Problem so zvukom na NTB

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Googler1
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 425
Dátum registrácie: So 22. Jan, 2011, 23:19

Problem so zvukom na NTB

Príspevok od používateľa Googler1 »

Caute, mam problem so zvukom - prestal fungovat a neviem ci ide o zalezitost HW alebo SW. Ide o NTB s W11, z integrovanych reprakov nepocut zvuk ani z kablovych sluchadiel, ale z BT sluchadiel zvuk funguje. Win detekuje zvukovku aj repraky, znazornuje aj to, ze zvuk sa prehrava, ale realne nic nepocut.
Skusal som:
- Preinstalovat Win uplne nanovo (preniesol som len subory)
- nainstaloval som driver od chipsetu a skusal som viacero driverov zvukovky (realtek)
- Nainstaloval som Win updaty
- BIOS som dal do defaultu

Uz mi napada len HW problem, ale aj to by bolo asi celkom zvlastne pretoze myslim, ze ak by bol problem so zvukovkou, tak spravca zariadeni by ju nevidel alebo videl s chybou, ale nic take sa nedeje a to iste si myslim, ze by platilo pre repraky. Spravca zariadeni tiez nezobrazuje ziadne nerozpoznane zariadenie.

Ma niekto nejaky napad???
Používateľov profilový obrázok
zoom
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2216
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava (40)

Re: Problem so zvukom na NTB

Príspevok od používateľa zoom »

Zacal by som asi tym, co je to presne za notebook. Ale presne, taj. produktove cislo (P/N) z nalepky zospodu, aby sme si vedeli pozriet HW konfiguraciu.

Dalej to, ze "prestal fungovat zvuk", tak to ako k tomu doslo? Po prechode na Win11, ale jednoducho zvuk na tom OS isiel a jedneho dna nesiel? Stalo sa to za behu toho notebooku, alebo sa vypol, potom zapol a uz nesiel? Nejake zmeny medzitym (Windows Update a tak)?
Googler1
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 425
Dátum registrácie: So 22. Jan, 2011, 23:19

Re: Problem so zvukom na NTB

Príspevok od používateľa Googler1 »

Neviem ako k tomu doslo lebo NTB nie je moj a opis majitela bol myslim "normalne fungoval, vypol som NTB a po zapnuti uz nefungoval zvuk", takze opis nic moc, ale uz som si takmer isty, ze to bude v HW pretoze medzicasom som si vsimol, ze napajaci kabel nie je original a konektor kabla dost vyrazne vycnieva z NTB (to som este nevidel) a staci trochu pohnut s kablom a uz nedobija. Bolo mi povedane, ze ked kabel kupoval, tak predavac skusal (asi uplne naslepo), ktory bude pasovat (evidentne "odbornik"). Repraky vraj odisli asi o par mesiacov na to.
Model napisem neskor, nemam pri sebe teraz
Používateľov profilový obrázok
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 12461
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: Problem so zvukom na NTB

Príspevok od používateľa HellAngel »

Vidis zvukovku v spravcovi zariadeni vo WIN? ak ano, skus odinstalovat ovladace, zakazat ju, potom ju povol. WIN nahodi nejake dafaulth ovladace a uvidis ci s zvuk zapne. Este mozes kusit najist na nete ovladace od vyrobcu a nahodit tie
AK vo WIN zvukovku nevidis, tak je to HW problem a mozes ho vyriesit za par eur externou zvukovkou cez USB. Kupis napriklad v alze
Ku napijaciemu konektoru no comment. Ale chybu vidim v majitelovi NB, ze sa s niecim podobnym uspokoji. Keby som videl kus trciaceho konektoru po jeho zasunuti do NB a dochadzalo by k jeho odpajaniu, tak uz len z thoto dovodu by som ten adapter nekupil. Nevieme o aky NB sice ide, ale vo vseobecnosti su origo adaptery len o nieco drahsie ako tieto alternativne adaptery. O tom ci dodava pozadovany prud ani nejdem polemizovat. Bateria musi byt z neho stastna
NB: Asus ROG Strix G16

Návrat na "Hardware všeobecne"