Ako narovnat zakryvene 2 piny na sockete 1155?
Re: Ako narovnat zakryvene 2 piny na sockete 1155?
chladic noctua nahodeny ale po zapnuti pc chvilu pc isel potom zamrzol a nechcel sa zapnut ani do biosu zase a ked som trochu na skrutkach povolil chladic asi o 1-2 otacky tak pc normalne uz bezi. inak akou silou treba dotiahnut chladic cpu na zakladnej doske pocitaca ? myslim ze ten pin sa mi asi nepodarilo narovnat uplne dobre tak asi to potom oobcas blbne ked sa trochu viac dotiahne chladic. v PC servisoch vedia narovnat ohnute piny ? maju na to vybavenie ?
- Memnon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
Podľa mňa ti v servise povedia, že ti to skúsia spraviť len bez záruky poškodenia dosky. Teda ak sa bavíme o nejakom lokálnom servise.
Noctua sa doťahuje na "fest" a predpokladám že aj ostatné chladiče to majú podobne. Že to nejde viac než aby si poškodil socket/cpu. Samotný úchyt procaku v sockete tlačí nejakými 32kg.
Musím si trochu rýpnuť
Noctua sa doťahuje na "fest" a predpokladám že aj ostatné chladiče to majú podobne. Že to nejde viac než aby si poškodil socket/cpu. Samotný úchyt procaku v sockete tlačí nejakými 32kg.
Musím si trochu rýpnuť
biker610i napísal: Pi 14. Feb, 2025, 14:26 predtym ako som menil chladic som vybral cpu zo socketu aby som ho riadne ocistil od pasty ...
MB:Asus TUF B760M-Plus Wifi D4 / CPU:Intel i7 13700 / CPUcooler:AC Liquid Freezer II 240 + CM Maker Gel / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@38ooCL15 / GPU:Gigabyte RTX 4070ti Eagle@0.925V/2670/24600 / SSD:Samsung 970 Evo Plus 2TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Steelseries Rival 650 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R6 Black + Noctua NF-A14 PWM / monitor:Samsung G80SD
keby som hned daval noctuu myslim ze by nebol problem. Ale pred noctuou som tam instaloval endrfy spartan 5 a ten pri montazi vyvinul velky tlak na kraj procesora kedze sa montuje pomocou paky a ten mi mozno nacal pin/y. Skoda ze spartan nema rovnomerne dotahovanie chladica
- Memnon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
Myslím že už tu bolo pár krát spomenuté, že osádzanie chladiča neohyba piny, ale na vine sú erotické ruky.
Ako som už pisal, práve úchyt procesora spôsobuje tlak cca 32kg na CPU a to nerovnomerne práve na okraj procesora. Ale za mňa for me behind me.
Ako som už pisal, práve úchyt procesora spôsobuje tlak cca 32kg na CPU a to nerovnomerne práve na okraj procesora. Ale za mňa for me behind me.
MB:Asus TUF B760M-Plus Wifi D4 / CPU:Intel i7 13700 / CPUcooler:AC Liquid Freezer II 240 + CM Maker Gel / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@38ooCL15 / GPU:Gigabyte RTX 4070ti Eagle@0.925V/2670/24600 / SSD:Samsung 970 Evo Plus 2TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Steelseries Rival 650 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R6 Black + Noctua NF-A14 PWM / monitor:Samsung G80SD