by si bol prekvapeny, ako tie drahsie soundbary dobre hraju https://www.rtings.com/soundbar/reviews ... g/hw-q990d
Soundbar k novej TV
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Re: Soundbar k novej TV
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
- Ghost
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 14. Sep, 2006, 02:00
Oooh shit aka cena? Objednane. Ale nemaju uz skladom tak som zvedavy co spravia....fallenblue napísal: ↑St 27. Nov, 2024, 17:14 A myslíš, že tie zadné z Q990D budú mať pre mňa prínos, aj keď ich neviem dať dozadu? Teda ak by som ich využil ako predné, cca 30cm na ľavú a pravú stranu od TV. Lebo ak budú vpredu iba zbytočne navyše a nepridá mi to vo výsledku až tak veľa, tak sa mi asi ani neoplatí priplácať a zoberiem Q800D.
Inak, Q990D je teraz za fajn cenu aj tu. Po registrácii 755€:
https://www.planeo.sk/samsung-hw-q990d
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 16. Júl, 2014, 09:40
Mam q990 a odporúčam všetkými desiatimi. Reči že je to blato a podobne sú len dristy cloveka čo to nepočul. Nie je to soundbar za 100€. Pred soundbarom som mal full zostavu s receiverom, stlpami a odrazovými atmos reprakmi, potreboval som to nahradiť kvôli priestoru. Samsung prvý večer tu zostavu prešťal. Na hudbu nie, ale filmovo to bolo hneď inde, ten efekt priestoru, zadnych atmos atd, úplne inde, filmový zazitok posunutý fakt o lvl vyššie. Odporúčam
- Ghost
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 14. Sep, 2006, 02:00
Nooo rychlo som to objednal (nezaplatil este) a mozno z toho nic nebude, ale uvedomil som si jednu vec:
Mam TCL z minuleho roku a ten nema HDMI 2.1 eARC port, iba HDMI 2.0. Cize ked necham PS5 zapojenu do TV a soundbar pichnem do eARCu teoreticky by malo funguvat vsetko ne? Aj DolbyAtmos a spol.
Ci aka je vyhoda keby som zapojil PSko do sounbaru a ten potom do TV ( v pripade 120hz eARCu)?
Mam TCL z minuleho roku a ten nema HDMI 2.1 eARC port, iba HDMI 2.0. Cize ked necham PS5 zapojenu do TV a soundbar pichnem do eARCu teoreticky by malo funguvat vsetko ne? Aj DolbyAtmos a spol.
Ci aka je vyhoda keby som zapojil PSko do sounbaru a ten potom do TV ( v pripade 120hz eARCu)?
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
|lucas|: A vies aj napisat, ake repro a receiver si mal predtym? Ja som uz davnejsie v inom topicu riesil AVR+repro vs. soundbar a tam bola nalada skor opacna. Normalne by som nad vymenou ani neuvazoval, ale jednoducho je dnes naozaj problem kupit vhodny TV stolik, ktory by sa mi pacil, vyhovoval by mi a tak. Soundbar by vsetky tieto problemy vyriesil, ale stale si myslim, ze je to zvukovy downgrade, ked teraz mam AVR k tomu Audyssey, ktore nameriam, exportujem, pohram sa so skriptami a optimalizaciou zvuku cez REW, nahram to naspat do AVR a podobne ako pri motoroch - there is no replacement for displacement. A ked uz sa hram na nejakeho movie fanusika s OLEDom, kvalitnymi zaloznymi Bluray ripmi a nejakou audio aparaturou, tak mi je nejako proti srsti to menit za soundbar.
Inak Svedi maju dost natestovanych soundbarov, aj slovne hodnotenia a tie Samsungy maju celkom dobre znamky. Dost sa to lisi model od modelu, ale co maju spolocny znak (aspon tych par, co som pozeral), tak maju najnizsiu znamku za standby spotrebu, ktora je tak 7-9W, co mi pride uplny nonsens.
Ghost: To, co popisujes, je presne funkcia HDMI ARC (eARC). TV zoberie zvuk zo zariadenia na inom HDMI porte a posle ho na eARC HDMI. Working as intended. Rozdiel moze byt iba v tom, ze ten soundbar by mal HDMI 2.1 port. Tym padom by si mal vsetko na HDMI 2.1, ale zase moze byt rozdiel (problemy) medzi "PS5---TV" a "PS5---soundbar---TV". To uz chce presne vyskusat, ci bude vsetko fungovat - zobudzanie TV a soundbaru + prepinanie na spravny vstup (HDMI-CEC), nejake preblikavanie, podporovane rozlisenia, VRR a tak. To asi zistis jedine skusanim s konkretnymi komponentami.
Inak Svedi maju dost natestovanych soundbarov, aj slovne hodnotenia a tie Samsungy maju celkom dobre znamky. Dost sa to lisi model od modelu, ale co maju spolocny znak (aspon tych par, co som pozeral), tak maju najnizsiu znamku za standby spotrebu, ktora je tak 7-9W, co mi pride uplny nonsens.
Ghost: To, co popisujes, je presne funkcia HDMI ARC (eARC). TV zoberie zvuk zo zariadenia na inom HDMI porte a posle ho na eARC HDMI. Working as intended. Rozdiel moze byt iba v tom, ze ten soundbar by mal HDMI 2.1 port. Tym padom by si mal vsetko na HDMI 2.1, ale zase moze byt rozdiel (problemy) medzi "PS5---TV" a "PS5---soundbar---TV". To uz chce presne vyskusat, ci bude vsetko fungovat - zobudzanie TV a soundbaru + prepinanie na spravny vstup (HDMI-CEC), nejake preblikavanie, podporovane rozlisenia, VRR a tak. To asi zistis jedine skusanim s konkretnymi komponentami.
-
- Používateľ
@zoom: mal som presne tuto zostavu Jamo: https://www.homecinemachoice.com/conten ... m-review-0
+ receiver onkyo, nepamätám už presný typ. Ale proste pri tej q990 aj atmos efekty mi prídu inde, určite tomu dopomáhali aj zadné satelity, ktoré majú tiež horné atmos repraky. Celkovo ten zvuk pri filmoch bol lepší, viac ním bol človek obklopený ako keby. Zadné repro s troma meničmi, no to by musel človek vyskúšať, stále odniekiaľ nejaké zvuky, kadečo, ktoré som pri tej Jamo zostave nepočul, alebo nevyznelo to až tak, predsa keď to soundbar zmixuje cez tých 11.1.4 kanálov ma to dačo do seba. Ja som potreboval ušetriť priestor a dostal som ešte lepší filmový zazitok, takže za mňa 990 super vec, a duplom za tu cenu.
+ receiver onkyo, nepamätám už presný typ. Ale proste pri tej q990 aj atmos efekty mi prídu inde, určite tomu dopomáhali aj zadné satelity, ktoré majú tiež horné atmos repraky. Celkovo ten zvuk pri filmoch bol lepší, viac ním bol človek obklopený ako keby. Zadné repro s troma meničmi, no to by musel človek vyskúšať, stále odniekiaľ nejaké zvuky, kadečo, ktoré som pri tej Jamo zostave nepočul, alebo nevyznelo to až tak, predsa keď to soundbar zmixuje cez tých 11.1.4 kanálov ma to dačo do seba. Ja som potreboval ušetriť priestor a dostal som ešte lepší filmový zazitok, takže za mňa 990 super vec, a duplom za tu cenu.
- Puk1
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Mar, 2009, 08:45
Na allegre ho mali za 732 € (asi chyba). Neodolal som. Aktualne 820 so smart zlavou (Stale najlacnejsie spomedzi shopov, myslim)Ghost napísal: ↑Št 28. Nov, 2024, 19:40Oooh shit aka cena? Objednane. Ale nemaju uz skladom tak som zvedavy co spravia....fallenblue napísal: ↑St 27. Nov, 2024, 17:14 A myslíš, že tie zadné z Q990D budú mať pre mňa prínos, aj keď ich neviem dať dozadu? Teda ak by som ich využil ako predné, cca 30cm na ľavú a pravú stranu od TV. Lebo ak budú vpredu iba zbytočne navyše a nepridá mi to vo výsledku až tak veľa, tak sa mi asi ani neoplatí priplácať a zoberiem Q800D.
Inak, Q990D je teraz za fajn cenu aj tu. Po registrácii 755€:
https://www.planeo.sk/samsung-hw-q990d
- fallenblue
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 20. Sep, 2021, 10:00
Z Planea (za 755€) je objednávka stále v nedohľadne a priamo zo Samsungu som Q990D nevedel vykombinovať tak, aby bol pod 750€, tak som nakoniec zobral len Q800D. S výkupom, kupónmi a bodmi ma vyšiel na tri stovky a za tú cenu zatiaľ spokojnosť. Sub mám vedľa gauča, nožičky som podlepil filcom a aj keď som sa trochu obával dunenia, nič také sa zatiaľ nedeje a basy sú príjemné a silné, ale nie rušivé. Q-Symphony (teda soundbar + repro z TV) som zatiaľ nezapínal, ale skúsil som tie atmos demo videá + test čo tu dával Andre. Prehral som to z USB a teda je to dobré, priestorový efekt tam je, aj keď tie bočné a horné v soundbare samozrejme nenahradia fyzické zadné repro. Sub mám zatiaľ na -6 a je to v pohode, ale celý film som ešte nepozeral, iba demá a krátke úseky filmov + hudba, takže to možno ešte časom znížim, ak by to bolo príliš hlučné. Aj tak nerozumiem, ako môže niekto využiť plnú hlasitosť, keď už od 15+ je to viac než hlasné. Nemal som odvahu ísť cez 20 Ešte sa trocha pohrám s ekvalizérom, resp. spravím tú kalibráciu, len som to zatiaľ v tej appke nenašiel.
Na moje účely a obmedzené priestorové možnosti super, som spokojný. Oproti predošlému Sony HT-X8500 je to úplne iný level zvuku. Ale teda, keď sa budem v budúcnosti sťahovať, určite pôjdem do setu so zadnými repro
Na moje účely a obmedzené priestorové možnosti super, som spokojný. Oproti predošlému Sony HT-X8500 je to úplne iný level zvuku. Ale teda, keď sa budem v budúcnosti sťahovať, určite pôjdem do setu so zadnými repro
CPU: i9-9900K + Arctic II 360 + 3×NF-A12x25 chromax MB: MSI MPG Z390M RAM: 4×8GB HyperX 3200 MHz Predator RGB GPU: Asus TUF RTX 3080 SSD: 2×Samsung 980 1TB + CLR-M2 ALU PSU: Corsair RM850x(2018) CASE: Asus AP201 Black + 4×NF-A12x25 chromax LCD: 27GP850 + P2421D Repro: PreSonus Eris E3.5 Mouse: Logitech G502 Lightspeed + Logitech MX Master 3S Keyboard: Logitech MX Mechanical Headset: Logitech G Pro X Wireless MB: MacBook Pro 13 2020 | i5-8257U | 16GB | 256GB Apple: iPhone 15 Pro Black 256GB + Airpods Pro2 + Apple Watch 4 Grey 44mm + iPad mini 6 Grey Cell Gaming: PS5
-
- Používateľ
V budúcnosti nemusis hneď kupovať druhý set, k tvojmu q800 ti staci už len dokúpiť zadné reproduktory, https://www.alza.sk/samsung-swa-9500s-d6436658.htm
Ešte otázka, ako si dosiahol kupi q800d za 300? Ja som teraz brachovi bral 700ku a vysiel ma na 350€, škoda že som nevedel skôr nejakú tu fintu a bral by som hneď 800ku
Ešte otázka, ako si dosiahol kupi q800d za 300? Ja som teraz brachovi bral 700ku a vysiel ma na 350€, škoda že som nevedel skôr nejakú tu fintu a bral by som hneď 800ku
- fallenblue
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 20. Sep, 2021, 10:00
Viem, že sa dajú dokúpiť zadné, ale Q990D má aj lepší soundbar, sub aj zadné repro sú lepšie, takže by som to asi rovno upgradol celé.
Bral som priamo zo samsungu, bol za 599€, k tomu bol 80€ výkup za akýkoľvek soundbar (kúpil som lowcost za 10€), mal som nejaké body z minulého nakúpu a nejaké kupóny (5+15% a 40€ zľavu od švagra). Dokopy som to nakombinoval a bolo to cca 300€
Bral som priamo zo samsungu, bol za 599€, k tomu bol 80€ výkup za akýkoľvek soundbar (kúpil som lowcost za 10€), mal som nejaké body z minulého nakúpu a nejaké kupóny (5+15% a 40€ zľavu od švagra). Dokopy som to nakombinoval a bolo to cca 300€
CPU: i9-9900K + Arctic II 360 + 3×NF-A12x25 chromax MB: MSI MPG Z390M RAM: 4×8GB HyperX 3200 MHz Predator RGB GPU: Asus TUF RTX 3080 SSD: 2×Samsung 980 1TB + CLR-M2 ALU PSU: Corsair RM850x(2018) CASE: Asus AP201 Black + 4×NF-A12x25 chromax LCD: 27GP850 + P2421D Repro: PreSonus Eris E3.5 Mouse: Logitech G502 Lightspeed + Logitech MX Master 3S Keyboard: Logitech MX Mechanical Headset: Logitech G Pro X Wireless MB: MacBook Pro 13 2020 | i5-8257U | 16GB | 256GB Apple: iPhone 15 Pro Black 256GB + Airpods Pro2 + Apple Watch 4 Grey 44mm + iPad mini 6 Grey Cell Gaming: PS5
-
- Používateľ
No, to máš pravdu, ja len že keby chceš upgradnut to čo máš. A hej, na 990 sa tie nižšie verzie nechytajú, ta 700ka čo som kúpil brachovi hraje fakt dobre, od tv reprakov super skok, ale keď to porovnávam s mojim 990 tak to sa fakt že nechytá.