DELL 5501 nova instalacia W11
Re: DELL 5501 nova instalacia W11
dakujem vsetkym za rady.
Skusim stiahnut z Ms instralacny Boot kluc, ale neviem kedy mi dovoli Ms nove stahovanie, po kolkych hodinach resp dnoch, kedze je to nejak obmedzovane na IP adresu.Skusal som nove stiahmnutie dnes rano a aj ked bola wifina v nocoi off tak rano MS nepovolil nove stahovanie.Bios som dal do zakl nastaveni a Secure Boot neni zapnuty.
v Boot sequence su len tri moznosti a su zaskrtnute ako aktivne Wind Boot Manager , OnBoard NIC IPV4 a IPV6 pod tym je moznost [ridfat Boot option alebo vymazat Boot option. avsak tam nabehne daka tabulka a treba tam daco doplnit..skoda vsak ze tu na fore nni lahke pridat screen.Aby bolo by to lahke a rychle pre upresnenie.
Skusim stiahnut z Ms instralacny Boot kluc, ale neviem kedy mi dovoli Ms nove stahovanie, po kolkych hodinach resp dnoch, kedze je to nejak obmedzovane na IP adresu.Skusal som nove stiahmnutie dnes rano a aj ked bola wifina v nocoi off tak rano MS nepovolil nove stahovanie.Bios som dal do zakl nastaveni a Secure Boot neni zapnuty.
v Boot sequence su len tri moznosti a su zaskrtnute ako aktivne Wind Boot Manager , OnBoard NIC IPV4 a IPV6 pod tym je moznost [ridfat Boot option alebo vymazat Boot option. avsak tam nabehne daka tabulka a treba tam daco doplnit..skoda vsak ze tu na fore nni lahke pridat screen.Aby bolo by to lahke a rychle pre upresnenie.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Neviem co furt mas s nejakym blokovanim stahovania od MS. Nastroj na vytvorenie USB kluca ti dovoli stiahnut vzdy a vsade a pochybujem ze by bol nejaky blok aj na stiahnutie ISO suboru...
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
Xiaomi 14T 256GB
Aké obmedzenia stále spomínaš?https://www.microsoft.com/sk-sk/softwar ... /windows11
Veď si rovno stiahneš ISO.
Veď si rovno stiahneš ISO.
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Si si isty, ze sa to snazis tahat zo stranky Microsoftu?
Casovy limit na dalsie stahovanie mi napadne pripomina rozne free uloziska..
Na zaver rada nad zlato - daj to spravit niekomu, kto vie, co robi..
Casovy limit na dalsie stahovanie mi napadne pripomina rozne free uloziska..
Na zaver rada nad zlato - daj to spravit niekomu, kto vie, co robi..
Spoiler: ukázať
https://www.microsoft.com/en-us/softwar ... /windows11
ISO som stiahol vcera ,a ako aj sikovny uzivatelia pisali, musim stiahnut Windows 11 media creation tool .
Ale dnes nebolo mozne dalsie stahovanie..prekrocenie limitu z MS stranky.
ISO som stiahol vcera ,a ako aj sikovny uzivatelia pisali, musim stiahnut Windows 11 media creation tool .
Ale dnes nebolo mozne dalsie stahovanie..prekrocenie limitu z MS stranky.
Exe s MS stiahne aj 100 x za den ,to ano ,ale napr ISO uz nie,ano viem uz ho nepotrebujem.
A k tomu Exe...to neni funknce na W7 64...MS pise ze len W10 alebo W11
Neviem ci si kazdy precita vsetko v teme a potom na nu reaguje,aleo len poslene dva riadky. Proste toto sa tu uz riesilo..a je janse ze potrebujem W10 aby som urobil Boot kluc s W11.
Lenze stale zostava problem ze ak aj budem mat Boot Kluc s orig W11 ci sa spusti boot ,kedze v Biose sa neda lahko nastavit Boot z kluca. Kedze som skusil ten kluc s ISOm co je jasne ze neni vhodny na istal W11 na inom laptope a tam po stlacerni F12 nabehla moznost aj boot z kluca, ale tu na 5501 nie. o tom je cela tema a hlavny problem preco som sem dnes vobec napisal a zatazujem Vas tym.
- shiro
- Pokročilý používateľ
Uz davno sme ti pisali, ze mas pouzit nastroj, takze akekolvek rozoberanie nejakeho obmedzenia stahovania ISO suboru nema vyznam. Na to sme prisli davno a stale si to vytahoval. Preto o tom kazdy pise. Plus ludia co sem prisli nedavno a ano, nemuseli to citat cele
Niekolko sme tiez pisali, co vsetko mas skontrolovat a pripadne zapnut/vypnut v biose.
Alebo kontaktuj predajcu, nech ti povie co s tym PC vystrajal, skade ho ma.
Niekolko sme tiez pisali, co vsetko mas skontrolovat a pripadne zapnut/vypnut v biose.
Naposledy upravil/-a shiro v St 18. Dec, 2024, 15:10, upravené celkom 1 krát.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
Xiaomi 14T 256GB
Alebo dať sem nejaký screen z biosu.
- shiro
- Pokročilý používateľ
screen sa sem dava ako na ktoromkolvek inom fore. pouzijes imgur, imgbb ci inu sluzbu a hodis sem link.
Dodaj komplet info, ci si skusal hladat USB nastavenia podla navodu co som posielal, aj podla postupov inych ludi co pisali po mne, ze mas vypnut fast boot atd. Bios si uz resetol, ako citam.
Alebo vyskusaj iny USB kluc a vytvorit na nom Win 11 instalacku. Spominam si este, ze som u Dellov zazil, ze z troch klucov bootoval len jeden, ostatne ostali stat na logu Dell, pripadne ciernej obrazovke hned po zapnuti PC, ani do BIOSu som sa nevedel dostat. Pritom inde boli OK.
Xiaomi 14T 256GB
Xiaomi 14T 256GB
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
cez tool nie je obmedzenie, aspon som nan zatial nenarazil. A to asom stiahol ISO W10 a hned potom W11 priamo z MS stranky
pod sem:
https://www.microsoft.com/sk-sk/softwar ... /windows11
zvol su druhu moznost stiahnutia "media Creation Tool"
strc USBcko do notasu/PC, vytvor instalacne medium z neho. Po dokonceni, vytiahni USB a strc ho do toho notasu, kam chces dany windows nainstalovat
Pozor, BIOS musi byt tak nastaveny ako sa tu pisalo, hlavne nezabudni na "secure boot" ten treba vypnut. Bootovanie nastav na "windows boot manager" a pozri ci tam nemas niekde moznost UEFI alebo Legacy mode. Musi byt pouzity UEFI mode.
Ak nebude chciet nabootovat z USB, restartni notas a stlacaj klavesu "F12" ci vobec to USBcko bios vidi a mas moznost z neho bootovat.
Alebo dalsia moznost je, daj to cloveku co vie co robi a zaplat mu. Propadne ak to chces zvladnut sam, pouzi google, youtube alebo chatgpt.
pod sem:
https://www.microsoft.com/sk-sk/softwar ... /windows11
zvol su druhu moznost stiahnutia "media Creation Tool"
strc USBcko do notasu/PC, vytvor instalacne medium z neho. Po dokonceni, vytiahni USB a strc ho do toho notasu, kam chces dany windows nainstalovat
Pozor, BIOS musi byt tak nastaveny ako sa tu pisalo, hlavne nezabudni na "secure boot" ten treba vypnut. Bootovanie nastav na "windows boot manager" a pozri ci tam nemas niekde moznost UEFI alebo Legacy mode. Musi byt pouzity UEFI mode.
Ak nebude chciet nabootovat z USB, restartni notas a stlacaj klavesu "F12" ci vobec to USBcko bios vidi a mas moznost z neho bootovat.
Alebo dalsia moznost je, daj to cloveku co vie co robi a zaplat mu. Propadne ak to chces zvladnut sam, pouzi google, youtube alebo chatgpt.
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
ano .. porozumel som dakujem za reakciushiro napísal: ↑St 18. Dec, 2024, 15:08 Uz davno sme ti pisali, ze mas pouzit nastroj, takze akekolvek rozoberanie nejakeho obmedzenia stahovania ISO suboru nema vyznam. Na to sme prisli davno a stale si to vytahoval. Preto o tom kazdy pise. Plus ludia co sem prisli nedavno a ano, nemuseli to citat cele
- shiro
- Pokročilý používateľ
windows boot manager ukazuje takmer vzdy na interny HDD/SSD. On tam ma uz nejaky nemecky windows, tak aby mu nebootoval ten.
Xiaomi 14T 256GB
Xiaomi 14T 256GB
stiahnuty W11 na USB kluc rovno ako instalacka cez W10.
Pri starte 5501 cez F12 nabehla moznost aj boot usb ,ktora sa tam pred tym neozbrazovala.
Bios bol v tov nastaveniach.
W11 uz bezi na 5501
dakujem ..za rady Vas cas ochotu..
Nech sa Vam dari ,okolo pc a aj vo vsetkom ostatnom
Pri starte 5501 cez F12 nabehla moznost aj boot usb ,ktora sa tam pred tym neozbrazovala.
Bios bol v tov nastaveniach.
W11 uz bezi na 5501
dakujem ..za rady Vas cas ochotu..
Nech sa Vam dari ,okolo pc a aj vo vsetkom ostatnom
- shiro
- Pokročilý používateľ
Sikovny
Xiaomi 14T 256GB
Xiaomi 14T 256GB