Stolicka k PC

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
stiv
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30

Re: Stolicka k PC

Príspevok od používateľa stiv »

Posuvny sedak, pumpovanie operadla.. a zvysok ako to chces.

Ja som este pridal hlavovu, kozu, kovove podrucky, lesteny kriz a kolecka s dierou ktore uz asi nie su.
.
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

elbon: Kde byvas? V Bratislave si mozes tu stolicku vyskusat. Ja bol som v LD Seatingu na skusy. Presne som mal tu z diskusii v hlave tu Stream, ze chcem len vyskusat a takmer naisto ju zoberiem. Tiez som podobne vysoky (187 cm). Ked som sa vsak na nu posadil, tak som ostal dost prekvapeny, ze vobec nie je pre mna. Nebolo to mojou vyskou, ale nejako mi nesedela. Jednoducho som bol rad, ze som ju isiel vyskusat.

Zacal som testovat aj ine stolicky na predajni a vacsi dojem na mna urobili 2 ine modely. Jeden si uz nepamatam, druhy bol Leaf. Pricom cisto podla obrazkov by som povedal, ze ta Stream bude lepsia. Samozrejme je to individualne a neznamena to, ze tie 2 ine su lepsie, ale mna celkom prekvapilo to, kolko ludi tu ma spokojne tu Stream a mne bola vyslovene nekomfortna. Ak mas moznost, tak by som si ju siel odskusat.

K tvojim otazkam - Opierka na hlavu je dobra, aky si obcas opieras hlavu. Alebo si vylozis nohy na vedlajsiu stolicku ci stol a len nad niecim rozmyslas. Plastovy kriz je vyslovene low cost el cheapo ciganina. Celkom urcite kovovy (ci uz matny alebo lesteny, zavisi od tvojej preferencie). Latka... na predajni maju asi tak tonu latok. Opat by som odporucil ist si ich pozriet. Ja nemam rad latky (zachytava sa tam bordel + staticka elektrina). Radsej kožka alebo aspon fake-eko-kožka. Ja by som tam dal vsetko, co zlepsuje/meni ergonomiu. Ked uz mas moznost custom vybavy, tak nech si vies nastavit podla seba.
Diablo1st
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Diablo1st »

Ja som to mal podobne. Osobne som si šiel vyskúšať tú Streamku a mne moc nesadla.
Nakoniec som zobral Look 371-SYS ;)
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.

FVE: 10,2 kWp + 28kWh batérie
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

Inak funny thing... ked som si na predajni akoze-vybral tie dve stolicky, tak obidve zacinali na L - este som si hovoril, ze jasneee, to si zapamatam. No hovno. Ale teda velmi pravdepodobne ta druha stolicka mohla byt prave Look. Alebo Laser. Alebo Look? Laser? Hmm. Aaaanyway, isiel by som si to vyskusat. Je to dost individualne a z internetu sa vybrat neda.

Ja som uz takmer objednaval Herman Miller Aeron. Potom rozmyslam, ze je to dost penazi (repasovana 700-900,-€), pojdem si ju radsej vyskusat. Zistil som, ze to vobec nie je sedenie pre mna - jednoducho mi sietovina s tvrdym ramom dokola nevyhovuje. Navyse som chcel velkost B a po vyskusani som jasne vedel, ze by som potreboval velkost C. Ale zase Embody od nich bolo super. Len som este nenasiel chut objednat si stolicku za 1300,-€, ked je v akcii (herna Logitech verzia, ktora je trosku viac vypolstrovana).

A aby som este hodil jednu do placu, Asus ROG Aethon. Aby bolo jasne, tak uplne nenavidim a opovrhujem vsetkymi takymito hernymi stolickami, pocinajuc prvotnymi DXracer hovnami, ked to zacalo byt popularne. Pre mna somarina pre 10-rocneho TikTok Fortnitera. Bud mam ergonomicku kancelarsku stolicku (kopec nastaveni, synchro mechanika), alebo mam neergonomicke ale komfortne kreslo, tj. sproste "L", ktore sa len naklana, ale je makke a vyfutrovane. Ze mi nejaky dement chce predat 500,-€ racing kreslo, ktore navrhli absolventi zakladnej skoly s pomocou pravitka a 90° uholniku... isteee. Mozu si nechat. Bol som vsak v PC obchode vyzdvihnut tovar a tam mali vystaveny henten Aethon. Na minutu som sa don posadil a normalne som bol, ze ooo, tam by som hadam aj dokazal sediet a hrat nieco. Aj podrucky to malo makke. Takze tak. Neviem, ci je to naozaj fajn sedenie, alebo mi uz lezie na mozog fakt, ze "docasne" 1,5 roka po prestahovani sedim na starej kuchynskej stolicke, kde mam nejaky zohnuty splasnuty molitan a mam z toho kockatu rit.

Mam uz na ceste vypolstrovane kozene extra-wide dispecerske kreslo. To bude to komfortne sedenie. Chcem k tomu este ergonomicke sedenie. LD Seating zatial asi nic pre mna, IKEA stolicky ma ani jedna neoslovila, Embody je drahe, mozno Aethon docasne a za 1-2 roky nasetrim korunky?
PROMETHEUS
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 23. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa PROMETHEUS »

Nemám skúsenosť s tou aethon stoličku ale na prvý pohľad vyzerá veľmi podobne ako secretlabs Titan Evo čo som kúpil frajerke na narodeniny a to je celkom fajn sedenie. Predtým mala tiež nejakú gaming racer stoličku lacnú a táto secretlabs je úplne inde už na prvý pohľad vyzerá kvalitne a dobre sa na nej sedí aj celý deň. Obidvaja pracujeme z domu a na tej stoličke sedí aj 12 hodín denne a nesťažuje sa nič ju nebolí a predtým keď mala starú stoličku tak ju bolel chrbát. Ja mám aeron lacno od suseda a vyhovuje mi tak už nepozerám po iných stoličkách ale kebyže hej tak ten secretlabs vôbec nieje zlé sedenie na gaming stoličku
MB: MSI X570 Tomahawk CPU: Ryzen 5900X RAM: BL2K8G36C16U4BL 4x8GB 3733MHz 16-18-18-35 GPU: Gigabyte RTX 3080 Gaming OC Waterforce Monitor: LG Ultragear 27GL83A-B SSD: WD Black SN850 1TB, SN750 500GB, 4x1TB Samsung EVO CASE: Lian Li O11 Dynamic XL PSU: EVGA 850W G2 Klavesnica, mys: Logitech G915 TKL + Logitech G903 Chladenie: CPU block: EK Quantum Velocity D-RGB Rads: EK SE360mm + EK XE360mm Fans: 9x Noctua NF-A12x25 PWM Pump: EK QUANTUM KINETIC TBE 200 D5 PWM D-RGB
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Príspevok od používateľa LordKJ »

ja som tu Streamku mal doma a podla mna je to kvalitativne otrasna stolicka
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
Sugyi
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 24. Nov, 2011, 15:17

Príspevok od používateľa Sugyi »

Bol som aj ja pozerat tu Streamku. Na predajni sa cudovala pani, ze aka je popularna, ze su uz novsie od toho a aj lepsie.

Inak zaujimava info. Plastovy kriz je uplne v pohode. Robili na nej aj testy a vobec sa ani nereklamuje. Vyhodu ma, ze sa neosucha ako niektore krize. Ten kto chce nieco usetrit tak zbytocne priplacanie.

S LD seating mam dlhodobu dobru skusenost. Poznam stolicku ktora drzi uz 18 rokov kancelarskeho pouzivania 100kg chlapom. Ale niektore tie operadla hlavy su dost vtip. Dost lahko sa posuvaju, takisto ako tie podrucky. Mne vyhovuju fixne podrucky najlepsie. Najviac sa mi pacila Followme a potom lacnejsia alternativa Web omega 420-SYS
stiv
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30

Príspevok od používateľa stiv »

Tak ja mam svoju 6r8mes a nic s nou nie je.

Tu asus Rog som skusal tiez sediet a bola velmi prijemna ale ten styl nemusim vobec. Na druhej strane je vo svete stoliciek aj celkom lacna. Kazdopadne, zaujimava volba aj ked mi to je divne pisat vzhladom na to, ze drzi v zakrutach.

Dalsia bude embody no. :D
.
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20

Príspevok od používateľa loleqboleq »

zoom napísal: Ut 07. Jan, 2025, 04:22 Zoom je stratený v živote za kvalitným sedením a nevie, že dostane nižšie radu, ktorá ho bude sprevádzať až do konca života a že ma sťaby pridá do závete za najlepšiu radu jeho života.
Mám pre teba len jedno slovo, Therapia. :laugh:
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: LG 48" C11 OLED Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Proximo
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ne 07. Mar, 2021, 23:28

Príspevok od používateľa Proximo »

Zdarec
Ma niekto hernu stolicku dev1s crema? Skusenosti? Mam teraz 8 rocnu dx racer sedak je uz po smrti tak hladam nieco rovnake. Dakujem

Návrat na "Nákupná poradňa"