laptop repasy?
laptop repasy?
laptop repasy, ma niekto nejake odporucanie? konkretna firma, comu sa vyhnut/ma to vobec zmysel? znamy chce za kazdu cenu usetrit. diky.
- elementar
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Ut 16. Mar, 2010, 22:34
Re: laptop repasy?
ja som do rodiny kupoval 3 notasy(8,6,4 rokov asi neak tak nepamatam si) https://www.refurbished.sk/. vsetky stale funguju. vtip je v tom ze kupis starsiu "premiovku" za cenu noveho vraku a ona fakt vydrzi. aspon teda v mojom pripade
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2008, 17:34
Ja roky kupujem a nechavam opravovat booky zasadne len od @hopkoka
TUF B650+ Wifi, 9800X3D @ Kraken 360, TridentZ 32GB 6000 CL30 Expo, 7900XTX Nitro+, 980PRO 2TB, 990PRO 4TB, Strix Aura 850W, H6i Flow + 7x A12X25 + 2x NF-A14, LG OLED42C44, Mission M32 @ SB Z @ Marantz NR1710, LGTCH G15, KoneAir @ HyperX Fury Ultra. Note24 Ultra & Watch6 Classic 47mm LTE Stolicka Antares Syn Omnia 1850
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Predal som dokopy niekolko stovak repasov, reklamacie by spocital na jednej ruke aj nesikovny stolar..
Napriek tomu by som odporucal brat primarne od dodavatela, ktory ponuka 24-mesacnu zaruku v zaklade.
Co sa tyka predajcov, od niektorych som bral desiatky az stovky, od niektorych len kusovky, ked mali nieco vyrazne zaujimave - vtdata.sk, refurbished/techsavers.sk, furbify.sk, gigacomputer.sk, incomputer.sk, pocitarna.sk..
Jedna zasada, ktoru som sa za tych cca 20 rokov naucil je, ze ak sa na sklade objavi nieco zaujimave, treba hned objednavat, pretoze casto sa aj z vecera do rana predaju desiatky kusov..
Samozrejme, ak to nema ist do garaze, dielne, na stavbu, tak jednoznacne triedu A.. Pri niektorych B-ckach som sice celkom dlho hladal zavadu, kvoli ktorej bol ten kus v nizsej kategorii, pri niektorych boli napr. flaky na displeji viditelnejsie.
No a ako tu uz bolo spomenute, vsetko su to poctive biznis stroje, ziadne plastaky za 249,99 € nove v NAY..
Takze nech znamy povie poziadavky a cenu, nieco sa najde.. Sklady sa trochu vypredavaju, predsa len zacal skolsky rok a este len zacnu vysokoskolaci, ale zazil som uz aj vacsie vakuum..
Zalezi vzdy na rozpocte a poziadavkach. Lenovo T480 a T490 so 4core i5 za 250€ vedia byt zajimave. Inak ani nie... Casto sa oplati radsej novy.
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Tiez mozem v pohode odporucit pouzivane business notebooky. Nakupil/odporucil som ich uz viacero do mojho okolia a doteraz ziadne problemy. V najblizsich dnoch budem brat dalsi ThinkPad, do 1-2 mesiacov dalsi EliteBook a do pol roka mozno zase dalsi ThinkPad. Je to ako s audio aparaturou ci autom - urcite radsej starsi notebook s kvalitnym 1500-eurovym telom nez novy plastovy nepodarok.
Co sa tyka tych T480 a T490, tak radsej by som zacal s nakupom od T490 (rok 2019). T480 a podobne dobove notebooky mali este Intelacke CPU s 2 jadrami (4 vlakna), tj. 7. a 8. generacia Intelu. Od T490 uz ti zmrdi kvoli AMD zrazu vedeli vyrobit aj 4-jadrovy (8 vlakien) CPU, tj. novsia 8. a 10. generacia.
Co sa tyka tych T480 a T490, tak radsej by som zacal s nakupom od T490 (rok 2019). T480 a podobne dobove notebooky mali este Intelacke CPU s 2 jadrami (4 vlakna), tj. 7. a 8. generacia Intelu. Od T490 uz ti zmrdi kvoli AMD zrazu vedeli vyrobit aj 4-jadrovy (8 vlakien) CPU, tj. novsia 8. a 10. generacia.
Vacsina t480 ma uz 8.gen i5 so 4jadrami. To znamena i5-8350U
Problem tych repasov je ze hp probook s 3nasobnym CPU vykonom, 3nasobnym GPU vykonom, 16/500GB a 3rocnym onsite servisom v alze stoji 530€ s DPH.
https://m.alza.sk/hp-probook-455-g10-d9926084.htm?o=2
Problem tych repasov je ze hp probook s 3nasobnym CPU vykonom, 3nasobnym GPU vykonom, 16/500GB a 3rocnym onsite servisom v alze stoji 530€ s DPH.
https://m.alza.sk/hp-probook-455-g10-d9926084.htm?o=2
- pepkopav
- Notebook expert
- Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2012, 19:05
len ten probook,je už hnusný plasťák s mizerným displejom...to kovové šasi je len vnútorný rám,vonkajšok je plast s kovovým krytom displeja...tá rada šla dolu s kvalitou ale poriadne,plast spodného šasi je lavórová kvalita...áno,parametre sú schopné,cena fajn,len by som to už nebral ako biznis radu...oproti kovovým bookom ako elitebook alebo sedmičkový dell je to riadna bieda...už za nejakých 230€ sa dá kúpiť biznis book s 8 radou intelu,to je pre nenáročného užívateľa dostatok výkonu...čudoval by si sa,koľko podnikateľov berie tieto lacné repasy do svojich prevádzok...repasov som už tiež kúpil kopu pre klientov,bola len 1 reklamácia na booku,čo som bral pre seba...tiež refubished.sk,techsavers a vtadata...
ASUS ROG Strix G18 Intel Core i9 14900HX,RAM 32GB DDR5,NVIDIA GeForce RTX 4060,SSD 2000Gb,IPS 2560X1600,Windows 11...
- hopkok
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 22. Nov, 2006, 02:00
Repas v pohode, strasnym oblukom by som sa vyhol AMD platforme, tie "rezne" umieraju, ako ked zabudnes fritak vypnut...
- pepkopav
- Notebook expert
t490 ja plastový,len ten plast je podstatne kvalitnejší ako plast v probooku...
ASUS ROG Strix G18 Intel Core i9 14900HX,RAM 32GB DDR5,NVIDIA GeForce RTX 4060,SSD 2000Gb,IPS 2560X1600,Windows 11...
Tak zalezi, ak to niekto chce nosit v batohu kazdy den, probook asi nebude to prave. Ale ak to ma byt 98% casu na stole tak 3nasobny vykon neoklames ani pri kancelarcine. Velke excely, uctovnicke databazy, interaktivne mapy na webe, DWG subory a tak... Vedia prevetrat aj lepsie 6jadro.
A hlavne CPU je vpodstate jedina vec ktora obmedzuje zivnotnost notebooku. Ramku doplnis, disk vymenis, rozpadnut ani pokazit sa nezvyknu... Len CPU zacne byt casom limit. Povedzme ze o 3-4roky bude ten novy probook co sa tyka vykonu o dost pouzitelnejsi ako 8. gen i5.
A hlavne CPU je vpodstate jedina vec ktora obmedzuje zivnotnost notebooku. Ramku doplnis, disk vymenis, rozpadnut ani pokazit sa nezvyknu... Len CPU zacne byt casom limit. Povedzme ze o 3-4roky bude ten novy probook co sa tyka vykonu o dost pouzitelnejsi ako 8. gen i5.
Taktiež výdrž na baterku šla rapídne hore posledné roky. Pri repasoch je výdrž 4 hodiny nadpriemerná, medzi novými sa tie lepšie notebooky chvália 12-16 hodinami.
- pepkopav
- Notebook expert
@Skilex : vieš,problém je v tom,že kopa z vás nechápe úplne bežné veci a to,že veľmi veľa užívateľov normálne funguje na starých,10 ročných pc,nb a nemajú s tým žiadny problém...viem to,lebo mi tie pc,nb nosia na servis alebo ja chodím do malých firiem,kde nik nepotrebuje veľké databázy a podobné veci,ktoré vyžadujú lepší cpu a viac ram...majú tam 2-3 sériu intelu,max 8 gb ram a bežné,platňové disky,niektorí ssd...tých ľudí je väčšina a sú spokojní,že nepotrebujú vrážať peniaze do nových,drahých strojov a stačia im repasy,poprípade pc poskladané za cenu tesne nad 300€...tohto roku som skladal cca 10 pc za tie ceny...úplne im stačí,ryzen 5 4600g,8-16gb ram a 240gb ssd,ktoré nikdy nezaplnia a sú veľmi spokojní,lebo to ide x krát lepšie ako starý pentium z roku 2012 s 4gb ram...sú to malé prevádzky-obchody,opravovne,nejaké výrobne atď,kde pracuje 5-30 ľudí...takýchto prevádzok je u nás na sk kopa...
Funguju na tom lebo nevedia ze to moze fungovat lepsie. Videl som uctovnicky pracovat na 19" 1366x768 monitoroch a mechanickych HDD. Videl som revizneho technika ktory pisal kludne tisic a viac stranove revizne spravy na notebooku ktory rano zapol, siel spravit kavu, a kym zovrela voda a zalialu tu kavu tak sa mu akurat nacitala pracovna plocha. Videl som projektanta projektovat na nejakom starom core 2 duo, CPU vyskocilo na 100% na niekolko sekund zakazdym ked to projektu vlozil ciaru A vsetci s tym boli uplne spokojni.
Samozrejme som im naordinoval nove notebooky s 27-34" monitormi a nechapali ako mohli fungovat na tom co mali doteraz, efektivita prace hlavne u uctovniciek pomaly dvojnasobna.
Nevravim ze repas je zly ani ze nema svoje opodstatnenie. Niekolko tych T490 som podohadzoval okoliu, sam pouzivam 130€ repasovany thinkpad X270. Vravim len to ze 3nasobny CPU vykon je poriadne citit aj v situaciach kde by si to vobec necakal a ze za 5-6-7rokov(co je uplne bezna doba pouzivania u tychto ludi) bude ten rozdiel este ovela vyraznejsi. Staci sa pozriet na dnesne 6-7rocne notebooky - kancelarske ulv 2jadra su uz vpodstate nepouzitelne zatial co "herna" a na svoju dobu zbytocne vykonna i5 6300hq sa da vpodstate bez problemov pouzivat stale.
Preto si myslim ze su pripady kedy sa novy, menej kvalitny, ale ovela vykonnejsi notebook oplati viac ako repasovany.
Samozrejme som im naordinoval nove notebooky s 27-34" monitormi a nechapali ako mohli fungovat na tom co mali doteraz, efektivita prace hlavne u uctovniciek pomaly dvojnasobna.
Nevravim ze repas je zly ani ze nema svoje opodstatnenie. Niekolko tych T490 som podohadzoval okoliu, sam pouzivam 130€ repasovany thinkpad X270. Vravim len to ze 3nasobny CPU vykon je poriadne citit aj v situaciach kde by si to vobec necakal a ze za 5-6-7rokov(co je uplne bezna doba pouzivania u tychto ludi) bude ten rozdiel este ovela vyraznejsi. Staci sa pozriet na dnesne 6-7rocne notebooky - kancelarske ulv 2jadra su uz vpodstate nepouzitelne zatial co "herna" a na svoju dobu zbytocne vykonna i5 6300hq sa da vpodstate bez problemov pouzivat stale.
Preto si myslim ze su pripady kedy sa novy, menej kvalitny, ale ovela vykonnejsi notebook oplati viac ako repasovany.