Roboticky vysavac
Re: Roboticky vysavac
Medzi S a Pro je cca 80€ rozdiel a jediná extra výhoda je výsuvný mop. Na jednej strane bude asi lepšie mopovať popri stenách a nábytku, na druhej je to ďalšia vec, ktorá sa z dlhodobého hľadiska môže pokaziť. Robot pôjde namiesto starého S5 Max, zatiaľ sa prikláňam k S, ale určite to nie je finálne rozhodnutie.
ITX >>> ATX
Ahojte pripojím sa k tejto založenej téme nech to nemusím duplikovať
chcel by som kúpiť na Vianoce roboticky vysávač niečo do 250€ ( upravím po menšom študovaní na fóre a internete asi strop aj do 500€
) máme na spodku cca 90m2 dubovej podlahy a 2 malé koberce , chcel by som ho hlavne na vysávanie umývanie nieje až taká priorita keďže podlahu zvykneme umývať prípravkom na drevené podlahy ošetrené voskovým olejom
Pozeral som tento zatiaľ :
https://m.alza.sk/roborock-q5-pro-ciern ... tm#reviews
Alebo
https://roboticke-vysavace.heureka.sk/x ... /#prehlad/
Alebo priplatiť ?
https://m.alza.sk/roborock-s8-cierny-d7734593.htm
Za rady vopred ďakujem
Pozeral som tento zatiaľ :
https://m.alza.sk/roborock-q5-pro-ciern ... tm#reviews
Alebo
https://roboticke-vysavace.heureka.sk/x ... /#prehlad/
Alebo priplatiť ?
https://m.alza.sk/roborock-s8-cierny-d7734593.htm
Za rady vopred ďakujem
Spoiler: ukázať
- Ghost
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 14. Sep, 2006, 02:00
Ahojte,
viete mi nejako skritizovat alebo najst lepsiu alternativu (kludne aj trochu drahsiu) ako je tento vysavacik?
https://datacomp.sk/dreame-l10s-ultra-g ... 04787.html
Vidite tam nejaky zasadnejsi problem? Dakujem
viete mi nejako skritizovat alebo najst lepsiu alternativu (kludne aj trochu drahsiu) ako je tento vysavacik?
https://datacomp.sk/dreame-l10s-ultra-g ... 04787.html
Vidite tam nejaky zasadnejsi problem? Dakujem
-
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Ne 18. Jan, 2015, 01:37
Ahoj, za mňa ma ten vysávač všetko nevyhnutné čo by som vyžadoval od vysávača ja v dnešnej dobe. Nič drahšie ti asi neporadim, lebo v drahších sa neorientujem (tie drahšie možnosti ako video pestúnky, preskakovanie malých schodov atď.. mi netreba). Ale možno ti poradím momentálne lacnejšiu variantu ak chces čosi ušetriť:
https://www.mobilpc.sk/xiaomi-robot-vac ... f28b43f01e
Prakticky to isté v čiernej farbe od xiaomi, jedna nevýhoda je ze xiaomi nemá zabudovanú nadobu na vodu vo vnútri robota.
https://www.mobilpc.sk/xiaomi-robot-vac ... f28b43f01e
Prakticky to isté v čiernej farbe od xiaomi, jedna nevýhoda je ze xiaomi nemá zabudovanú nadobu na vodu vo vnútri robota.
- Ghost
- Používateľ
@Jasterisko heh, cely den som vcera googlil a presne henten Xiaomi som TERAZ objednal z mobil PC. Za tu cenu, nie je o com.
A zistil som samozrejme, ze ma aj integrovanu nadobku 80ml. Dost som to googlil, tak snad sa tie info nemylia. Okrem ineho ma vsetko co je dolezite:
+ kefu Tricut od Dreame (BTW: pravdepodobne bude tento vysavac vyrabat dreame)
+ stanicu, ktora mopy cisty teplou vodou a teplym vzduchom (na rozdiel od L10s Ultra hore)
+ vysuvacie rameno na mop, cize cisti lepsie okolo stien
+ nejaka zakladna inteligencia a schopnost vyhnut sa prekazkam
+ cena je super
- chcel by som biely
- nema nadobku na detergnet (ale asi sa da pridat priamo do vody - whatever)
Vyberal som fakt ze dost dlho, nastudoval som vsetko mozne. Povodne som chcel nejaky lepsi Dreame a bol som ochotny aj platit, ale tento stoji polovicu a pochybujem ze bude o polovicu horsie vysavat/mopovat ako Dreame X40 napr. Prave vysavanie/mopovanie a automaticka stanica, boli hlavne kriteria.
A zistil som samozrejme, ze ma aj integrovanu nadobku 80ml. Dost som to googlil, tak snad sa tie info nemylia. Okrem ineho ma vsetko co je dolezite:
+ kefu Tricut od Dreame (BTW: pravdepodobne bude tento vysavac vyrabat dreame)
+ stanicu, ktora mopy cisty teplou vodou a teplym vzduchom (na rozdiel od L10s Ultra hore)
+ vysuvacie rameno na mop, cize cisti lepsie okolo stien
+ nejaka zakladna inteligencia a schopnost vyhnut sa prekazkam
+ cena je super
- chcel by som biely
- nema nadobku na detergnet (ale asi sa da pridat priamo do vody - whatever)
Vyberal som fakt ze dost dlho, nastudoval som vsetko mozne. Povodne som chcel nejaky lepsi Dreame a bol som ochotny aj platit, ale tento stoji polovicu a pochybujem ze bude o polovicu horsie vysavat/mopovat ako Dreame X40 napr. Prave vysavanie/mopovanie a automaticka stanica, boli hlavne kriteria.
- d3Xter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
podla mna nema nadobku na vodu max na prach, pokial fakt nemas video kde ho rozobrali
teply vzduch moze byt nevyhoda, radsej to hned oper
nalievat hocico do vody nemozes, nemal by si
celkovo to umyvanie je take meh, mam sice x20+ ale stopy po mokrych botach to nedava vobec
teply vzduch moze byt nevyhoda, radsej to hned oper
nalievat hocico do vody nemozes, nemal by si
celkovo to umyvanie je take meh, mam sice x20+ ale stopy po mokrych botach to nedava vobec
-
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Ne 18. Jan, 2015, 01:37
Ja som nikde nenasiel info žeby mal mal x20max nadobu na vodu vo vysávači. Podľa mňa ak by aj mal tak sa tím vyrobca pochváli, doteraz xiaomi nádobky nemalo.
A do x20max detergent nedáš, a na ofiko stránke sa dočítaš ze ti padne záruka ak zistia ze si tam dal nejaký.
Ak ti tieto nevýhody nevadia, kľudne choď do xiaomi, ak nie ten dreame je tiež super kúpa. Však 2 roky dozadu vysávače s týmito funkciami stali 2x toľko ..
A do x20max detergent nedáš, a na ofiko stránke sa dočítaš ze ti padne záruka ak zistia ze si tam dal nejaký.
Ak ti tieto nevýhody nevadia, kľudne choď do xiaomi, ak nie ten dreame je tiež super kúpa. Však 2 roky dozadu vysávače s týmito funkciami stali 2x toľko ..
- Ghost
- Používateľ
No je viacero indicii, ktore hovoria ze ma integrovanu nadrzku v sebe:
- majitelia na reddite
- tato stranka https://www.smarthomeassistent.de/saugr ... i-x20-max/
- vzadu ma na to viditelne otvory
Tak snad to uvidim ked pride. Nalievat by sa asi nemalo, mas pravdu, ale neviem aku nevyhodu by malo mat susenie teplym vzudchom....vyssiu spotrebu?
EDIT: ano, vyzera ze to naozaj ma vnutornu nadrzku. Dokaz namiesto slubov tu:

- majitelia na reddite
- tato stranka https://www.smarthomeassistent.de/saugr ... i-x20-max/
- vzadu ma na to viditelne otvory
Tak snad to uvidim ked pride. Nalievat by sa asi nemalo, mas pravdu, ale neviem aku nevyhodu by malo mat susenie teplym vzudchom....vyssiu spotrebu?
EDIT: ano, vyzera ze to naozaj ma vnutornu nadrzku. Dokaz namiesto slubov tu:

Naposledy upravil/-a Ghost v Po 21. Apr, 2025, 13:42, upravené celkom 1 krát.
- d3Xter
- Používateľ
tak daj potom vediet ci si nasiel nadobku
v minulosti som kdesi videl a cital ze sa stazovali na bakterie a smrad pri suseni teplym vzduchom, ja za mna odporucam to hned vyprat, ale neviem to potvrdit mam len studenu vodu a vzduch a to zapacha tiez
a ta apka je otrasna za mna
v minulosti som kdesi videl a cital ze sa stazovali na bakterie a smrad pri suseni teplym vzduchom, ja za mna odporucam to hned vyprat, ale neviem to potvrdit mam len studenu vodu a vzduch a to zapacha tiez
a ta apka je otrasna za mna
- Ghost
- Používateľ
Nadzku musi mat, dokaz som nasiel vyssie. X20+ nema tuto trysku v stanici ani vzadu.
Tepla voda a teply vdzuch by mali praveze eliminovat tieto pachy, ale prax ukaze
Tepla voda a teply vdzuch by mali praveze eliminovat tieto pachy, ale prax ukaze

-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
mam x40 ultra co susi teplym vzduchom a ziaden zapach od mopov nejde ale tak on cisti mopy s cistiacim pripravkom na zaciatku aj na konci + ak sa rozhodne tak aj pocas umyvania (na 60m2 bol raz 8x umyvat mopyd3Xter napísal: Po 21. Apr, 2025, 13:41 v minulosti som kdesi videl a cital ze sa stazovali na bakterie a smrad pri suseni teplym vzduchom, ja za mna odporucam to hned vyprat, ale neviem to potvrdit mam len studenu vodu a vzduch a to zapacha tiez

za mna najlepsi spotrebic do domacnosti
tento tyzden budem hadam konecne prevrtavat obklad a uvidim ako mi vyjdu hadicky k prackovemu ventilu a sifonu... len som este musel doobjednat nejake kolienka a redukcie z aliexpressu
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
- d3Xter
- Používateľ
tak s pripravkom je to uplne o niecom inom
nema co zapachat ked je vonany prostriedok
ja mam nastavene cistenie mopov po 5m2
ak dobre pozeram tak mas tam aj
ja mam nastavene cistenie mopov po 5m2
ak dobre pozeram tak mas tam aj
Použitie antibakteriálnej nádržky a prachového vrecka s aktívnym uhlím navyše účinne neutralizuje pachy a baktérie a zaisťuje zdravé prostredie
ja som kupil tiez novy vysavac namiesto roborocku s5 max. bol to trochu narocny vyber kezde roboroku doslova zajebalo a vydali asi 15 vysavacov za rok len s malymi rozdielmi, takze som sa obzeral aj niekde inde. dostal som sa do finale s dreame x50 ultra a roborockom qrevo edge, ale vo vela videach dreame posobil tak nejak stratene a pattern vysavanie vyzeral dost neefektivne takze som sa nakoniec priklanal ajtak k roborocku. a potom po hlbsom skumani ponuky tych 28347 vysavacov som objavil q revo edge s5a co je vlastne to iste ako "plnokrvny" edge okrem kamery na obstacle avoidance a dvihania sa na prekonavanie vyssich prahov, kde mi prva vec dokonca vyhovuje ze chyba a druha nechyba ani trochu.
akurat bol v zlave a podarilo sa mi ho uchmatnut za 786 euro. no a po skoro 2 mesiacoch pouzivania je to riadna bomba.
-vysava vyrazne lepsie ako vysaval s5 max, hlavne zo spar, takze ten 3x vyssi saci vykon asi nebude iba marketing
-bocna aj hlavna kefa nadizajnovana proti namotavaniu vlasov, funguje to vyborne, stary vysavac s vlasmi dost bojoval a musel som ich vyrezavat tak raz tyzdenne, tu ani vlasok
-vysuvna bocna kefa dava o sebe poznat, rohy su fakt ciste
-automaticke vysypanie zatial bez problemu, so zenou + 2 psami ma dost co toho nacucat
-mopovanie je fakt dobre, samozrejme so starym tahanim handry sa to neda ani porovnavat, vysuvny mop je tiez dobra featurka kazdopadne tie rotujuce mopy zatial dokazali vycistit vsetko co sa v byte stalo na jednicku
-senzor spinavej vody pri cisteni je tiez fajn, obcas posle vysavac po umyvani v kuchyni na druhe kolo umyvania, neni to zase uplne must have feature
-umyvanie mopov horucou vodou, neviem ci je to dalsi must have feature, pravdepodobne to pomaha kus lepsie vycistit mop ale zo zaciatku to bolo vypnute a nebadal som nejaku velku zmenu po zapnuti
-susenie mopu teplym vzduchom je urcite top featurka, kedze prave ta cirkulacia vzduchu plus rychle ususenie pomaha aby nesmrdel zatuchlinou
tankujem ho filtrovanou vodou, a davam donho roborock pripravok na umyvanie, ktory je bohovo drahy a ani nejak nevonia, ale asi to ma nejaky efekt lebo spinava voda aj po dlhsej dobe ked ju vylievam nesmrdi nejak extremne. umyvam byt 3x tyzdenne a nadrzka mi vydrzi akurat tak ten tyzden, takze doplnam vylievam vodu po tyzdni.
je skoda ze na vysypanie sa pouziva sacok, ocenil by som ovela viac umyvatelnu nadobu s filtrom
ako pro tip, je vhodne nepouzivat funkciu vac&mop, hlavne pri deep clean mode, pretoze pri tom vysavac nasava vlhkost a nasledne sa prach lepi v nadrzke a filtri, co potom treba cistit manualne a je otravne ked by sa mal "vyprazdnovat sam". mam teda nastavenu rutinu na najprv povysavanie a potom mop only ked dovysava.
je to 11/10, worth every penny
akurat bol v zlave a podarilo sa mi ho uchmatnut za 786 euro. no a po skoro 2 mesiacoch pouzivania je to riadna bomba.
-vysava vyrazne lepsie ako vysaval s5 max, hlavne zo spar, takze ten 3x vyssi saci vykon asi nebude iba marketing
-bocna aj hlavna kefa nadizajnovana proti namotavaniu vlasov, funguje to vyborne, stary vysavac s vlasmi dost bojoval a musel som ich vyrezavat tak raz tyzdenne, tu ani vlasok
-vysuvna bocna kefa dava o sebe poznat, rohy su fakt ciste
-automaticke vysypanie zatial bez problemu, so zenou + 2 psami ma dost co toho nacucat
-mopovanie je fakt dobre, samozrejme so starym tahanim handry sa to neda ani porovnavat, vysuvny mop je tiez dobra featurka kazdopadne tie rotujuce mopy zatial dokazali vycistit vsetko co sa v byte stalo na jednicku
-senzor spinavej vody pri cisteni je tiez fajn, obcas posle vysavac po umyvani v kuchyni na druhe kolo umyvania, neni to zase uplne must have feature
-umyvanie mopov horucou vodou, neviem ci je to dalsi must have feature, pravdepodobne to pomaha kus lepsie vycistit mop ale zo zaciatku to bolo vypnute a nebadal som nejaku velku zmenu po zapnuti
-susenie mopu teplym vzduchom je urcite top featurka, kedze prave ta cirkulacia vzduchu plus rychle ususenie pomaha aby nesmrdel zatuchlinou
tankujem ho filtrovanou vodou, a davam donho roborock pripravok na umyvanie, ktory je bohovo drahy a ani nejak nevonia, ale asi to ma nejaky efekt lebo spinava voda aj po dlhsej dobe ked ju vylievam nesmrdi nejak extremne. umyvam byt 3x tyzdenne a nadrzka mi vydrzi akurat tak ten tyzden, takze doplnam vylievam vodu po tyzdni.
je skoda ze na vysypanie sa pouziva sacok, ocenil by som ovela viac umyvatelnu nadobu s filtrom
ako pro tip, je vhodne nepouzivat funkciu vac&mop, hlavne pri deep clean mode, pretoze pri tom vysavac nasava vlhkost a nasledne sa prach lepi v nadrzke a filtri, co potom treba cistit manualne a je otravne ked by sa mal "vyprazdnovat sam". mam teda nastavenu rutinu na najprv povysavanie a potom mop only ked dovysava.
je to 11/10, worth every penny
- _Mato_
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Presne tak, vysavanie a az nasledne mopovanie je must have, pokial clovek nechce riesit pripadne problemy so zaschnutym prachom v tele vysavaca. Upratovanie sice trva dlhsie, ale kombinacia oboch v jednom cykle podla mna sposobuje viac problemov, ako uzitku.
Ja som si este do nadrziek v dokovacej stanici namontoval silver-ion moduly. Netusim, ci to nieco realne vylepsuje, ale zjavne ani nezhorsuje (po roku a pol pouzivania
).
Ja som si este do nadrziek v dokovacej stanici namontoval silver-ion moduly. Netusim, ci to nieco realne vylepsuje, ale zjavne ani nezhorsuje (po roku a pol pouzivania

When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
Roborock ma v nadrzke nieco na zmakcovanie vody, ci to ale funguje tiez neviem. Je tu strasne tvrda voda. Vodu pre istotu filtrujem aj ked filtrovanie vodu nezmakcuje, ale aspon zatial som nenasiel v nadrzke ziadneho noveho zivocicha.