Android appka na zistenie signálu

Všetko o programoch, problémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
lopo1
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00

Android appka na zistenie signálu

Príspevok od používateľa lopo1 »

Neviem či som trafil správnu tému, ale hľadám nejakú android aplikáciu ktorá mi povie aký operátori majú signál na danom mieste a hlavne akú sieť tam majú čo sa týka prenosu dát.
Aby som ozrejmil situáciu prevádzkujeme jednu meteostanicu v lese Malej Fatry uzatvorená dolina cca 1000m.n.m. na odoslanie dát postačuje aj EDGE jedna sa o pár kb dáta. Ešte donedávna sme tam fungovali biedny signál od Orange, ale v priebehu leta sa signál stratil či to malo súvis s vypínaním 3G siete nevieme (ale najskor asi áno) Pointa je tá že nevieme zo stanice dostať dáta k nám už bol aj pokus vylepšiť signál routra externou anténou ale bez úspechu.
Tak chcem nejak zistiť na akého operátora prejsť a skúšať možnosti kupovaním kariet sa mi zrovna nechce.
Používateľov profilový obrázok
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45

Re: Android appka na zistenie signálu

Príspevok od používateľa Jednoduska »

Vobec s mobilkami nerobim tak niekto fundovanejsi asi odpovie lepsie ale tak ci tak tam musis osobne a odmerat to, je ozaj problem zobrat 2 sim karty?
Ostava ti iba 02 a Telekom, Orange uz mas.

Ci to nebude smerodatnejsie ako hladat cez nejaku appku.

Idealne ich hodit do dual sim telefonu a mas to za par minut hotovo.
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

Tak moze si este pozriet matematicku mapu pokrytia Telekomu a pridruzenych operatorov: https://www.telekom.sk/mapa
Okolia Malej Fatry vyzera byt celkom bez signalu, ale tak neviem, kde presne je ta meteostanica a stale sa jedna o odhad signalu na zaklade geografie a matematiky. Ked chces optimistickejsiu mapku, tak su od GSM asociacie tu, ale asi by som viac veril lokalne vytvorenej mape.

Z Android aplikacii som nasiel snad len jednu, ktora zobrazuje okrem pripojenej BTS-ky aj silu signalu z vedlajsich - Network Cell Info & Wifi [Lite, Full]. Inak s takymi appkami nemam skusenost. Ak chces nieco na istotku, tak asi len odskusat predom. Neviem, ci mas vzdialeny pristup k tomu Androidu v meteostanici, alebo tam fyzicky treba ist a pozries to na svojom telefone.
lopo1
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver

No kedze nie je signal tak chodim fyzicky co sa tyka brania kariet je to take meh kedze potrebujem si pripadne pphladat ci nahodou na druhej strane ohradeneho priestoru nebude signal ... zoom dakujem skúsim
lopo1
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver

Kukam telekom tak miesto je presne mimo signal otazka v akej vyske sa berie? Ak dam externu gsm antenu do výšky 3m nebude sanca ze ho chytim?
Miesto som oznacil oranzovo
Screenshot_2024-11-11-06-07-53-549_com.android.chrome-edit.jpg
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
d3Xter
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa d3Xter »

tu mapku by som aktualne nebral ako realnu, pozri si skor pokrytie o2 kedze sever slovenska nema telekom vlastne pokrytie ale od o2
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

je tu este moznost zavolat si do O2, objednat si u nich pausal na doma cez bezdrot a dohodnut sa, ze poslu tehcnika na premeranie signali ci to je realizovatelne. Ono vedia pouzit aj smerove anteny, len musi byt priama viditelnost na ich vysielac. Ak si v udoli a mas okolo seba vrchy, tak to je problem. Tak ci onak kontaktuj O2
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
lopo1
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver

No neviem ci tam kde je stanica nejaký technik polezie ...... dnes som tam bol zobral som celý modem do civilizacie ci vobec funguje spravne lebo telefon mi v mieste modemu ukazoval signal pre 2G EDGE ale modem sa nechytal.

Návrat na "Programy a problémy s nimi"