Operátor Radosť a veľa problémov
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Re: Operátor Radosť a veľa problémov
Chalani a nevadi, ak karta je vybavena na dieta?
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
Isic moze byt na hockoho. Jedina podmienka je aby bol platny.
Oživím trošku tému. Zvažujem vymeniť dátovú kartu od SWAN, ktorú mám ešte z čias "testovania" siete prichádzajúcej 4ky (100GB za 10e). Celkom ma zaujala neobmedzená Dátová Radosť za 15e, prípadne Nekonečná Radosť za 20e. Je to rovnocenná alternatíva v rámci pokrytia a rýchlosti v porovnaní s Orange? Pretože som nedávno skúšal Orange Prima a tá mala výborné pokrytie aj rýchlosti. Žiaľ dáta sú tam drahšie.
i7 6700k 4,4 GHz + Noctua NH-D14 + 2x Noctua NF-S12A PWM, 32 GB DDR4 Corsair 3 GHz, Gigabyte Z270-X Gaming 5, Gainward GTX 1080 Phoenix (Bios GLH), SSD M.2 Samsung 960 Pro 512 GB + Sata 850 Evo 1 TB, Seasonix SS-1000W Platinum, Cooler Master K280 + 2x Noctua NF-S12A PWM, 4x FHD 24" Monitory, Win 10 Pro 64bit, router Mikrotik RB2011UiAS-2HnD-IN
2x Lenovo T430 i7 a i5, 8GB DDR3, Samsung 850 Evo 256GB, Win 10 Pro 64bit
Lenovo T470s i5, 8GB DDR3, Samsung 850 Evo 256GB, Win 10 Pro 64bit
- d3Xter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
pokrytie je dnes hodne relativny pojem, dnes mas a zajtra nemusis, o2 zdiela/bude zdielat mobilnu siet s telekomom, tj sever bude iba o2 a juh iba telekom
zalezi od toho, ze kde sa pohybujes ... z mojich skusenosti (miest, kde sa pohybujem najcastejsie) mal Orange lepsie pokrytie aj rychlosti ako O2 - nehovoriac o tom, ze Radost ma obmedzenu rychlost na 10mbit
Toto sa týka čisto správy/zdielania HW, prístup budú mať obidvaja (MORAN=Multi-Operator Radio Access Network). Zachovajú sa vysielače, ktoré majú najlepšie pokrytie, tj z pohľadu zákazníka (či už Telekom alebo o2), sa pokrytie zlepší (mal by sa).
- d3Xter
- Používateľ
ano a ked padne bts ci prekopu optiku tak nebude mat nikto nic o tom ako rychlo nam vie dodavatel servisovat bts sa tiez nebudem rozpisovat, na papieri krasne ale kazdy kto tomu aspon trochu rozumie sa chyta za hlavu
- geroswen
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Jan, 2015, 23:54
To zdielanie sieti dava velky zmysel, lebo 5G siet by mala mat radovo viac vysielacov v porovnani so 4G. Aspon to hovori teoria a tak sme sa to ucili aj 10 rokov dozadu na skole.
Nerobim so sietami, ale moja predstava je taka, ze ak ma Telekom vysielac na kostole a O2 na druhom konci dediny na nadrzi na vodu, tak nechaju obidva a navzajom si ich vysharuju. O tej teorii, ze O2 bude mat sever a Telekom juh som nepocul a zda sa mi to dost malo pravdepodobne.
Ked niekto prekope optiku, tak je dost velka sanca, ze chytis signal z ineho vysielaca a ak nie, tak ti zarucene pojde aspon 2G, cize 155 si zavolas.
Nerobim so sietami, ale moja predstava je taka, ze ak ma Telekom vysielac na kostole a O2 na druhom konci dediny na nadrzi na vodu, tak nechaju obidva a navzajom si ich vysharuju. O tej teorii, ze O2 bude mat sever a Telekom juh som nepocul a zda sa mi to dost malo pravdepodobne.
Ked niekto prekope optiku, tak je dost velka sanca, ze chytis signal z ineho vysielaca a ak nie, tak ti zarucene pojde aspon 2G, cize 155 si zavolas.
Dell M4500 - i7-920xm @3.87Ghz, quadro 1800m
- d3Xter
- Používateľ
split sever-juh je realita a realizuje sa to na dennej baze, BA a KE ostavaju dual
5g mame ale az po zaplneni 4g kedze je to 5g nsa, dalsia velmi pochybna cast je agregacna siet a jej neschonost spravnej synchronizacie a kapacita, samozrejme cim viac ucastnikov tym vyssia spotreba
5g mame ale az po zaplneni 4g kedze je to 5g nsa, dalsia velmi pochybna cast je agregacna siet a jej neschonost spravnej synchronizacie a kapacita, samozrejme cim viac ucastnikov tym vyssia spotreba
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Neviem ako ma 4ka poriesenu siet, mala mat narodny roaming v Orange, ale som velmi stastny, ze som zrusil 4ku na data a nahodil Radost ako primarnu kartu, kedze na volania som mal O2. Odkedy mam Radost, tak neriesim, v ktorom obchode na ktorom poschodi budem mat signal, mimo mesta to bola loteria, Donovaly bez sance. Jedine co je blbe, ze sa to neda dat stale na trvaly prikaz/inkaso, lebo to by mi poriesilo 2.50 poplatok na bankovom ucte
Spoiler: ukázať
Ďakujem za info. Objednal som SIM kartu, mám 7 dní na otestovanie a potom sa rozhodnem.
i7 6700k 4,4 GHz + Noctua NH-D14 + 2x Noctua NF-S12A PWM, 32 GB DDR4 Corsair 3 GHz, Gigabyte Z270-X Gaming 5, Gainward GTX 1080 Phoenix (Bios GLH), SSD M.2 Samsung 960 Pro 512 GB + Sata 850 Evo 1 TB, Seasonix SS-1000W Platinum, Cooler Master K280 + 2x Noctua NF-S12A PWM, 4x FHD 24" Monitory, Win 10 Pro 64bit, router Mikrotik RB2011UiAS-2HnD-IN
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
Ano radosť beží na 10Mbit pri 4G, pri 5G to je mám dojem rýchlejšie...
Na to moje pozretie mailov a trochu surfovania mi to v pohode stačí. Filmy, hudbu a iné sprostosti na telefone nerobím, sem tam nejaké video z YT, ale odkedy to je plné reklám tak sa aj zaobídem
Napríklad u mna bol problém v práci s Orange, velmi často mi to držalo "E" a to človek "dointernetoval", ked nabehlo 4G tak to šlo, ale stabilita nič moc. Potom boli v kuse výpadky a nabehlo 5G, ale prd z toho ked to aj tak často padalo do "E" a zasa bez internetu a ja mám platiť 20€ za paušál kde poriadne neviem využívať internet? Doma mi to je fuk, som cez PC...
V Radosti nie je žiadna viazanosť, každý mesiac môžem mať iný paušál, ale vystačím si s prstom vzadku s paušálom za 10€ a to už som využil 2x zlavu 50% teda to bolo len za 5€.
Sranda že v Orange mi po skončení viazanosti ponúkali predlženie paušálu zasa za 20€ s tým že mám 2GB dát bonus naviac a ked som dal žiadosť o prenos čísla, tak mi volali že mi to dajú za 12,50€ ak ostanem...
Neostal som, lebo mi to je prd platné ked mi nešiel internet a v Radosti si to lepšie drží signál práve tam kde potrebujem.
A ked sa mi nebude páčiť môžem kedykolvek skončiť, aj zajtra
Na to moje pozretie mailov a trochu surfovania mi to v pohode stačí. Filmy, hudbu a iné sprostosti na telefone nerobím, sem tam nejaké video z YT, ale odkedy to je plné reklám tak sa aj zaobídem
Napríklad u mna bol problém v práci s Orange, velmi často mi to držalo "E" a to človek "dointernetoval", ked nabehlo 4G tak to šlo, ale stabilita nič moc. Potom boli v kuse výpadky a nabehlo 5G, ale prd z toho ked to aj tak často padalo do "E" a zasa bez internetu a ja mám platiť 20€ za paušál kde poriadne neviem využívať internet? Doma mi to je fuk, som cez PC...
V Radosti nie je žiadna viazanosť, každý mesiac môžem mať iný paušál, ale vystačím si s prstom vzadku s paušálom za 10€ a to už som využil 2x zlavu 50% teda to bolo len za 5€.
Sranda že v Orange mi po skončení viazanosti ponúkali predlženie paušálu zasa za 20€ s tým že mám 2GB dát bonus naviac a ked som dal žiadosť o prenos čísla, tak mi volali že mi to dajú za 12,50€ ak ostanem...
Neostal som, lebo mi to je prd platné ked mi nešiel internet a v Radosti si to lepšie drží signál práve tam kde potrebujem.
A ked sa mi nebude páčiť môžem kedykolvek skončiť, aj zajtra
10Mbit je na mobilné pripojenie pre moje potreby plne postačujúce, hlavne ak je ako píšeš signál 4G, prípadne 5G omnoho stabilnejší. Že máš skúsenosť s tým, že je to stabilnejšie ako Orange je pre mňa len povzbudzujúce. Ako som písal, otestujem to a určite sem potom napíšem pár postrehov/skúseností.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
Nesprávne som formuloval text, stabilitu v mojom prípade predstavuje to že Radosť (O2) má bližšie alebo lepšie nasmerovanú BTS a mám v práci stabilnejší 4G signál ako s Orange kde mi to vypadávalo do 2G???
Predtým s Orangom som mal pri ikone signálu 4G, "H" a potom "E". Na 4G + "H" to ešte šlo, ale ked skočilo "E" tak som skončil.
Potom ako boli 2 dni výpadky, nabehlo aj 5G, kde to ozaj valí, ale zároven zmizlo "H" a teda to skákalo 5G + 4G, ale stabilita velká bieda a potom "E" kde internet vlastne nejde
A nie je nad to ked potrebuješ pozrieť nejakú blbosť a ty po dvoch minutách nahánania signálu sa na to akurát tak vytoto slušne povedané.
Nepomohli ani aplikácie na ručný výber siete
Predtým s Orangom som mal pri ikone signálu 4G, "H" a potom "E". Na 4G + "H" to ešte šlo, ale ked skočilo "E" tak som skončil.
Potom ako boli 2 dni výpadky, nabehlo aj 5G, kde to ozaj valí, ale zároven zmizlo "H" a teda to skákalo 5G + 4G, ale stabilita velká bieda a potom "E" kde internet vlastne nejde
A nie je nad to ked potrebuješ pozrieť nejakú blbosť a ty po dvoch minutách nahánania signálu sa na to akurát tak vytoto slušne povedané.
Nepomohli ani aplikácie na ručný výber siete