43(50)" TV Spalna

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
Lord Anakin
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 29. Apr, 2008, 14:00

43(50)" TV Spalna

Príspevok od používateľa Lord Anakin »

Ahojte ,

poprosil by som pomoct vo vybere novej TV do spalne. TV pozerame klasicky v obyvacke a potom sa presuvame do spalne a dopozeravame alebo ja si pustim nieco co som videl milion krat a pri tom zaspavame. Obcas sa stane ze sa nieco pozera na tej TV aj pocas dna alebo sa raz za rok zapoji PS5 a chvilu hraje.

Aktualne mam 32 monitor + Xiaomi tv box 2s + 2,0 reproduktory
Kedze su to tri veci , na androide som nenasiel nic na korektne vypinanie ked pozeram napr voyo a aj tak by mi ostali zapnute repraky tak to riesim inteligentou zasuvkou na ktorej nastavim casovac a na tvrdo vypnem vsetko ...

Poziadavky :
1. Musi to byt Nay alebo Datart (potrebujem sa zbavit poukazok DOXX plus fpoho)
2. Kedze pri tom zaspavame tak 43" je asi strop (mozno nejakym zazrakom ak by na to bol dovod tak 50tka)
3. Bol by som rad ak by system bol aspon rovnako svizny ako ten xiaomi tv box
4. Stacilo by asi aj FHD rozlisenie na takto malu obrazovku ale asi radsej 4k (lepsie sa to bude potom predavat)
5. Idealne rovno aj s nejakym stojanom na stenu (toto beriem ale ako bonus, musi byt naklapaci aj aby som ho mohol odlacit od steny kedze pojde asi do rohu izby a ten moze byt uz aj z ineho eshopu)
6. Rozpocet 300€ (strop je 450€ na to kolko by pri tej telke budeme travit casu a ze to bude taka mala telka je to az vela mam pocit :D )

za kazdu radu dakujem velmi pekne :)
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Re: 43(50)" TV Spalna

Príspevok od používateľa Dunar »

Na sviznost toho boxu zabudni, to nesplna ziaden TV.
Zuzenie len na tie 2 obchody vyber znacne zuzuje, hlavne cenovo.
Z toho co je tam ako-tak zaujimave, tak na datarte maju napr. Philips 43PUS8518. Ambilight, ale hlavne to ma uz obrazovy procesor P5, co je v tejto kategorii bezkonkurencne.
Lord Anakin
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 29. Apr, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Lord Anakin »

Som myslel tym ze ten box ma svoje roky ze sa to posunulo tak ze telky maju lepsi HW a teda su rychlejsie ...

Tak ci onak popozeral som , mierne som bol sklamany najlepsou cenou v nay ale najblizsi 2h cesty autom ... predpokladam ze to maju vystavene kusy ? Musia byt nejako tieto modely oznacene alebo nie ?

Objednany v Datart + pouzita nejaka zlava :D

Dunar dakujem velmi pekne !
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

Hoci telka uz je vybrata, chcel som este rozpitvat tuto vec:
Dunar napísal: Ut 13. Aug, 2024, 08:44Na sviznost toho boxu zabudni, to nesplna ziaden TV.
Je to naozaj tak? Cirou nahodou teraz nedavno som studoval Android krabicky s Google TV a je to tam take divne. Momentalne mam stary Philips 65OLED803 (tj. rocnik 2018) a ten procesor tam je uz jednoducho nedostatocny. Aplikacie (streamovacie sluzby) posekavaju a cele je to viditelne spomalene. Telka ako taka funguje super, obraz super, ale uplne ju degraduje ten CPU. Ako hotfix som chcel kupit najnovsi Chromecast, kym niekedy v dalekej buducnosti kupim novu TV. Tento ma lepsi procesor, ale aj tak som posledne 2 mesiace cakal, lebo Google mal uviest nastupcu, co sa stalo s novou Streamer krabickou, ktora ma zaroven aj RJ45 port a lepsi dialkac. Akurat ten procesor vylepsili len asi o 22%, co je uplny vysmech po tolkych rokoch a nemienim im za to davat peniaze.

Tu sa dostavame k uplne vyfailovanej situacii s licencovanymi Android TV krabickami s Google TV - zoznam. Cokolvek si kupis, tak si odkazany na stary shitny procesor (Amlogic S905 a podobne) s rovnakou Mali-G31 MP2 GPU a k tomu 2GB RAM. V zozname najdes aj tvoj Xiaomi box. 4GB RAM ma jediny vyrobok - prave ten novy Streamer od Googlu, ktory sa este len zacne predavat.

Naproti tomu procesory v TV sa trosku potacali na mieste az prisiel velky vykonnostny skok s uvedenim Pentonic serie. Tento Pentonic 1000 ma aj ta vybrata 43PUS8518 a vykonnostne je to asi takto (priblizne Geekbench v4 hodnoty):
  • Moja stara TV [link]: 500 single-core, 1000 multi-core
  • Chromecast Google TV 4K, nie HD verzia [link]: 880 single-core, 2300 multi-core
  • Xiaomi TV Box S Gen.2 [link]: 880 single-core, 2200-2300 multi-core (to su tie vsetky rovnake krabicky)
  • 43PUS8518, tj. Pentonic 1000 [link]: 1300-1450 single-core, 3400-3750 multi-core
Takze z mojho pohladu je uplny mega-fail, ze Google po 4 rokoch od predosleho Chromecastu vyda takuto haraburdu a ani len nekupis nejaku licencovanu vykonnu alternativu. Preto si myslim, ze momentalne kupa (aj minulorocnej) TV prinesie zasadne vyssi vykon nez Android Google TV krabicky. Avsak... nemal som v ruke ani Pentonic 1000, ani tvoju Xiaomi krabicku. Tak ked sa ti to nahodou bude chciet skusat vedla seba, mozes sem napisat, co ti pride sviznejsie.
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Príspevok od používateľa Dunar »

Tam nejde ani tak o hardver ako o odladenie softveru. To je ten hlavny kamen urazu. Proste google na to v televizoroch zvysoka serie.
wingo
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36

Príspevok od používateľa wingo »

K svižnosti Androidu v TV len toľko že v mojej Sony TV 65XH9005 z roku 2020 ide svižne (pozerám že tam je Cortex A73, 3GB RAM a je aj v tom linku od Zooma, Single: 1195, Multi: 2882 takže vyzerá že dokonca rýchlejší ako ten Xiaomi Box) a spomalí sa len keď práve beží niečo náročné čo vyťažuje CPU napr. appka dačo robí a ty začneš prepínať na inú appku, v novšej ale lacnejšej TCL 55P635 je spomalený aj pri bežnej činnosti (Cortex A55 na 1,3GHz a 2GB RAM takže už na pohľad biedny SoC).
Spoiler: ukázať
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

PC1:
Ryzen 5 7600X, Noctua NH-D14+Arctic P14 PWM PST, Gigabyte B650M Gaming X AX, 32GB DDR5 Kingston Fury Renegade RGB @ 6000/28/37/37/30, Gigabyte AORUS RX 6800XT Master 16GB, SSD Kingston Fury Renegade 1TB, Adata XPG Core Reactor 650W, BeQuiet Pure Base 500DX + 3x Arctic P14 PWM PST, LG 42OLEDC21, Gamdias Hermes P3 Brown, Logitech G400, Hifiman HE-4XX + Topping NX4DSD

PC2:
Ryzen 5 5600X, ASUS TUF Gaming B550M-PLUS WiFi, 32GB DDR4 Kingston Predator@3600/16/19/21/36, Sapphire Pulse RX6600 8GB, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, Seasonic Platinum SS-660XP2, Riotoro Morpheus, ASUS VG279Q, Marvo K605, Rapture ASPIS, Superlux HD-330 + Brainwavz Sheepskin earpads, Edifier WN820NB Plus
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

Tazko sa hladaju tie Geekbench vysledky, ale celkom dost by tej tvojej TCL 55P635 telke odpovedal tento zaznam, tj. 580 single-core, 1500 multi-core - takze trosku rychlejsie nez ten moj Philips, ale ukrutny fail ze v roku 2023 nieco take vyda cinsky zerg a este za to chce peniaze. Ruky dolamat, lebo vzhladom na moju TV si viem velmi zivo predstavit, ako to asi musi fungovat. Clovek uz aby pri vybere TV nepozeral len funkcie, ze kde co zase odobrali, zmenili a zamaskovali, ale aj CPU benchmarky, boha jeho.

Kazdopadne pokial tvoj Sony s horsim chipsetom nez Pentonic je tak nejak dostacujuci, tak nove TV s Pentonicom 1000 to hadam par rokov v pohode vydrzia (nakolko ma aj AV1 a H.266 HW dekodovanie). A keby prisla vykonnostna nudza, stale je tu Pentonic 2000 urceny pre 8K 120 Hz TV.

Inak v 2023 modeloch Philips mal Android TV/Google TV s Pentonicom aj v strednej triede LCD (PUS8xx8). Od 2024, uz iba vo vyssich OLED modeloch (OLED8xx). OLED7xx a vsetky LCD uz maju iny SoC a bezia s novym Titan OS, co je len dalsi zmrdsky vynalez, ako tlacit do ludi viac reklamy, presne podla ich vyjadreni:
- "the company behind Titan OS announced its Titan advertising division to help advertisers reach more relevant audiences"
- "Advertising sits at the core of the Titan OS monetisation model. The launch of the new operating system includes cutting-edge advertising solutions, managed by Titan Advertising."

Návrat na "Nákupná poradňa"