Herný pc s novou generáciou

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Re: Herný pc s novou generáciou

Príspevok od používateľa zoom »

Vypni PC uplne od elektriky, poodpajaj vsetky kable medzi zdrojom a pocitacom. Mas modularny zdroj, tak aj zo zdroja to odpoj. Pozri VSETKY konektory na nejake pochybne veci - obhorety ci nebodaj roztaveny plast, zaciernene okolo tych konektorov, zaciernene tie kovove piny. Pozri obidva kusy konektora, tj. jednak ten kus, co je na doske ci zdroji a jednak ten kus, co je na kabli. Teoreticky moze byt niekde nejaky zly kontakt. Dalej by som skontroloval, ci sa tie nieco vodive niekde neopiera a nerobi skrat - napriklad zo zadnej strany dosky.

Ked sa hned vypol PC, tak tam bolo nejake prasknutie alebo take nieco? To by mohla byt konkretna odpalena suciastka v zdroji (varistor), co by sa dal vymenit (ale to by teraz nesiel ten zdroj). Kazdopadne, mas Gigabyte zdroj - nepises aky model konkretne - tak ti len necham takyto link: https://www.tomshardware.com/news/gigab ... oding-psus

Ak nenajdes nejake viditelne poskodenie na PC komponentoch (doska), tak by som pre dobry pocit a ochranu mojich penazi skusil iny zdroj.
Stando66
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Št 06. Mar, 2014, 14:06

Príspevok od používateľa Stando66 »

Počkaj zdroj v popise už není aktuálny, teraz je tam corsair 750 len presné označenie ti momentálne neviem dat. Skúsim to ráno odpojiť a pozrieť okolo toho či niekde niečo není len stále má zaráža to že všetko normálne bežalo a zrazu toto. A pri to vypnutí Pc tam nebolo prasknutie, vôbec nič len ho proste vyplo.
Spoiler: ukázať
Zhorela doska a vrátil som celý komp, takže momentálne nič
zoom
Používateľ
Používateľ

Tak Corsair by mal byt v pohode. Realne mohla zasiahnut nejaka ochranma v zdroji, napriklad over-current pri skrate. Takze by som pozrel vsetky konektory, ci tam nie je uz nieco obhorene, nejaky ohnuty pin, ze by nedoliehal, z konektorov vyfukol vsetok bordel a vsetky konektory pekne, starostlivo a riadne zatlacil. Ak to nepomoze, tak... hmm.. ani neviem. Toto som hadam za cely zivot este nevidel, ze by sa z konektora dymilo (ak si spravne lokalizoval dym).
Stando66
Nový používateľ
Nový používateľ

Skúsim to odpojiť a popozerať, všetko ostatné som pozeral a nikde nič nevidím, najviac má zaráža že všetko normálne bežalo a ako som išiel spustit ten test tak vtedy ho proste vyplo. Preto mi dáva aj zmysel ako ty hovoríš že by mohol byť niektorý pin zohnuty ale neviem
Stando66
Nový používateľ
Nový používateľ

Tak našiel som kusok ako keby obhorenej časti na hornej časti dosky. Otázka teraz je čo s tým, kúpiť novú alebo to pôjde spraviť ? A prečo sa to stalo ?
darklol
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Št 21. Jan, 2010, 16:25

Príspevok od používateľa darklol »

idealne asi bude postnut foto nech vidime kde
CPU: N/A COOLER: ARCTIC Liquid Freezer II 420 A-RGB MB: N/A RAM: G.SKILL 64GB KIT DDR5 6800MHz CL34 Trident Z5 RGB Black VGA: N/A SSD SYSTEM: WD BLACK SN850X NVMe 1 TB SSD GAMES: WD BLACK SN850X NVMe 2 TB + Samsung 980 PRO 2TB PSU: ASUS ROG Thor 1200W KEYBOARD: Logitech G915 Lightspeed MOUSE: Razer Basilisk V3 35K SCREEN 1: LG OLED42C21 SCREEN 2: 27" MSI Optix MAG274QRF-QD CASE: PHANTEKS Enthoo Evolv X Matt White + 6x ARCTIC P14 PWM PST A-RGB OS: Windows 11 SPEAKERS: Mackie MR624 + Topping E50 HEADPHONES: Bezdrôtové slúchadlá Philips Fidelio L3
NAS: Synology DS920+
Stando66
Nový používateľ
Nový používateľ

Takto nejako to vyzerá, či je to fakt náhoda že by to odišlo ajtak, neviem.
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Vlko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 12:51

Príspevok od používateľa Vlko »

Slabá napájacia kaskáda a +250wat CPU. Preto je dobré na tieto K CPU brať robustne a predimenzovane Z690/790 dosky s poriadnou VRM. To je nové z obchodu? Ak sa dá, tak vrátiť do 14dní bez udania dôvodu, inak reklamácia.
AMD Ryzen R9 7950X3D UV-OC, Noctua NH-D15S [NA-HC4] chromax.black&white, GIGABYTE B650E AORUS ELITE X AX ICE, Patriot Viper Elite 5 64 GB KIT DDR5 @6000MHz CL30 White RGB, MSI RTX 5070 Ti 16G GAMING TRIO OC+ @3,2/34Ghz, NVMe SSD Samsung 990 PRO 1TB + Kingston A2000 1TB, SATA SSD Team Group CX2 1TB, A4tech Bloody V7M HoleLess, Seasonic Focus Plus SSR-750FX Gold, Lian Li Lancool 215 White, 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1, Nintendo Switch V2 HWFLY Modchip OC CPU: 1020@1785Mhz, GPU: 768@921Mhz, RAM:@1600MHz
Stando66
Nový používateľ
Nový používateľ

Dal som to reklamovať a vraj ju vymenia, tak vezmem niečo iné.
Ktorého údaju sa mám držať pri výberi hlavne aby sa to nestalo znovu.
zoom
Používateľ
Používateľ

Hm, zaujimave. Aspon si identifikoval problem. Ale nepovedal by som, ze 300-eurova ROG Strix doska s 12 fazami bude v tomto ohlade problemova. Kebyze kupujes nahradu v podobnej cene, pozrel by som sa napriklad na peknu recenziu tej dosky na HWcoolingu, konkretne teplota VRM. Je to bez pasivu, bez power limitu a v grafe sa strieda 12900K a 13900K, ale v podstate to pekne ilustruje, ze vies kupit nieco ine, co bude mat o 20-30°C nizsiu teplotu na VRM.

Kebyze sa chces teraz vyhnut Asusu, Gigabyte zase ja nemam rad, tak by som skusil MSI, napr. Tomahawk model za 245,-€ ma lepsi chipset, lepsie chladenie... ale vlastne DDR5 pamate a ty mas asi DDR4, ako vidim na tej fotke (D4). Tak mozno Gigabyte Aorus Elite AX za 260,-€? Tiez ma v teste o 20°C menej na VRM, akurat do Gigabyte dosiek nerobim, tak neviem povedat, ci je alebo nie je dobra. Pripadne sa ponuka meni podla obchodu, kde si nakupoval.
Stando66
Nový používateľ
Nový používateľ

Neviem prečo sa to stalo, keby bol aspoň procesor pretaktovany, ale nič. Dáš tam vodné chladenie a odpáli ju

Mám doma ešte túto - ASRock - B660M PRO RS rozmýšľam či ju skúsim nahodiť
PatrikR
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: So 17. Feb, 2024, 13:08

Príspevok od používateľa PatrikR »

To ze nebol pretaktovany neznamena, ze mu doska neposielala zbytocne velke napatie - casto to tak v defaulte je a pritom procesoru staci aj o 0.2V menej. Inak ta doska ma vraj 50A na fazu - to neni bohvie co.
Stando66
Nový používateľ
Nový používateľ

Dobre nebudem riskovať, zoberiem tu MSI Z790 len na DDR4 nech je pokoj
Mumaq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2008, 17:34

Príspevok od používateľa Mumaq »

niesme taki bohati, aby sme kupovali lacne veci. Spekulovat sa ocividne nevyplati.
ROG Strix X670E-E Gaming Wifi, 9800X3D, Noctua NH-U12A Chromax, TridentZ 32GB 6000 CL30 Expo, Sapphire 9070 XT Nitro+, 980PRO 2TB, 990PRO 4TB, MSI MEG AI1300P, H6i Flow + 7x A12X25 + 2x NF-A14, LG OLED42C44, Mission M32 ,Marantz NR1710, LGTCH G915 TKL, KoneAir, HyperX Fury Ultra. Note24 Ultra & Watch6 Classic 47mm LTE Stolicka Antares Syn Omnia 1850
Stando66
Nový používateľ
Nový používateľ

Mumaq nepripomínaj mi majiteľa našej firmy ešte aj tu 😂

Návrat na "Nákupná poradňa"