NVIDIA GeForce RTX 5090 (recenzie, informácie...)
-
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Št 21. Jan, 2010, 16:25
Re: NVIDIA GeForce RTX 5090 (recenzie, informácie...)
alza ma TUF aj astral skladom
CPU: N/A COOLER: ARCTIC Liquid Freezer II 420 A-RGB MB: N/A RAM: G.SKILL 64GB KIT DDR5 6800MHz CL34 Trident Z5 RGB Black VGA: N/A SSD SYSTEM: WD BLACK SN850X NVMe 1 TB SSD GAMES: WD BLACK SN850X NVMe 2 TB + Samsung 980 PRO 2TB PSU: ASUS ROG Thor 1200W KEYBOARD: Logitech G915 Lightspeed MOUSE: Razer Basilisk V3 35K SCREEN 1: LG OLED42C21 SCREEN 2: 27" MSI Optix MAG274QRF-QD CASE: PHANTEKS Enthoo Evolv X Matt White + 6x ARCTIC P14 PWM PST A-RGB OS: Windows 11 SPEAKERS: Mackie MR624 + Topping E50 HEADPHONES: Bezdrôtové slúchadlá Philips Fidelio L3
NAS: Synology DS920+
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 18. Mar, 2014, 12:47
Ty ešte nekúpil nič?
Amd R7 5800x3d = Noctua d15 = Asus strix b550f = Kingston 64gb ram 3600mhz cl18 = Rtx 4090 Phantom = Ssd: M2 WD 850x 1tb win10 + M2 WD 850x 2tb + 850 evo 2tb = Lian Li 216 black = Fany: 2x Lian Li 160mm-in + 3x Noctua a12x25-out + 2x Noctua a12x25-bottom = Asus strix 1kw aura = LG C2 42" = Per: Log g915 tkl + Log g pro wire + g440 hard + Xbox Wire Controller = Audio: Topping dx3pro+ = Mackie mr524 = AudioTechnica-a550z
-
- Sponzor fóra silver
kupil som tuf z alzy teraz ci sa mi normalne vojde do skrine. ale bud ju posuniem alebo vratim lebo na smarty mi stale svieti objednavka na rovnaku tuf ale o liter lacnejsiu
CPU: N/A COOLER: ARCTIC Liquid Freezer II 420 A-RGB MB: N/A RAM: G.SKILL 64GB KIT DDR5 6800MHz CL34 Trident Z5 RGB Black VGA: N/A SSD SYSTEM: WD BLACK SN850X NVMe 1 TB SSD GAMES: WD BLACK SN850X NVMe 2 TB + Samsung 980 PRO 2TB PSU: ASUS ROG Thor 1200W KEYBOARD: Logitech G915 Lightspeed MOUSE: Razer Basilisk V3 35K SCREEN 1: LG OLED42C21 SCREEN 2: 27" MSI Optix MAG274QRF-QD CASE: PHANTEKS Enthoo Evolv X Matt White + 6x ARCTIC P14 PWM PST A-RGB OS: Windows 11 SPEAKERS: Mackie MR624 + Topping E50 HEADPHONES: Bezdrôtové slúchadlá Philips Fidelio L3
Dear Sir or Madam,
please be informed that the delivery of your order for the long-awaited
HEATKILLER V Pro/Ultra for RTX 5090 Palit/Gainward graphics cards will
be delayed by a further 3 to 5 weeks. The reason for this is
insufficient nickel plating by our coater. As this does not meet our
quality standards, we will have to postpone delivery once again.

-
- Sponzor fóra silver
a zrazu sa objavila este OC verzia TUF o 170 eur lacnejsie
Easa tak pozri sa na to pozitívne, aspoň ti neposlali nedorobok, veľa firiem by tak spravilo 

Spoiler: ukázať
- Fanthomass
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 18. Sep, 2006, 02:00
Trošku to tu oživím..
Podaril sa mi "super deal"
, dostal som sa ku rozbalenej RTX 5090 Suprim Liquid SOC.
Karta bola síce len o 200 € lacnejšia než nový kus, ale aj to sa pri tých uletených cenách alzy počíta..
Je tam full záruka, takže každé € dole z tých hrozných cien je fajn.
Pozitívne prekvapenie ma čakalo, keď karta prišla domov, pretože toto je 100% nový kus, nikdy neinštalovaný, neskúšaný, fólie všade kde majú byť, ani stopa po akejkoľvek manipulácii s kartou pred mnou. Takže neviem, čo bolo na nej rozbalené, ale ja sa nesťažujem.
Bol som hlavne zvedavý aký rozdiel bude vo vzduchovej vs vodníkovej RTX 5090 v stredne veľkej skrinke a teda rozdiel je to brutálny.
CPU trojslot vodník zpredu skrinky ťahá vzduch dnu a vodník GPU išiel navrch, aby ťahal vzduch z radiátora GPU hneď preč zo skrine.
A rozdiel je to zásadný. Vzduch teraz v uzavretej skrini ostáva aj pri dlhom hraní nanajvýš "vlažný", pričom výrazné teplo tlačia len vetráky cez horný radiátor hneď preč. Výhrevnosť izby stúpla pri hraní na nové, nepoznané rozmery..
No aj oproti RTX 5080 Master mám teraz v uzavretej skrinke podstatne vlažnejší vzduch. Klesli teploty CPU pri hraní, teploty kaskády, SSDčiek na doske, samotnej dosky aj PCH, proste všetkého.
Nehovoriac o (ne)hlučnosti tohto chladenia aj oproti prémiovým vzduchovým chladičom (skúšal som predtým klasickú RTX 5090 Suprim a Master).
Mal som v ten deň v potvrdenej objednávke (rezervovaný kus) aj AORUS GeForce RTX™ 5090 XTREME WATERFORCE 32G, ale vôbec neľutujem, že som si vybral túto vodníkovú suprimku a waterforce som zrušil. Ak mám niekomu dôverovať viac, čo sa vodníka týka, tak asi radšej MSI. Gigabyte mal z ich GPU vodníkmi nejaké tie aféry (skoré korózie a tak). Ale ani MSI neobišli aférky na CPU vodníkoch, takže je to vlastne asi jedno. No uprednostňujem aj skutočnosť, že pamäte aktívne ofukuje aj fan priamo na karte, čo waterforce nemá.
Coilwhine nijak dramatický. Zaiste väčší, než bol na Masterke, ale nič, čo by pri hraní rušilo a to som na to fakt citlivý.
OC čo som tak na rýchlo skúsil, tak jadro končí niekde +/- 3115 MHz a pamäte +3000, ale kto by to takto prevádzkoval, všakže..
Takže testujem skôr undervolt 0.915V pri 2900 MHz a pamäte +2100.
Túto Liquid vylistovali všetky SR/CZ a asi aj EU shopy, takže aj trochu šťastie, že som sa ešte ku nejakému kusu vôbec dostal.
Zatiaľ veľká spokojnosť s konkrétnym kusom, snáď to už tak ostane.

Podaril sa mi "super deal"

Karta bola síce len o 200 € lacnejšia než nový kus, ale aj to sa pri tých uletených cenách alzy počíta..

Je tam full záruka, takže každé € dole z tých hrozných cien je fajn.
Pozitívne prekvapenie ma čakalo, keď karta prišla domov, pretože toto je 100% nový kus, nikdy neinštalovaný, neskúšaný, fólie všade kde majú byť, ani stopa po akejkoľvek manipulácii s kartou pred mnou. Takže neviem, čo bolo na nej rozbalené, ale ja sa nesťažujem.

Bol som hlavne zvedavý aký rozdiel bude vo vzduchovej vs vodníkovej RTX 5090 v stredne veľkej skrinke a teda rozdiel je to brutálny.
CPU trojslot vodník zpredu skrinky ťahá vzduch dnu a vodník GPU išiel navrch, aby ťahal vzduch z radiátora GPU hneď preč zo skrine.
A rozdiel je to zásadný. Vzduch teraz v uzavretej skrini ostáva aj pri dlhom hraní nanajvýš "vlažný", pričom výrazné teplo tlačia len vetráky cez horný radiátor hneď preč. Výhrevnosť izby stúpla pri hraní na nové, nepoznané rozmery..

No aj oproti RTX 5080 Master mám teraz v uzavretej skrinke podstatne vlažnejší vzduch. Klesli teploty CPU pri hraní, teploty kaskády, SSDčiek na doske, samotnej dosky aj PCH, proste všetkého.
Nehovoriac o (ne)hlučnosti tohto chladenia aj oproti prémiovým vzduchovým chladičom (skúšal som predtým klasickú RTX 5090 Suprim a Master).
Mal som v ten deň v potvrdenej objednávke (rezervovaný kus) aj AORUS GeForce RTX™ 5090 XTREME WATERFORCE 32G, ale vôbec neľutujem, že som si vybral túto vodníkovú suprimku a waterforce som zrušil. Ak mám niekomu dôverovať viac, čo sa vodníka týka, tak asi radšej MSI. Gigabyte mal z ich GPU vodníkmi nejaké tie aféry (skoré korózie a tak). Ale ani MSI neobišli aférky na CPU vodníkoch, takže je to vlastne asi jedno. No uprednostňujem aj skutočnosť, že pamäte aktívne ofukuje aj fan priamo na karte, čo waterforce nemá.
Coilwhine nijak dramatický. Zaiste väčší, než bol na Masterke, ale nič, čo by pri hraní rušilo a to som na to fakt citlivý.
OC čo som tak na rýchlo skúsil, tak jadro končí niekde +/- 3115 MHz a pamäte +3000, ale kto by to takto prevádzkoval, všakže..

Takže testujem skôr undervolt 0.915V pri 2900 MHz a pamäte +2100.
Túto Liquid vylistovali všetky SR/CZ a asi aj EU shopy, takže aj trochu šťastie, že som sa ešte ku nejakému kusu vôbec dostal.

Zatiaľ veľká spokojnosť s konkrétnym kusom, snáď to už tak ostane.

CPU: Intel i7-13900K, CPU cooler: Corsair iCUE H150i Elite Capellix White, MB: ASUS ROG STRIX Z690-A GAMING WIFI D4, RAM: G.SKILL 64 GB KIT DDR4 4000 CL18 RipjawsV, GPU: MSI GeForce RTX 5090 SUPRIM LIQUID SOC, SSD: 5TB + HDD 2TB, PSU: Corsair HX1200 Platinum, CASE: SilentiumPC Signum SG7V EVO TG ARGB, Klávesnica + Myš: YENKEE YKB 3400 PANZER + HyperX Pulsefire Surge RGB//// Monitor: 32" Odyssey OLED G8 (G80SD) //// NOTEBOOK: Lenovo Legion 7 (5800H + 32 GB RAM + 1TB + 4TB SSD + RTX 3070 8GB)
Super, vychytal si.
Inak ak mám pravdu povedať, pri cenách 5090 mi príde dokonca divné že AIO od výroby nie je štandard ale iba úzkoprofilovka, tá spotreba a cena si to priam pýta. Ľudia dnes bežne dávajú 360 AIO na 100W CPU ale na 600W GPU je to akože iba pre extrémistov?

Inak ak mám pravdu povedať, pri cenách 5090 mi príde dokonca divné že AIO od výroby nie je štandard ale iba úzkoprofilovka, tá spotreba a cena si to priam pýta. Ľudia dnes bežne dávajú 360 AIO na 100W CPU ale na 600W GPU je to akože iba pre extrémistov?

Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
tak tak. Bentley bez klimatizacie.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.