@Ghost ked ti pride ten x20max tak mi spravíš jeden test? V oficiálnych dokumentoch sa píše že potrebuje mať 1,9m volnej plochy pred dokovacou stanicou. Potreboval by som odskúšať ci mu nahodou nebude stačiť 70cm
Roboticky vysavac
-
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Ne 18. Jan, 2015, 01:37
Re: Roboticky vysavac
Tvrdá voda je riziko pre tvorbu vodného kameňa a následne eventuálne upchatie spotrebiča alebo iné poškodenie ..
@Ghost ked ti pride ten x20max tak mi spravíš jeden test? V oficiálnych dokumentoch sa píše že potrebuje mať 1,9m volnej plochy pred dokovacou stanicou. Potreboval by som odskúšať ci mu nahodou nebude stačiť 70cm

- Ghost
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 14. Sep, 2006, 02:00
Jasne, cosi nasimulujem. Ale je to teda divna poziadavka, skoro na dva metre....
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
dreame ma v navode tiez 1.5metra a urcite to nepotrebuje
ja sa tomu chystam spravit garaz tak uvidime ako to dopadne
(vyklopny sokel + trochu nad nim)
ja sa tomu chystam spravit garaz tak uvidime ako to dopadne

main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
- MaxPayne
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 09. Júl, 2009, 23:14
Mam dreame x40 ultra, ziadne take odstupy vobec netreba,co sa tyka vody,kupujem destilovanu pre pokoj v dusi.
Spoiler: ukázať
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Kokos destilovane vody, filtrovane vody... dobre ze nie rumančekovú vodu, aby vysavacu dobre bolo. Tam dostane vodu z vodovodu a moze byt spokojny. Vsetky vodne veci dostavali vodu z vodovodu a ziju doteraz. Zvlhcovac bol tak zadrbany vodnym kamenom, ze az, ale na jeho funkciu to nemalo ziadny vplyv. Riadne som ho vykupal v octe, citronovej vode a inych praskoch. Japonska cisticka+zvlhcovac... vodny kamen nevidno. Netusim, ako to vymysleli.
Co sa tyka carovneho a draheho pripravku od vyrobcu proti smradlavej vode, moze si nechat taketo after-sales zdieracky zakaznika. Ja to robim tak, ze ked vylejem nadrzku so spinavou vodou a oplachnem ju, tak tam dam cistu vodu (asi 1cm hladina) a clapnem tam trochu Sanytolu na podlahy. V nadrzke je relativne vonavo a rozhodne nie ten zumpoidny zapach ako predtym. 4€ za liter bude urcite lacnejsie nez magicky Roborock/Dreame pripravok a kupim to vsade. Celkom urcite posluzia aj ine podobne vyrobky (Savo). Teoreticky mozem obcas do nadrze s cistou vodou supnut nejaky octovy roztok a preplachne to vsetky trubky s vodnym kamenom, ale to je tak maximum, co som ochotny urobit.
Co sa tyka carovneho a draheho pripravku od vyrobcu proti smradlavej vode, moze si nechat taketo after-sales zdieracky zakaznika. Ja to robim tak, ze ked vylejem nadrzku so spinavou vodou a oplachnem ju, tak tam dam cistu vodu (asi 1cm hladina) a clapnem tam trochu Sanytolu na podlahy. V nadrzke je relativne vonavo a rozhodne nie ten zumpoidny zapach ako predtym. 4€ za liter bude urcite lacnejsie nez magicky Roborock/Dreame pripravok a kupim to vsade. Celkom urcite posluzia aj ine podobne vyrobky (Savo). Teoreticky mozem obcas do nadrze s cistou vodou supnut nejaky octovy roztok a preplachne to vsetky trubky s vodnym kamenom, ale to je tak maximum, co som ochotny urobit.
- molnart
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
ja davam do spinavej nadrze trochu octu, vyrazne lacnejsi ako sanytol. cital som ze niektori davaju do cistej a tym padom je to dva jednom lebo precisti aj trubky, ani odpad nesmrdi ale este som to neskusil
-
- Sponzor fóra gold
ten cistiaci prostriedok by mal byt nepenivy a potom by nemal nicomu vadit (teda ak si odmyslime, ze tie trubky a tesnenia a vsetko na to "oficialne" nebudu ready ale urcite sa im nic nestane)
a davam samozrejme beznu vodu
a davam samozrejme beznu vodu
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
pri vysavaci za liter zase neni 20 eurovy pripravok ktoreho idu 2 vrchnaciky do nadrze uplne koniec sveta, hlavne pre istotu nech sa nic neposere. predsalen je to trosku komplikovanejsie ako bol s5 max do ktoreho som lial hocico
- MaxPayne
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 09. Júl, 2009, 23:14
Presne tak, navyše spotreba je velmi mala,používa sa to len pri cisteni mopov ,nie ked sa mopuje podlaha. Navyse mia mame extra tvrdu vodu ze si kupim destilku za 2e raz za mesiac ma nezabije.
-
- Sponzor fóra gold
Konecne som napojil waste kit (kupil som ho v novembri
) zatial iba provizorne ale teda cerpadielko zvlada natlacit do sifonu vo vyske cca 70cm

- _Mato_
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Je to hlavne otazka vzdialenosti. Pri vacsich (povedzme 4 a viac metrov) uz moze byt problem s vykonom, co moze sposobovat hromadenie vody v odpadovej nadrzi az kym bezpecnostny plavak nevyvola poruchu plnej nadrze.
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
-
- Sponzor fóra gold
nastastie to mam hned na druhej strane tej steny, cize dokopy tak max 2m ked zapocitam, ze to ide najprv k zemi a potom naspat hore
inak stym kitom je umyvanie mopov znacne tichsie ako ked tam mal tie dve nadrze
a este zistit co je clean water filter
https://i.ibb.co/4nBDxjXF/Screenshot-20 ... irefox.jpg
inak stym kitom je umyvanie mopov znacne tichsie ako ked tam mal tie dve nadrze
a este zistit co je clean water filter
https://i.ibb.co/4nBDxjXF/Screenshot-20 ... irefox.jpg
- Ghost
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 14. Sep, 2006, 02:00
To ta modra hadicka je napojena na cca 3-6bar rozvod vody? Nebojis sa ze ju "pojme"? Ci je to tam nejako osetrene.
Ja som mal z toho obavy, tak som vsade vymenil tie obycajne "pancierove" hadicky, za nerezove z vlnovca. Lepsie spim.
Ja som mal z toho obavy, tak som vsade vymenil tie obycajne "pancierove" hadicky, za nerezove z vlnovca. Lepsie spim.
-
- Sponzor fóra gold
hej, to je priamo rozvod vody, na hadicke pise 230PSI at 70F (15.8bar at 21C) - je to tato hadicka
https://www.itigerstore.com/products/pe ... 0813115531
ked ich zafixujem (este cakam na kolienka, nech to ma fixnu trasu) tak podla mna sa tomu velmi nema co sa stat (rovnake sa davaju napr. k filtrom na vodu), konci to potom v elektroventile a z neho ide potom do vysavaca
pancierove hadicky maju najvacsi problem v tom, ze sa mozu predrat tie gumene hadice o ten plechovy obal (ak sa nemylim)
na prietokovy ohrievac som nahodil merabell, baterie som ale nechal na pancierovych... uvidime
https://www.itigerstore.com/products/pe ... 0813115531
ked ich zafixujem (este cakam na kolienka, nech to ma fixnu trasu) tak podla mna sa tomu velmi nema co sa stat (rovnake sa davaju napr. k filtrom na vodu), konci to potom v elektroventile a z neho ide potom do vysavaca
pancierove hadicky maju najvacsi problem v tom, ze sa mozu predrat tie gumene hadice o ten plechovy obal (ak sa nemylim)
na prietokovy ohrievac som nahodil merabell, baterie som ale nechal na pancierovych... uvidime
- _Mato_
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Tieto hadicky mi prave pridu, ze vydrzia hodne, nie je to len taka obycajna trubicka. Ja mam inak na hlavnom privode vody do bytu namontovany servomotor od Aquary a v pripade zaznamenanej vlhosti na akomkolvek snimaci vody v byte automaticky vypne privod vody. Takze v najhorsom pripade vytecie zopar "deci" vody na podlahu.
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.