Diky za super rady a tipy! este vcera som trochu googlil a nasiel som tento Samsung, velmi dobre hodnotenia ma, ako to vidite v porovnani s tym Asusom vyssie ?
Samsung G6 - 32-ka,
https://www.samsung.com/sk/monitors/gam ... g650euxen/
Kupa noveho monitoru!
Re: Kupa noveho monitoru!
`CPU:E7400@3.8Ghz 1.38v with Thermalright 120 Ultra Extreme*S-flex@1200RPM`MB:Asus P5K-E/pencil mode*Bios ver.1202`RAM:A-Data 2x2GB@4-4-4-12 800Mhz DDR2 EE+ `VGA:nVidia 560 TI `HDD:Samsung 640GB F1 16MB `ZDROJ:Corsair HX520W`CASE:Antec 182`OS:Windows XP 64bit
- Pronto
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 26. Nov, 2007, 08:00
ak si rozhodnuty vyskusat UltraWide 34ku, nespekuluj a chod do nej. 32"klasika bude menej konfortna na pracu aj na hranie ako 34UW
Spoiler: ukázať
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
32" Samsung VA monitor mam uz druhy, teraz G75T. Vo vseobecnosti Samsung je fajn na monitory. Zrovna ten G75T patri(l) medzi najrychlejsie VA a nemam s nim problem v hrach. Mozem povedat, ze sa staraju a vydali mnoho aktualizacii firmwaru, co nie je uplne bezne a to s realnymi zmenami (napr. isteho casu rozsirili G-Sync frekvencny rozsah, aspon trochu opravili poblikavanie a tak).
Z nevyhod by som spomenul toto:
Z nevyhod by som spomenul toto:
- 240 Hz frekvencia je imho dost nepouzitelna. Za prve tam mas viditelne scanlines a za druhe nepretlacis cez DisplayPort 1.4 plne 10-bit farby bez DSC stratovej kompresie (pri DP 1.4a, 2560×1440, 10-bit farbach je to max 205 Hz). Pre mna tradeoff, co sa vobec neoplati. Vtip je, ze druhu nizsiu podporovanu frekvenciu monitor hlasi len 144 Hz a nic medzi tym. Nie je vsak problem si pridat custom frekvenciu, ja som si vyrobil 165 Hz a to pouzivam. Pre mna ziadny rozdiel oproti 240 Hz, ziadne scanlines, 10-bit farby to pretlaci ako ma. Je to taky sweetspot, ale kludne som si mohol urobit aj 180 ci 200 Hz.
- Seru ma s downgradovanim/ochudobnovanim monitorov. Mal som predchodcu tohto na rovnakej modelovej urovni. Mal 3 fyzicke tlacitka na prepinanie profilov a to bolo super. Som na Desktope? Klik, 90 nits jas hotovka. Som v hre? Klik, 150-200 nits a mierne ine nastavenia. Uplne super. Novsi (a drahsi) model ich uz nemal, lebo je asi prilis drahe davat fyzicke tlacitka. Takze si to musis prepinat cez OSD menu? Tiez nie, lebo taka funkcia tam vobec nie je. Cele zle. Rovnaky trend maju aj pri televizoroch, kde novsi model na rovnakej urovni je castokrat parametrovo/vybavou horsi. Su to jednoducho zmrdi a uz len kvoli tomuto moj dalsi monitor asi nebude Samsung.
- Gejmersky dizajn, tj. svietiace trojuholnicky na krajoch dole... no co, vhodne pre 10-rocneho. Podsvietenie sa da zmenit ci vypnut a v podstate mi to tam nevadi, ale aj tak. Kebyze je rovny spodok a usetrene peniaze pretavene do tych shortcut tlacitok spomenutych vyssie, bolo by to lepsie.
- Novinka na ich poslednych monitoroch (aj ten model, co si postol): Uz to nie je bezny monitor, ale smaaaart monitor. Takze to ma ich Tizen operacny system ako TV, upgrade firmwaru je v stovkach MB a tvari sa to ako samostatne zariadenie. Monitor vies pripojit na WiFi ci kabel a mozes tam pri vypnutom PC spustit napriklad Netflix a pozerat nieco. Mas k tomu maly dialkacik, tak vies na dialku monitor potom vypnut. Podla tvojho pouzitia toto moze byt dobra vec alebo neutralna az zla vec.
- V spojitosti tusim s novsimi monitormi (Tizenom?) som cital, ze ked das Mute na repracikoch, lebo vydavali nejaky maly šum, tak kazdych XX sekund sa ti na monitore zjavi prekrizeny repracik, aby si vedel, ze mas Mute. Uplne ze programovanie ako u debilov a tomu, co to vymyslel treba okamzite dolamat ruky a nechat ho akurat okna umyvat. Furt najdes nejaky topic, kde to serie ludi.