Aký film ste naposledy videli? 2

Všetko o filmoch, filmových premiérach ...
Používateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03

Re: Aký film ste naposledy videli? 2

Príspevok od používateľa molnart »

500 Days of Summer - strasne mily film, hlavne postavy maju medzi sebou pravu chemiu, je tam dobra hudba, vlastny vizualny styl aj rozpravanie pribehu a je to taka filmova verzia songov Black od Pearl Jam alebo Snuff od Slipknot 9/10
Spoiler: ukázať
PC: CPU: Intel Core i5 12600K with Silentium Fortis 5 ARGB MB: MSI Tomahawk Z690 DDR4 RAM: 2x 16GB G.Skill Ripjaws V 4400-19 DDR4 GPU: GigaByte Eagle GeForce RTX 3060 Ti OC HDD: Samsung 970 1GB GB PSU: Corsair RMx (2018) 650W Case: Fractal Meshify 2 Compact Monitor: Philips 272B7QPJEB OS: Win 11 64-bit
Notebook: HP EliteBook 840 G6 Core i5 8265U, 16 GB RAM, 512 GB SSD
Server: HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Phone: Samsung Galaxy A52s
Tablet: iPad Pro 11 (2018)
kekso
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2022, 22:21

Príspevok od používateľa kekso »

Slovenský film MIKI dorazil na Netflix. Určite odporúčam.

https://www.netflix.com/title/81926316
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

vcera som ho dival. Ondrik je panko, je tam zopar dobrych hlasok. Velmi podareny film. Som velmi zvedavi na pokracovanie
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03

Príspevok od používateľa molnart »

tak ste ma inspirovali a pozrel som si prvy slovensky film vo svojom zivote. a kedze sa na to neviem pozerat v kontexte slovenskej filmovej tvorby musim povedat ze to bolo rozhodne mensie utrpenie ako som cakal, ale zaroven o dost horsie ako vsetko ostatne co som videl za posledne roky.
Kde len zacat?
- herci - no, taki slovenski, kazdy jeden ako z 5. cenovej kategorie, podstate ta ista kategoria ktori hrali 15 rokov dozadu v panelaku a podobnych schvostoch a neda sa kvoli nim na slovensku ist ani do divadla lebo su vsade. a co dpc tam robil rattaj z J&T? ale aspon mu dali rolu kde viac-menej hral sam-seba
- postavy - ziadny vyvoj charakterov, nikdo kto by vzbudzoval nejake emocie. Cernaka sa snazili vykreslit ako takeho ludoveho hrdinu, pritom si myslim ze mohli z neho urobit naozaj postavu nahanajucu strach. nic som sa nedozvedel o jeho motivaciach, preco zrovna on sa vypracoval tam kde sa vypracoval a co ho odlisovalo od tych NPC co mal okolo seba.
- pribeh - posobil strasne utrzkovito, v podstate taka kolaz tituliek z noveho casu, "ze pome teraz natocit ked cernak robil xy", ale chybalo medzi nimi nejake vacsie previazanie. v podstate jedinou vynimkou bola scena s navstevou barmanovej manzelky na pohrebe. prekvapila ma aj v podstate totalna absencia humoru a to som cakal ze pribeh a sedliackych mafianoch na to poskytne kopu prilezitosti.
- co vsak ale musim pochvalit je jednoznacne hudba, sa potvrdzuje ze David Kollar je hudobnik svetoveho formatu (ale skoda tych ludovkovych vsuviek)

myslim si ze tvorcovia mali v rukach silny material, skoda ze ho tlacili do kin, ako miniserial s 6-8 hodinovymi castami to mohlo fungovat lepsie, pribeh mohol zacat o takych 5 rokov skor a zajst do vacsich detailov. za mna takych solidnych 4/10. som zvedavy ci pokrarovani bude scena s dzurindom :D
Spoiler: ukázať
PC: CPU: Intel Core i5 12600K with Silentium Fortis 5 ARGB MB: MSI Tomahawk Z690 DDR4 RAM: 2x 16GB G.Skill Ripjaws V 4400-19 DDR4 GPU: GigaByte Eagle GeForce RTX 3060 Ti OC HDD: Samsung 970 1GB GB PSU: Corsair RMx (2018) 650W Case: Fractal Meshify 2 Compact Monitor: Philips 272B7QPJEB OS: Win 11 64-bit
Notebook: HP EliteBook 840 G6 Core i5 8265U, 16 GB RAM, 512 GB SSD
Server: HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Phone: Samsung Galaxy A52s
Tablet: iPad Pro 11 (2018)
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

do filmovej stopaze nezmestili vsetko. Do filmu zhrnuli take dolezite body pocas jeho "kariery". Nezachadzali do podrobnosti, potrebovali by vacsi casovy priestor a uz by to nebol film, ale dokument.
No herci su kapitola sama o sebe. Sme male Slovensko. Nemame tu velky vyber. Na youtube je aj rozhovor s Ondrikom, kde presne toto spomina, ze nechce vykakovat na ludi z kazdej reklamy, filmu alebo serialu. Co sa aj tak deje. No furt to nema na Mastalyra, ktory v istom case na nas vykakoval z kazdeho rohu, a este aj v radiu, kde robil zvukove reklamy. Svojho casu to tak bolo aj s Vajdom.
Film hodnotim na Slovenske pomery a tu sa jedna o to lepsie zo slovenskej filmovej produkcie. Toto sa nemoze rovnat s Hollywodskym filmov, kde su len rozpocty na tie filmy na inej urovni.
Inak zaujmave su teraz videa s Ivanom Mergom na youtube v tejto teme, kde sa teme 90te roky a mafia venuje
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

dnes som bol v kine na vaiana 2. za mna 6/10. Na jednicku to nema. Zbytocne postavy, slaby pribeh (ocakavam ze pride pokracovanie), pesnicky mala jednotka lepsie... Nie je to zle pokracovanie, ale ocakaval som od toho viac, hlavne ked som cital recenzie
https://www.csfd.cz/film/1483312-odvazn ... 2/prehled/
fobos
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 22. Feb, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa fobos »

Úsmev - hoodne dobrý horor po čase, super hlavná herečka a dobrý koniec filmu, 80%

Barbar - tiež fajn, ale menej hororové ako Úsmev, takých 75%

MIKI - mám rád mafiánsku tému, veľa dokumentov som videl na túto tému, ale toto sa mi nepáčilo, ak chce niekto dopodrobna tematiku 90tok, tak nech si radšej pozrie YT dokumenty o Černákovi, naviac, neviem ako intonoval a celkovo hovoril Černák, ale Ondríkov hlas a celkovo slovenský dabing to je jeden grc, strašne zle sa mi to počúva. Mne až uši driapalo pri každej Ondríkovej vete - 50%

Nepřivolávej nic zlého - dobrý psycho napinák. Super herci, každý tam sadol ako riť na šerbel - 80%
Xbox Series X...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...

Návrat na "Film"