Ako vo Windows zmenim aby hlavnym displejom bol ten horizontalny, teda aby displej 2 sa zobrazil ako displej 1 a opacne? Lebo teraz ked zvolim zobrazenie PC screen only tak obraz zobrazi na tej vertikalnej obrazovke. Prehodit vystupy na grafike nemozem lebo potom sa mi bios zobrazuje na vertikalnom screene.
Jediny sposob na ktory som prisiel bolo pripojit hlavnu obrazovku cez DP a sekundarnu cez HDMI, ale toto nemozem, lebo potrebujem volny HDMI port na druhej obrazovke na pripojenie notasu. Takze aktualne obidve obrazovky su pripojene ce z DP.
Problem je, ze ked spustim hru tak sa mi zobrazi na sekundadnom screene...
Klikni na ten displej 1 a zafajkni moznost "Make this my main display".
Podrzanim laveho tlacitka na displeji, ho mozes premiestnit napriklad v lavo. Ak mas usb c, s podporou zobrazovania, mozes kupit usb c redukciu na 2x hdmi a do neho vopchat externe obrazovky
ja nechcem nastavit ktory ma byt main display, toto nastavene mam spravne, aj layout - mam to nastavene presne dobre aby kurzor hladko prechadzal medzi obrazovkami v rovnakej vyske.
ja chcem nastavit ktora obrazovka je 1 a ktora je 2. lebo vo Win ked stlacim Win+P tak PC screen je vzdy 1 a secondary screen je vzdy 2, bez ohladu na ktory z nich je nastaveny ako main.
USB-C redukcia mi nepomoze, lebo tu hlavnu obrazovku zaroven pouzivam ako KVM switch pre mysku a klavesnicu ktore su do nej pichnute. takze ked pripojim MacBook tak USB-C z horizontalnej obrazovky zaroven napaja aj pripaja klavesnicu a mys. A potom do druheho USB-C davam redukciu kde je pripojeny ethernet a ta vertikalna obrazovka cez HDMI.
skus mysou presunut ten vertikal monitor napravo, ci sa nezmeni cislovanie.
Ak nie, tak dalsia moznost je pri starte nechavat pripojeny monitor kt. chces mat ako cislo 1 a druhy zapojit po nabehnuti OS. Tretia moznost je prehodit kable, pretoze system rozhadzuje cisla monitorom podla toho do akeho druhu portu a do ako ocislovaneho portu (z pohladu HW GPU) su pripojene. https://stackoverflow.com/questions/573 ... windows-10
Vzhladom na to, ze v tvojej situacii je to ani z voza, ani na voz: "toto nemozem/nechcem, pretoze....ani hento nemozem/nechcem, pretoze"...tak pocitaj s tym ze tvoja poziadavka jednoducho riesenie nema.
shiro napísal: So 29. Mar, 2025, 19:04
skus mysou presunut ten vertikal monitor napravo, ci sa nezmeni cislovanie.
nezmenil sa
pri starte nechavat pripojeny monitor kt. chces mat ako cislo 1 a druhy zapojit po nabehnuti OS
aj tak je ta vertikalna obrazovka oznacena ako 1
prehodit kable, pretoze system rozhadzuje cisla monitorom podla toho do akeho druhu portu a do ako ocislovaneho portu (z pohladu HW GPU) su pripojene.
v tom pripade ale bios sa zobrazuje na tej vertikalnej obrazovke.
divne to je cele. ak sa to riadi poradim portom na GPU tak by som ocakaval ze obrazovke na ktorej sa zobrazi bios bude oznacena ako ta interna aj vo win a nie presne opacne...
Cize.. Ked prehodis kable a nechas zapojeny len horizontalny monitor, zobrazi sa na nom BIOS a aj Windows ho berie ako primarny (logicke, kedze iny nema)..
Ked vo Windows pocas chodu pripojis aj vertikalny, precisluju sa? Pri restarte predpokladam, ze BIOS zase pojde na vertikalnom..
Podla toho, co som narychlo nasiel, nemas velku sancu, ze s tym nieco spravis..
Bios zalezi od portu. zda sa mi ze je to takto:
- monitor v akomkolvek DP porte a v akomkolvek HDMI porte -> Bios na DP monitore
- monitor v prvom DP a 3 DP -> BIOS na prvom DP (ale vo win ako primarna je obrazovka v 3. porte)
- 2x HDMI som neskusal
Ta prva odpoved, ze vypnes PC, zapojis iba monitor, ktory chces, aby bol hlavny, spustis PC do BIOSu (nech sa nenacita Windows), ulozis naprazdno nastavenia, vypnes PC, pripojis zvysne monitory. Ci to pomoze alebo nie.