Nazdar,
manželke by som chcel kúpiť na vianoce nový tyčovy vysávač pretože náš Philips už dožíva. Do teraz sme mali aj s mokrým umývaním, ale zistili sme že pre nás je to zbytočnosť.
Čiže by som potreboval tyčový aku vysávač, ktorý by som vedel rozdeliť aj na krátky (vysávanie auta). Ideál niečo silnejšie ale od aku tyčového asi nemôžem očakávať zázraky. A aby mal nejaké tie základné násady. Cenu si viem predstaviť cca do 400€ samozrejme aj má zmysel aj niečo prihodím.
Pozeral som na Dyson ale tie sú riadne drahé. Kvalitou rôznych verzií a značiek sa nevyznám. Prípadne má zmysel kupovať s vymeniteľnou batériou?
Ďakujem vopred za rady a odporúčania
my mame Rowenta RH9890WO a novsi model je vykonnejsi s vacsou bateriou. vysavam len na eco rezime a na tvrdych podlahach to staci. ak treba, zapnem turbo a ide sa dalej.. niektori ludia pisali do recenzii, ze zlomili ten klb, ktorym Rowenta lakala ludi, ale neviem, my ho mame asi 4 roky a vsetko funguje. akurat filtre treba pravidelne menit a ten hlavny umyvat aspon raz za mesiac (mame 2, ktore striedame, vydrzia cca rok). Bateriu mame uz druhu, ale je lahko vymenitelna takze tak. nevyhoda je asi to, ze je vaha v ruke, cize nejake vysavanie auta s tym si neviem predstavit a aj bezne vysavanie cca 100m2 uz mozes v ruke citit
Zhodou okolnosti tiez idem kupovat tycovy aku vysavac ale neviem vobec na co pozerat. Urcite ma zaujima vaha. Keby to aspon 30 min fungovalo na max. vykon. A hlavne psie chlpy nech bude papať.
d3Xter napísal: Pi 29. Nov, 2024, 08:19
u nas sa zlomil ten klb tiez asi tak 5m dozadu, objedanal sa novy diel a vysava dalej
To je vec, ktorej sa vzdy bojim. Ak sa pokazi urcity diel, ci ho budem vediet objednat. Nie je ani zarukou, ze v case nakupu tie nahradne diely maju. Do roka moze byt novy typ na trhu a stary sa prestane predavat aj s nahradnymi dielmi.
d3Xter napísal: Pi 29. Nov, 2024, 08:19
u nas sa zlomil ten klb tiez asi tak 5m dozadu, objedanal sa novy diel a vysava dalej
To je vec, ktorej sa vzdy bojim. Ak sa pokazi urcity diel, ci ho budem vediet objednat. Nie je ani zarukou, ze v case nakupu tie nahradne diely maju. Do roka moze byt novy typ na trhu a stary sa prestane predavat aj s nahradnymi dielmi.
Vyrobcovia su povinni poskytovať nahradne diely 10 rokov po skončeni predaja vyrobku.Už nejake 3 roky plati toto nariadenie EU.
Smernica bola schvalena len tento rok, teda je to 2 roky pocas zaruky a + 10 po skonceni (cize 12). Avsak dostupnost ND neriesi jeho pripadnu cenu, lebo nikto nebude opravovat vyrobok, ktoreho nahradny diel stoji 30% z ceny noveho produktu. To len tak na okraj.
Rowenta sa riadi tymto poskytovanim zaruky ovela ovela dlhsie (rovnako ako Tefal) a bateriu nahradnu som kupoval za cenu, ktoru som vedel uz dopredu. Filtre po 7e kus, bateria 80e, nahradne kolecka na hlavicu spolu 3ks za 11e...
ja osobne by som radsej ako "Aqua" siel do 15.60 Animal v rovnakej cene, ktora ma ovela vykonnejsi motor a vacsiu bateriu, realne na plny vykon povysavas cely byt, nie ze by si ten plny vykon niekedy pouzil A este k tomu mas aj stojan, ze to nemusis vrtat do steny.
Nas je 11.60 teda 130AW a fungujem na ECO co je tusim 80AW alebo nieco okolo toho. MAX je 110AW a Turbo 130AW, ak si dobre pamatam.
Pri 15.60 mas turbo 230AW, co je vykon hodny klasickeho velkeho vysavaca a pre porovnanie Dyson V12 ma len 150AW pri plnom vykone..
Kvoli zene som kupoval verziu Aqua a tu hlavicu sme pouzili asi 3x, lebo je s tym babracka