nVidia novinky - Grafické karty a nielen grafické karty
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Re: nVidia novinky - Grafické karty a nielen grafické karty
>> ano prijali ale potom by sa 5090 nepredavala
nvidia je majster nastavenia technickych a cenovych parametrov. Bude obrovsky rozdiel v cene 5080 a 5090, takze nejako dobre pichnuta 5080ti s prislusnou cenovkou sa urcite uzivi.
nvidia je majster nastavenia technickych a cenovych parametrov. Bude obrovsky rozdiel v cene 5080 a 5090, takze nejako dobre pichnuta 5080ti s prislusnou cenovkou sa urcite uzivi.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
v tom cenovom rozdiely sa uživí aj 5 kariet
Spoiler: ukázať
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 18. Mar, 2014, 12:47
Ja verím tomu že tam do tej dierky supnu 5080ti Bo huang je nenazranec a vie čo robi. Bol niekedy v minulosti taký rozdiel v nvidiji a ich gpu že high end bol ešte raz taký výkonný najmä v parametroch jak gpu pod nou?
Amd R7 5800x3d = Noctua d15 = Asus strix b550f = Kingston 64gb ram 3600mhz cl18 = Rtx 4090 Phantom = Ssd: M2 WD 850x 1tb win10 + M2 WD 850x 2tb + 850 evo 2tb = Lian Li 216 black = Fany: 2x Lian Li 160mm-in + 3x Noctua a12x25-out + 2x Noctua a12x25-bottom = Asus strix 1kw aura = LG C2 42" = Per: Log g915 tkl + Log g pro wire + g440 hard + Xbox Wire Controller = Audio: Topping dx3pro+ = Mackie mr524 = AudioTechnica-a550z
Načo by tam niečo strkali? Cieľ je presvedčiť ľudí priplatiť si za 5090, nie predať niečo lacnejšie. Už pri 4090 to fungovalo, všade sa písalo že sa predáva viac ako 4080
- dexterav
- Sponzor fóra gold
tak 4080 mala špatnú cenu a málo vram na profi veci, 24GB nieje výhra ale oveľa lepšie a hlavne lacnejšie ako quadra a spol
5090 bude na tom podobne
5090 bude na tom podobne
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
pri skutocnom profi vyuziti ide predovsetkym o podporu (ze ta vyrobca nevykopne z dveri hned po 20 sekundach lebo mas konzumersku kartu namiesto plnokrvnika Quadra), kompatibilitu a testovanie, ovladace ktore su velmi inak zamerane nez gamerske ovladace atd.
>> v tom cenovom rozdiely sa uživí aj 5 kariet
pravda.
>> v tom cenovom rozdiely sa uživí aj 5 kariet
pravda.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Podľa Nvidia diagramov výkonu vo FC6 a Requiem by mala byť 5090 zhruba o +35% rýchlejšia (hrubý výkon) ako 4090. S (M)FG to bude aj viacej. Pri RTX 40 vs 30. to sedelo, tak by to malo aj teraz.Mr.Devil napísal: St 08. Jan, 2025, 01:13Ja to vidim tak ze si pekne počkáme na testy, dostupnosť, cenu a potom sa uvidí. Fakt sa mi nechce v tejto dobe dávať 2500€+ za kartu keď 4090 má pre mna výkonu dostatok
Jadro 5080 je skoro presne 1/2 5090, máš 1/2 VRAM a stoji polovicu. Zato má vyššie takty. Čo nie je na tom fér?mp3turbo napísal: St 08. Jan, 2025, 10:45Mne osobne je proti srsti 5080 s tou jej pamatou, poctom jadier, rozdielmi oproti 5090 a tak, zase 5090 bude nesmierne draha. Ze urcite bude "hodne fajn" je OK, lenze niekto to musi zaplatit. Ach jo. Kto ma vela bananov, musi mat aj opicu lebo mu zhniju. Alebo tak nejak.
Bude? Je.mp3turbo napísal: St 08. Jan, 2025, 14:45Bude obrovsky rozdiel v cene 5080 a 5090, takze nejako dobre pichnuta 5080ti s prislusnou cenovkou sa urcite uzivi.
Naposledy upravil/-a crux2005 v Št 09. Jan, 2025, 13:12, upravené celkom 1 krát.
s pozdravom, crux.
- 1adad1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 06. Okt, 2009, 20:19
5090 kúpia fanatici hneď na začiatku. Po pár mesiacoch keď už predaje 5090 nebudú také dobré tak tam supnu 5080ti za 1500 usd
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 25. Mar, 2023, 19:17
Haluz že sa tu každý baví iba o tej jednej karte a zvyšok nikoho nezaujíma.
Fanatici ani nie skôr ty čo to chcú mať ešte za "normálnu" cenu lebo keď nebude tak to dopadne ako s novým X3D kdesi som ho videl už za 600Euro....
Fanatici ani nie skôr ty čo to chcú mať ešte za "normálnu" cenu lebo keď nebude tak to dopadne ako s novým X3D kdesi som ho videl už za 600Euro....
CPU: AMD 7800X3D GPU: Asus TUF Gaming RTX4080 MB: Asus TUF Gaming B650m-PLUS RAM: 2x16GB Kingston 6000 PSU: Asus Strix Aura 850w Gold SSD: Kingston Fury Renegade 1TB CASE: GameMax Spark Monitor: Alienware AW3432DWF
Lebo je najvýkonnejšia na trhu
Ale inak trochu sklamanie, nárast reálneho výkonu dosť slabý vzhľadom k nárastu parametrov (vkladanie 3 snímkov namiesto jedného medzi 2 reálne neberiem ako inováciu, to zvládol program za pár € Lossless Scaling na každej karte na trhu už pred rokom), možno ich brzdí architektúra alebo CPU výkon, možno kombinácia oboch. AMD by malo šancu keby nezrušili halo kartu, ich ovládače majú menší overhead.
BTW najzaujímavejšia karta, škoda že len do prebuildov, tam ich je škoda, hodili by sa práve do DIY:
https://videocardz.com/newz/cooler-mast ... ebuilt-pcs
Ale inak trochu sklamanie, nárast reálneho výkonu dosť slabý vzhľadom k nárastu parametrov (vkladanie 3 snímkov namiesto jedného medzi 2 reálne neberiem ako inováciu, to zvládol program za pár € Lossless Scaling na každej karte na trhu už pred rokom), možno ich brzdí architektúra alebo CPU výkon, možno kombinácia oboch. AMD by malo šancu keby nezrušili halo kartu, ich ovládače majú menší overhead.
BTW najzaujímavejšia karta, škoda že len do prebuildov, tam ich je škoda, hodili by sa práve do DIY:
wingo napísal: Pi 10. Jan, 2025, 10:25 Lebo je najvýkonnejšia na trhu
Čo je to "reálny" výkon? Nárast reálneho výkonu (toho výpočtového) je masívny, to, že do hier sa to až toľko nepremietne by som skôr odhadoval na obmedzenia jednotlivých enginov + obmedzenia CPU tak ako píšeš. Však už len z RTX 3090 > 4090 sme veľmi poskočili, zatiaľ čo tie hry sa za posledných pár rokov až tak veľmi nezmenili. Výnimka Cyberpunk, čoby novodobý Crysis ako výkladná skriňa state of the art grafických efektov, tiež len nedávno dozrel do akej-takej podoby, na začiatku tá hra vyzerala úplne inak.
Netreba od toho zase čakať tak veľa, ten GPU vývoj stojí čím ďalej tým viac peňazí aj ľudských zdrojov. Oproti tomu čo predvádza AMD a Intel na CPU trhu robí Nvidia s každou architektúrou doslova míľové skoky, minimálne posledných pár generácii s výnimkou Turinga. Tiež ten rastrový performance sa nedá hnať večne, pripomína mi to časy NetBurst P4 u CPU. Však RT DLSS + MFG je svojim spôsobom dokonalá technológia už len tým čo to dokáže a kam sa to posunulo za tých pár rokov čo to existuje (pre herný trh a priemysel resp. consumer sféru).
Pravda, nárast počtu tranzistorov je zďaleka menší než pri prechode z Ampere na Adu, no oproti 4090 je tam stále "faceliftový" výrobný proces, GDDR7 čo má pomaly raz takú priepustnosť, je tam PCIE 5.0... Za mňa je to skrátka veľmi zaujímavá karta, popravde jediná ktorá ma vôbec z toho nového line-upu zaujíma.
S tým CoolerMaster súhlasím, večná škoda. Snáď zmenia názor? Určite by ich predali viac pre DIY trh ako takto.
No nekup to, ta 5080 je lákavá, cena skoro tych 999$
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Asus ROG STRIX X670E-A , AMD Ryzen 7 7800X3D + ROG STRIX RYUJIN II 360 argb , Gainward RTX 4090 Phantom, 32GB DDR5 6000MHz CL36 , Super Flower 1KW , Fractal R6 , LG OLED42C2 ,
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Jan, 2010, 16:25
ked bude rozdiel 700 eur tak 5080 je nepredajna viac ma bude zaujimat ci jedine ASUS bude mat opat 2 HDMI ktore potrebujem
CPU: Intel Core i9-14900K COOLER: ARCTIC Liquid Freezer II 420 A-RGB MB: ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI RAM: G.SKILL 64GB KIT DDR5 6800MHz CL34 Trident Z5 RGB Black VGA: MSI GeForce RTX 4090 GAMING X TRIO 24G SSD SYSTEM: WD BLACK SN850X NVMe 1 TB SSD GAMES: WD BLACK SN850X NVMe 2 TB + Samsung 980 PRO 2TB PSU: ASUS ROG Thor 1200W KEYBOARD: Corsair K95 MOUSE: Razer Deathadder V2 X HyperSpeed SCREEN 1: LG OLED42C21 SCREEN 2: 27" MSI Optix MAG274QRF-QD CASE: PHANTEKS Enthoo Evolv X Matt White + 6x ARCTIC P14 PWM PST A-RGB OS: Windows 11 SPEAKERS: Mackie MR624 + Topping E50 HEADPHONES: Bezdrôtové slúchadlá Philips Fidelio L3
NAS: Synology DS920+
NAS: Synology DS920+
Neberte tie ceny vážne, Datacomp a pár ďalších predajcov mal tieto ceny nastrelené ešte pred samotným CES ohlásením, to sa zredukuje.
/hope
/hope
- dexterav
- Sponzor fóra gold
a Astral je ak sa nemýlim model nad Strixom čiže asik to najdrahšie čo bude z modelovej rady pri Asusoch