Mám takú otázku do budúcna ohľadom IP kamier a viacerých streamov rôznej kvality z nich. V IP kamerách sa nevyznám, tak možno je toto úplne bežná vec, ktorú všetci zvládnu a možno je to úplne mimo a nikto to nevie.
Mám videovrátnik Hikvision - bránová jednotka s kamerou a zvončekmi, vnútorná jednotka DS-KH6320-WTE1. Na vnútornej jednotke sa dá kedykoľvek pozrieť live stream z kamery na bráne a taktiež sa tam dajú pripojiť iné IP kamery a rovnako pozerať. Časom si okolo domu nastrkám 2-3 IP kamery a okrem toho, že budú prístupné ďalej do siete (Home Assistant, NVR), tak ich chcem pripojiť aj do videovrátnika, nech sa dá kedykoľvek a ľahko (aj inými osobami) pozrieť perimeter domu.
Videovrátnik akceptuje kamery cez HIK protokol alebo ONVIF protokol, takže by mal okrem Hikvision IP kamier zhltnúť akúkoľvek modernejšiu značku. Problém je, že v dokumentácii ktorú teraz neviem nájsť, je obmedzenie rozlíšenia do 1280x720. To je síce fail, ale nič s tým neurobím. Nechcem celú kameru nastaviť na toto rozlíšenie, ale chcem, aby 1280x720 stream išiel do videovrátnika a plné rozlíšenie (2-3-4Mpix) do NVR či HA dashboardu.
Je toto možné? Vie bežná, čínska, cenovo dostupná IP kamera (napr. Hikvision, Dahua) naraz vysielať dva streamy v rôznej kvalite?
Ak to nebude vedieť, tak možno len tlačiť plný stream do NVR a do videovrátnika pripojiť nejaký výstup z NVR. Ale ideálne sa chcem vyhnúť pridávaniu ďalšieho potrebného zariadenia do chainu... nech videovrátnik číta obraz priamo z kamery a hotovka.
IP kamera a viaceré streamy z nej
Re: IP kamera a viaceré streamy z nej
Presne tak to funguje, kamery ukladaju vpodstate 3 veci naraz.
1. Main stream - Hlavne video v plnej kvalite
2. Sub stream - Menej kvalitne 720p(alebo kolko nastavis) video ktore sa pouziva ako nahlad v mobilnej apke cez data, vo videovratmikoch atd.
3. Kazdych pár milisekund to uklada fotku.jpg v co najlepsej kvalite pre identifikaciu pachatela
Hikvision.displej som neskusal, ale pri dahue to fungovalo uplne primitívne, tusim sa tam snažilo prihlasit na NVR s IP/SN, menom a heslom a vsetky kamery v NVR sa hned pridali(samozrejme len sub stream)
Nerozmyslal si nad 10" tabletom lde by bezala videovratnik aplikacia, DMSS/Hikvision aplikacia a home assistant aplikacia?
Pretoze tie POE videovratniky tiez zvyknut byt android,.len nejaky stary 8 a bez google play services
1. Main stream - Hlavne video v plnej kvalite
2. Sub stream - Menej kvalitne 720p(alebo kolko nastavis) video ktore sa pouziva ako nahlad v mobilnej apke cez data, vo videovratmikoch atd.
3. Kazdych pár milisekund to uklada fotku.jpg v co najlepsej kvalite pre identifikaciu pachatela
Hikvision.displej som neskusal, ale pri dahue to fungovalo uplne primitívne, tusim sa tam snažilo prihlasit na NVR s IP/SN, menom a heslom a vsetky kamery v NVR sa hned pridali(samozrejme len sub stream)
Nerozmyslal si nad 10" tabletom lde by bezala videovratnik aplikacia, DMSS/Hikvision aplikacia a home assistant aplikacia?
Pretoze tie POE videovratniky tiez zvyknut byt android,.len nejaky stary 8 a bez google play services