Nefunguje wifi na NTB Asus TUF Gaming A15 na Win 10
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: So 16. Nov, 2024, 08:48
Nefunguje wifi na NTB Asus TUF Gaming A15 na Win 10
Zdravim vas. Chcel by som sa spytat, ci ma alebo mal niekto podobny problem s nefunkcnou wifi na ntb asus tuf gaming a15 pod windows 10? Na win 11 wifi funguje bez problemov. Klasicky kabel funguje na oboch winoch. Riesim ten win 10 kvoli tomu, lebo mam problem s riadnou funkcnostou jedneho software na win 11. Riesim to aj s podporou daneho softu ale vyzera to tak ze budem musiet ist spat na win 10. Dakujem za kazdu radu.
Re: Nefunguje wifi na NTB Asus TUF Gaming A15 na Win 10
A skúsil si nainštalovať ovladač pre win11 zo stránky NTB ?
V Správca zariadení,ak rozklikneš sieťové adaptéry je tam wifi bez problémov ?
V Správca zariadení,ak rozklikneš sieťové adaptéry je tam wifi bez problémov ?
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
zrejme ovladac. Stiahni si origo ovladace zo stranky asus
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
-
- Nový používateľ
Praveze som skusal vselijake ovladace stahovat a nic neslo. Preto som myslel, ci niekto nema podobny problem a ma priamo ovladac ktory funguje.
Nič nešlo ,to ako vlastne je.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
hmm zaujimave. V spravcovi zariadeni vidis wifi kartu?
este mas moznost pouzit kabel, alebo napriklad nejaku USB wifi. Ale je zaujimave, ze ani po stiahnuti ovladacov original z asus stranky wifi nenabehla. Je este mozne, ze ti zapina letecky rezim
skus pozriet toto vlakno, tiez riesil problem s vypinanim wifi vo w10:
https://www.reddit.com/r/Asustuf/commen ... ifi_issue/
este mas moznost pouzit kabel, alebo napriklad nejaku USB wifi. Ale je zaujimave, ze ani po stiahnuti ovladacov original z asus stranky wifi nenabehla. Je este mozne, ze ti zapina letecky rezim
skus pozriet toto vlakno, tiez riesil problem s vypinanim wifi vo w10:
https://www.reddit.com/r/Asustuf/commen ... ifi_issue/
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Fakt by som zacal presnou identifikaciou karty vo Windowse: pravy klik na Start button > Device Manager a bud rozbalis alebo uz bude rozbalena skupina Network adapters. Tam by si mal najst tu WiFi kartu. Ak nema ovladace, ale je pritomna v systeme, tak bude mat trojuholnicek vystrazny. Kliknes na nu pravym tlacitkom, das Properties, potom karticka Details, prehodis na Hardware Ids a zvycajne ten najdlhsi riadok, co obsahuje VEN_ a DEV_ polozky sem prekopirujes (da sa na to kliknut pravym a skopirovat). Napriklad takto: PCI\VEN_8086&DEV_125C&SUBSYS_88671043&REV_06
To je jednoznacny identifikator karty aj pre ovladace v systeme a podla toho vieme pozriet, ci existuju pre Windows 10 a ake konkretne. Idealne samozrejme najnovsie priamo od vyrobcu.
To je jednoznacny identifikator karty aj pre ovladace v systeme a podla toho vieme pozriet, ci existuju pre Windows 10 a ake konkretne. Idealne samozrejme najnovsie priamo od vyrobcu.
-
- Nový používateľ
Dakujem za odpovede. Wifi adapter som riesil, len na tom ntb su len 2 usb porty, cize toto bola pre mna cesta neprechodna. Ale ked som dal ten usb, tak wifi isla. Idem skusit postup od "zoom-a" a uvidim co mi najde a tiez to vlakno od "hellangel". Dakujem za odpovede.