne aj bazar, ale tam som dokopy nic nenasiel
Spoiler: ukázať
PC: CPU: Intel Core i5 12600K with Silentium Fortis 5 ARGB MB: MSI Tomahawk Z690 DDR4 RAM: 2x 16GB G.Skill Ripjaws V 4400-19 DDR4 GPU: GigaByte Eagle GeForce RTX 3060 Ti OC HDD: Samsung 970 1GB GB PSU: Corsair RMx (2018) 650W Case: Fractal Meshify 2 Compact Monitor: Philips 272B7QPJEB OS: Win 11 64-bit
Notebook: HP EliteBook 840 G6 Core i5 8265U, 16 GB RAM, 512 GB SSD
Server: HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Phone: Samsung Galaxy A52s
Tablet: iPad Pro 11 (2018)
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Re: Basic telka pre svokru

Príspevok od používateľa Dunar »

Napr. TCL 50C645. Ma to android, nie je to uplne zakladny obraz, ale trosku lepsi a plus je tam po registracii 5 rokov zaruka.
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03

Príspevok od používateľa molnart »

diky za tip, telka je doma, spokojnost. ten android sa rozbiehal celkom pomaly, mal som z toho vaznu obavu ale za chvilu sa ustalil a rychlostne je fajn (aj ked ziadny blesk to nie je). a UPC android appka oproti ich boxu je neporovnatelne lepsia
Spoiler: ukázať
PC: CPU: Intel Core i5 12600K with Silentium Fortis 5 ARGB MB: MSI Tomahawk Z690 DDR4 RAM: 2x 16GB G.Skill Ripjaws V 4400-19 DDR4 GPU: GigaByte Eagle GeForce RTX 3060 Ti OC HDD: Samsung 970 1GB GB PSU: Corsair RMx (2018) 650W Case: Fractal Meshify 2 Compact Monitor: Philips 272B7QPJEB OS: Win 11 64-bit
Notebook: HP EliteBook 840 G6 Core i5 8265U, 16 GB RAM, 512 GB SSD
Server: HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Phone: Samsung Galaxy A52s
Tablet: iPad Pro 11 (2018)
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Príspevok od používateľa Dunar »

Nemozes chciet lacny TV a zaroven rychly system. To sa vylucuje. Tam je zakladny procesor, menej ram atd. Ta nizka cena sa premieta aj tam.
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

Henten UPC haraburda box je uplne zufalstvo. Zdaleka najhorsi medzi beznymi operatormi. Nechapem, ze niekde sedi nejaky kindermanager/DEI manager a mysli si, ako dobre zrobil. Normalne by som ho chcel stretnut.
Kazdopadne IPTV appka bude fungovat, len je to IPTV, tj. vacsia kompresia a ide to cez tvoj net. Alternativne riesenie je zakupit CA modul do TV a DVB-C signal dekodovat priamo v TV. Vsetko ma svoje vyhody a nevyhody.

IPTV appka
V podstate all-in-one riesenie - spustis appku, mas tam TV, archiv, program, vsetko. Ovladas dialkacom od TV. Medzi nevyhody patri, ze je to IPTV, cize vacsia kompresia a ide to cez tvoj internet.

CA modul
Dekodujes signal v TV, vyuzijes GUI TV na browsovanie po kanaloch, EPG a tak. Taktiez vyuzivas TV dialkac a mas to v plnej kvalite a je sanca, ze ovladanie tohto bude plynulejsie nez appka na pomalsom CPU. Nevyhoda je, ze musis kupit CA modul, prides o TV archiv a pretacanie vysielania, co sa da zase dohnat pomocou IPTV appky.

Uznavam, ze pre starsieho cloveka ta IPTV appka ma vsetko pokope a riesenie "TV kukaj tu, ale ked si chces pozriet zaznam, tak sa z UPC prepni na UPC ale inde" je asi nevyhovujuce. Len to spominam, ze je aj taka moznost.

Návrat na "Nákupná poradňa"