Ahojte kuriatka
Mam delikátny problém
Nedávno som si poskladal počítač a keďže vtedy bola doska, ktorú som chcem s wifi nedostupná tak son objednal asrock b550 pro4
Ku nej som objednal asi 3 usb wifi adaptéry a skúšal, ktorý bude fungovať najlepšie (hlavne rýchlosti 5ghz)
Nakoniec mi z toho vtedy vyšiel mercurysys mh30a
Už zo začiatku som mal so všetkými problémy typu, že som musel pripájať a odpájať adaptéry do rôznych usb portov aby ich Windows rozpoznal v kombinácii s restartovanim pc.
Ďalší problém bol, že sa nechcel adapter pripojiť na 5ghz a občas ho odpajalo.
Potom som to pichol do zadného usb portu a na chvíľu bol pokoj.
Po novom sa mi deje to, že rýchlosti 2.4ghz sú nejakých max 30mbs a 5ghz siete 7mbs.
Skúšal som vypnúť power saving, odinštalovať a nainštalovať rôzne ovládače ale nič nepomohlo.
Keď pripojím ten adaptér do ntb, tak v tom momente funguje korektne, pripojí sa na 5ghz a ide 300mbs rýchlosťou.
Objednal som asi ďalších 5 rôznych adaptérov do usb a pcie ale napriek tomu na zaujíma v čom by mohol byť problém.
Je to blbosť ale som naozaj zvedavý. Máte niekto nápad, čo by to mohlo byť?
Usb wifi adapter big problem
Usb wifi adapter big problem
Ach tie slovenské mamičky
shiro napísal:blba mamicka s kocikom sa mi vdrbe do cesty a pre istotu kocikom napred, nech najprv zrazim dieta a mam o to vacsi trest....
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Re: Usb wifi adapter big problem
A naozaj nechces mat hlavny PC pripojeny do internetu kablom, tak ako to ma byt v civilizovanej spolocnosti? Pokial nie, tak preco si nesiel do PCI-E WiFi karty, kde sa da ocakavat nasobne menej problemov? Za tie peniaze, co si minul na adaptery, si davno mohol mat pokoj a este usetrit. USB je somarina na dlhodoby prenos dat. Hocjaky WiFi 6/6E TP-Link, Asus alebo podobne by som zobral. Nie najlacnejsiu Cinu.
Teraz k problemu. Vyzera to byt ako famous AMD USB connectivity/drop-out issue. Je/bol toho plny internet, tu mas aj pokec od tech Jezisa. Takze v prvom rade sa musim opytat, ci mas aktualizovany BIOS, lebo ich vyslo dost. Tiez vo Windowse skontrolovat Optional updates, lebo tam sa skryvaju novsie ovladace na rozne veci, ktore sa automaticky neinstaluju - napriklad na USB hub na doske. Alternativa je najst rucne (castokrat novsie) ovladace na konkretny USB hub.
Co sa tyka silneho signalu v notebooku - anteny mas na kabloch niekde na stole, alebo su napevno v tom USB hovienku? Ak je PC bedna medzi antenami a routrom, tak to je velmi zle pre signal, lebo je to uzemnena kovova krabica plna EMI rusenia.
Na zaver by som sa opat vratil k tomu, ze ked teda nechces kabel, tak kup aspon PCI-E WiFi kartu a ak bude treba, tak k nej aj anteny na dlhsich drotoch a vsetko by malo byt bezproblemove.
Teraz k problemu. Vyzera to byt ako famous AMD USB connectivity/drop-out issue. Je/bol toho plny internet, tu mas aj pokec od tech Jezisa. Takze v prvom rade sa musim opytat, ci mas aktualizovany BIOS, lebo ich vyslo dost. Tiez vo Windowse skontrolovat Optional updates, lebo tam sa skryvaju novsie ovladace na rozne veci, ktore sa automaticky neinstaluju - napriklad na USB hub na doske. Alternativa je najst rucne (castokrat novsie) ovladace na konkretny USB hub.
Co sa tyka silneho signalu v notebooku - anteny mas na kabloch niekde na stole, alebo su napevno v tom USB hovienku? Ak je PC bedna medzi antenami a routrom, tak to je velmi zle pre signal, lebo je to uzemnena kovova krabica plna EMI rusenia.
Na zaver by som sa opat vratil k tomu, ze ked teda nechces kabel, tak kup aspon PCI-E WiFi kartu a ak bude treba, tak k nej aj anteny na dlhsich drotoch a vsetko by malo byt bezproblemove.
Skús aj najnovší AMD chipset driver:
https://www.amd.com/en/support/download ... /b550.html
https://www.amd.com/en/support/download ... /b550.html
Spoiler: ukázať
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Ja sice na moj Netgear A6210 nedam dopustit, ale tiez je picky co sa USB portov tyka.. u rodicov po zmene providera a nutnosti tahat kabel krizom cez chodbu som radsej kupil PCI-E kartu s externou antenou (za v podstate smiesnu cenu) a za viac ako rok nebol najmensi problem..
https://www.aliexpress.com/item/1005005454395717.html
https://www.aliexpress.com/item/1005005454395717.html
- Pronto
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 26. Nov, 2007, 08:00
po mojich skusenostiach s USB wifi adaptermi odporucam tiez kabel, no ak sa neda tak radsej normalny router ktory nastavis na prijmanie signalu a z neho ethernetom do PC. Je to najstabilnejsie riesenie ak fakt nemas ako tahat kable.
Tie USB dongle bullsh1t kluciky su naladovejsie ako tehotna manzelka...
Tie USB dongle bullsh1t kluciky su naladovejsie ako tehotna manzelka...
Dakujem krasne chlapci za zhrnutie. Ten kabel som zabudol spomenúť, že nie je možný.
Aj ten router mi napadol, že to tak spravím ale ďalšia blbosť na stole.
Vyskúšam všetko čo spomenul zoom a dám update, keď sa ku tomu dostanem
Aj ten router mi napadol, že to tak spravím ale ďalšia blbosť na stole.
Vyskúšam všetko čo spomenul zoom a dám update, keď sa ku tomu dostanem
shiro napísal:blba mamicka s kocikom sa mi vdrbe do cesty a pre istotu kocikom napred, nech najprv zrazim dieta a mam o to vacsi trest....
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Kabel je mozny vzdy. Len sa musi chciet.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
Xiaomi 14T 256GB
Dobre. Otázka je za akú cenu a tú nie som ochotný "zaplatiť"
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 25. Mar, 2023, 19:17
Daj tam router hocičo iné len nie tie USB blbosti takú skúsenosť mám ako ty nefunguje vždy sa čosi našlo prečo to nefunguje.
CPU: AMD 7800X3D GPU: Asus TUF Gaming RTX4080 MB: Asus TUF Gaming B650m-PLUS RAM: 2x16GB Kingston 6000 PSU: Asus Strix Aura 850w Gold SSD: Kingston Fury Renegade 1TB CASE: GameMax Spark Monitor: Alienware AW3432DWF