12TB interny disk
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Re: 12TB interny disk
Este by som uvazil, ci treba novy z obchodu za 300,-€. Na Bazosi najdes teraz kopec 16TB Exosov v zaruke do 2026 za 225,-€ alebo sympaticke nepouzite Toshiby N300 za 250,-€. Tie N300 ma zaujali, ale neboli, ked som upgradoval NAS. Pripadne su aj 14TB WD Red Pro za 228,-€ so zarukou tiez do 2026. Mam radsej WD a hoci som tie 12-16TB verzie nemal v ruke, tak chcem dufat, ze su tichsie nez blbe IronWolfy. Kebyze mam taku ponuku, ako je dnes, tak idem do tych N300, potom do WD a nakoniec do Seagate.
Pod 250 su bezne aj na mydealz...
- molnart
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
ja som kupoval minuly rok v maji 8 kusov 12 TB HGST diskov za 90 eur/kus. sice so zarukou len 30 dni, ale na jeden som aj vyuzil lebo prisiel mrtvy. sice treba trochu dlhsie hladat a pockat, ale daju sa najst
Spoiler: ukázať
Co som pozeral na Bazosi tak do 50KM nic normalne nieje a na dobierku nechcem kupovat,clovek nikdy nevie
MSI MPG B550 GAMING PLUS;Ryzen 7 5800X3D & ARCTIC Liquid Freezer II 360 A-RGB;GAINWARD GeForce RTX 5090 Phantom GS 32G;Crucial Ballistix 2x16 GB KIT 3600 MHz CL16;SSD: Samsung 980 PRO 2 TB;HDD: WD Red 6TB & Seagate Exos 8 TB;Sound Blaster X-fi Titanium HD & Z-5500 Digital na optike;Fortron Hydro Ti PRO 1000W;Fractal Design Define S2 White;Roccat Vulcan 120 AIMO Gaming Keyboard & Roccat Kone Pro Air;GIGABYTE AORUS FO32U2;WIN: 10
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Ked som kupoval 6x 16TB disky, dokopy od dvoch roznych predajcov, tak to slo kurierom. Nemam to rad, ale ina moznost nebola. Zavolal som, uz z telefonu vies priblizne usudit, ci je to nejaky sulin alebo co. Minimalne ten inzerat s N300 diskami ma clovek, co predava len disky (jeho ostatne inzeraty) a ma kopec dobrych hodnoteni. Tam by som sa nebal.
Ten s WD Red Pro (z rovnakeho mesta) ma tiez kopec dobrych hodnoteni a podla mena viem, ze dlhodobo predava disky. Opat by som sa nebal.
Ten posledny s Exosami nema ziadne hodnotenia a predava vsetko mozne. Nejdem ti samozrejme hovorit, ze to mas zobrat a ked beries jeden disk, nemusi sa to najviac oplatit. Ja som usetril vyse stovky na jednom disku, takze cez 600,-€ vo vrecku. A kebyze nejaky zdochne... su v zaruke u vyrobcu do 2026.
Ten s WD Red Pro (z rovnakeho mesta) ma tiez kopec dobrych hodnoteni a podla mena viem, ze dlhodobo predava disky. Opat by som sa nebal.
Ten posledny s Exosami nema ziadne hodnotenia a predava vsetko mozne. Nejdem ti samozrejme hovorit, ze to mas zobrat a ked beries jeden disk, nemusi sa to najviac oplatit. Ja som usetril vyse stovky na jednom disku, takze cez 600,-€ vo vrecku. A kebyze nejaky zdochne... su v zaruke u vyrobcu do 2026.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
poznamka : len aby bol vyrobca ochotny reklamovat disky bez potvrdenia o nakupe (blocek cokolvek).
Jasne ze je to kravina ktora nema s technickym procesom nic spolocne, ale...
Jasne ze je to kravina ktora nema s technickym procesom nic spolocne, ale...
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
to nemas istotu ani u normalnych obchodov, ci s celou skatulou, kde je 20ks HDD nehraju kurieri futbal. Na ceste z Taiwanu na SK maju kopu prilezitosti.kerestoy napísal: Pi 07. Feb, 2025, 02:24 Co som pozeral na Bazosi tak do 50KM nic normalne nieje a na dobierku nechcem kupovat,clovek nikdy nevie
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
Xiaomi 14T 256GB
Jasne,ale ak by daky problem bol s diskom hned na zaciatku,tak ho vratim do Alzy bez udania dovodu a hned na to si zoberiem novy kus.Ak sa nasledkom takehoto zaobchadzania vyskytne problem neskor,mam plnu 5 rocnu zaruku.Ale skor som myslel na to ze by mi na dobierku prisla tehla miesto disku
No ked si vezmem riziko kupovania takto na dobierku od bezneho cloveka (aj ked popisujes ze je nizke na zaklade jeho hodnoteni a ze su ti tie mena zname) a to ze v pripade ak odide to budem musiet posielat niekam do Nemecka trebars (€ navyse) a dalsie riziko,ci mi vobec vyrobca uzna reklamaciu bez dokladu,tak som skor nakloneny k nakupu noveho disku
No ked si vezmem riziko kupovania takto na dobierku od bezneho cloveka (aj ked popisujes ze je nizke na zaklade jeho hodnoteni a ze su ti tie mena zname) a to ze v pripade ak odide to budem musiet posielat niekam do Nemecka trebars (€ navyse) a dalsie riziko,ci mi vobec vyrobca uzna reklamaciu bez dokladu,tak som skor nakloneny k nakupu noveho disku
MSI MPG B550 GAMING PLUS;Ryzen 7 5800X3D & ARCTIC Liquid Freezer II 360 A-RGB;GAINWARD GeForce RTX 5090 Phantom GS 32G;Crucial Ballistix 2x16 GB KIT 3600 MHz CL16;SSD: Samsung 980 PRO 2 TB;HDD: WD Red 6TB & Seagate Exos 8 TB;Sound Blaster X-fi Titanium HD & Z-5500 Digital na optike;Fortron Hydro Ti PRO 1000W;Fractal Design Define S2 White;Roccat Vulcan 120 AIMO Gaming Keyboard & Roccat Kone Pro Air;GIGABYTE AORUS FO32U2;WIN: 10
- Ghost
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 14. Sep, 2006, 02:00
No ja rozmyslam o tejto stranke:
https://serverpartdeals.com/products/hg ... -s-3-5-hdd
Ceny su tam zaujimave, disky su tesovane vyrobcom aj nejaka zaruka tam je a doprava nie je hrozna ked sa toho zoberie viac....
Mate nejake skusenosti?
https://serverpartdeals.com/products/hg ... -s-3-5-hdd
Ceny su tam zaujimave, disky su tesovane vyrobcom aj nejaka zaruka tam je a doprava nie je hrozna ked sa toho zoberie viac....
Mate nejake skusenosti?
testovane vyrobcom = zmazali smart hodnoty a predavaju dalej.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
hágéesté ja uplne milujem, lebo nevedia robit lacne/zle disky. Henten model co si vybral ma 2.5 miliona hodin MTBF (mean time between failures), co je tak trosku rozdiel oproti standartnemu akoze milionu co maju konzumerske disky - je to heavy duty datacenter disk pre najtazsie nasadenie. Pocas poslednej dekady mi rukami presli stovky a hadam sa rozpomeniem na jeden reklamovany (ale aj to po X rokoch v diskovom poli v datacentre kde to bzučí nevidanym sposobom).
Veselo do toho.
Len ta chcem upozornit na jednu vec : tento model ma tzv. Power Disable vlastnost, to znamena ze sa NEROZTOCI, pokial mu radic neposle signal "hele kámo, mozes ist na to". Povodna uzasna myslienka je taka, ze radic moze prikazat disku uplne sa odpojit od elektriky, a tym kompletne zresetovat. Pre domace pouzitie to samozrejme nema valny vyznam, a tomu ostatnemu svetu sa nemusime venovat.
V praxi z toho vyplyva pre teba toto :
https://www.tomshardware.com/news/hdd-s ... 36146.html
v najhorsom budes musiet PRELEPIT jeden pin v konektore nevodivou lepiacou paskou.
Veselo do toho.
Len ta chcem upozornit na jednu vec : tento model ma tzv. Power Disable vlastnost, to znamena ze sa NEROZTOCI, pokial mu radic neposle signal "hele kámo, mozes ist na to". Povodna uzasna myslienka je taka, ze radic moze prikazat disku uplne sa odpojit od elektriky, a tym kompletne zresetovat. Pre domace pouzitie to samozrejme nema valny vyznam, a tomu ostatnemu svetu sa nemusime venovat.
V praxi z toho vyplyva pre teba toto :
https://www.tomshardware.com/news/hdd-s ... 36146.html
v najhorsom budes musiet PRELEPIT jeden pin v konektore nevodivou lepiacou paskou.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- Ghost
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 14. Sep, 2006, 02:00
to som vybral len uplne random daky disk odtial za rozumnu cenu, aby som poukazat este aj na tuto moznost.
Tych diskov je tam hafo druhov a stranka je overena, akurat nepoznam nikoho zatial, kto by odtial bral - tak sa pytam.
Tych diskov je tam hafo druhov a stranka je overena, akurat nepoznam nikoho zatial, kto by odtial bral - tak sa pytam.
- molnart
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
pouzite disky ti vo velkom preda aj alza https://www.dsl.sk/article.php?article=30141
Spoiler: ukázať
No fasa,uz aj ten moj ktory mi v piatok prisiel Alza stiahla z predaja a aj dake divne zvuky vydava,hlavne ked zapnem PC tak zavrci ako strazny pes
Nahodou z tohto dake info neviete vycitat?

Nahodou z tohto dake info neviete vycitat?