Nová tlačiareň - tanková?

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
GASPi
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00

Nová tlačiareň - tanková?

Príspevok od používateľa GASPi »

Ahojte,
viete mi prosím poradiť najlepšiu náhradu za stávajúcu tlačiareň - Canon Pixma MX925, s kt. som po všetkých stránkach spokojný až na drahú prevádzku. Náplne sú malé (aj keď používam XXL veľkosť) a drahé (cca 16x vyššie náklady na stránku ako pri tankových, ak som počítal správne).
Používa sa prevažne na občasné tlačenie dokumentov (aj farebne), občasné skenovanie, no rád by som sem tam aj tlačil fotky, čo som sa snažil doteraz minimalizovať - kvalita je super, len atrament sa rýchlo míňa.
Premýšľal som teda nad výmenou za tankovú (Canon, Epson alebo Brother), ale som prekvapený, že všetky ostatné parametre majú o dosť horšie (cena cca do 300€), ako rozlíšenie tlače, skenovania, absencia duplexného automat. skenovania (toto by som ešte oželel), ... k tomu sa pridá ešte aj servis odpadového atramentu ... :(
Máte nejaký dobrý tip?
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-4670K (3,4GHz@???), CPU cooler: Cooler Master Hyper 212+ EVO, MB: ASUS Z87-A, GPU: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X, DDRAM: 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, SSD: CRUCIAL M4 256GB + SAMSUNG 850 EVO 500GB HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA, DVD-RW: ASUS DRW-24B1ST, SOUND: ASUS Xonar Phoebus + Logitech Z-2300 + Sony MDR-1RBT, CASE: Fractal Design Define R5 Blackout, PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2, LCD: 34" Xiaomi Mi Curved Gaming Monitor
BattleTag
STEAM
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 09. Mar, 2015, 16:13

Re: Nová tlačiareň - tanková?

Príspevok od používateľa SKiLEX »

neodznela tu dolezita vec - kolko stran mesacne priblizne vytlacis? Ak tank, tak epson... Tam si uz len vyberies podla funkcii ktore chces mat. Duplex a automaticky sken to vychadza na Epson EcoTank L6270... Byt teboiu tak pockam na cashback, takmer nonstop je nejaky.

Su horsie, lebo klasicke atramentove tlaciarne boli predavane pod cenu s tym ze vyrobca nasledne zarobi na atramentoch... Pri tankovych na atramente nezarobi.

Ten servis nadrzky pre odpadovy atrament - to ma kazda atramentovat tlaciaren, aj tvoja canon, akurat pri 95% modelov to je proste konecna. Tlaciaren sa zablokuje, vyhlasi ze ju mas zaniest do servisu a hotovo. Epson tu nadrzku pri drahsich modeloch ako jedny robi uzivatelsky vymenitelnu. Tak ci tak to je vec ktoru v domacich pomdienkach riesis trebars raz za 5 rokov...

Epson preto lebo s tankom zacali ako prvi, maju s tym najviac skusenosti, pouzivaju piezo tlacove hlavy miesto termalnych a celkovo mi oproti ostatnym znackam pridu dost trvacne... (doma stale bezi 10rocna epson l550 ktora ma natlacene 40 000 stran, nadrzku s odpadovym atramentom som menil raz...)
GASPi
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00

Re: Nová tlačiareň - tanková?

Príspevok od používateľa GASPi »

Tých strán nie je veľa, možno tak 20-30 mesačne, z toho 20% farebne.
Fotky veľmi sporadicky, ale pri nižších nákladoch bolo by to isto častejšie.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5-4670K (3,4GHz@???), CPU cooler: Cooler Master Hyper 212+ EVO, MB: ASUS Z87-A, GPU: MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X, DDRAM: 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, SSD: CRUCIAL M4 256GB + SAMSUNG 850 EVO 500GB HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA, DVD-RW: ASUS DRW-24B1ST, SOUND: ASUS Xonar Phoebus + Logitech Z-2300 + Sony MDR-1RBT, CASE: Fractal Design Define R5 Blackout, PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2, LCD: 34" Xiaomi Mi Curved Gaming Monitor
BattleTag
STEAM

Návrat na "Nákupná poradňa"