Notebook do 800 €

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00

Notebook do 800 €

Príspevok od používateľa Papek »

Zdar, potreboval by som poradiť s výberom notebooku. Cenovka max. 800€ ale ozaj že max. Bude slúžiť na Office a Netflix, hry nie. Občasné prenášanie, inak bude väčšinu času v domácnosti. Uhlopriečku by som chcel 16" prípadne viac, na druhej strane nechcem ťažkú opachu.

Celkom sa mi pozdáva tento Vivobook - 16" displej, matný, i5, podsvietená klávesnica, numerický blok a cenovo je dosť pod limitom https://www.alza.sk/asus-vivobook-16-x1605?dq=12732151
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
i5-12400F ♦ 32 GB RAM ♦ RTX 4070 SUPER 12 GB
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Re: Notebook do 800 €

Príspevok od používateľa zoom »

Celkovo na pouzivanie, ale hlavne teda na ten Netflix, chces nieco s lepsim displejom. Henten Vivobook ma pokrytie 45% NTSC (tj. asi 63% sRGB). Uplne ze fail. Ani bezne internetove farby to nedokaze poriadne zobrazit.

Riesenie pre teba nemam, asi chces novy notebook. Aj pouzite ThinkPady a EliteBooky sa s tymto tazko kupuju. Vacsinou je indikator lepsieho displeja aj vyssi jas. Ten nutne nepotrebujes, ale dostanes lepsie farby. Na inzeratoch to vsak ludia bud nepisu, alebo ani nevedia.

Ako hack na toto som sa naucil kupovat herne notebooky. Tie zvycajne by default maju lepsi displej. Pisal si vsak, ze nechces tazku opachu. Takze nemam konkretnu radu pre teba, len sa vyhni hentakym podradnym displejom, kde nic nebude vyzerat dobre a budes na to pozerat akoby to bolo namalovane vodovymi farbami (a to vela vody a malo farby).

Edit: Ocividne vies kupit do 800€ rozbaleny Vivobook s OLEDom. Prima rozlisenie, neprekonatelny obraz. Ja sa OLEDu na PC zatial stranim kvoli statickemu obrazu a navyse leskly displej = fuj, ale na filmy to bude žúžo. Alternativne vies kupit viacero Lenovo LOQ (= Lenovo Legion pre chudobnych). Maju 144Hz displej, 100% sRGB, ale su to herne masinky, tak neviem, ci budu vyhovovat.
Naposledy upravil/-a zoom v Ut 22. Apr, 2025, 09:32, upravené celkom 1 krát.
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

displej je najcastejsie vec, kde vedia usetrit. za nim nasleduje baterka.
Samozrejme neriesim 64GB RAM versus 16GB RAM, alebo 2TB SSD versus 512GB SSD, to je kazdemu jasne.

16" s vybornym procesorom, rozsiritelnou pamatou [vela notebookov ma natvrdo napajkovane memory moduly na doske a nema slot = nevies rozsirit], neprilis tazky a nestojaci 2000 eur som hladaj aj ja pol roka dozadu. Nedopadlo to dobre.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

Ten vivo je ksunt po vsetkych strankach. Furt je to 400€ zakladny plastovy notas, len s lepsim CPU, zakladnou ram a 1tb ssd. O nic lepsie na tom nie su ani lacne lenova.
Ak to nemusi byt win NB, tak skus sa poobzerat po m2 macboomu air. Do 800€ sa zmestis, displej je ina liga oproti lacnym plastakom, vaha perfektna, plne pasivne chladenie.
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
pepkopav
Notebook expert
Notebook expert
Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2012, 19:05

Príspevok od používateľa pepkopav »

zoom napísal: Ut 22. Apr, 2025, 09:20 Celkovo na pouzivanie, ale hlavne teda na ten Netflix, chces nieco s lepsim displejom. Henten Vivobook ma pokrytie 45% NTSC (tj. asi 63% sRGB). Uplne ze fail. Ani bezne internetove farby to nedokaze poriadne zobrazit.

Riesenie pre teba nemam, asi chces novy notebook. Aj pouzite ThinkPady a EliteBooky sa s tymto tazko kupuju. Vacsinou je indikator lepsieho displeja aj vyssi jas. Ten nutne nepotrebujes, ale dostanes lepsie farby. Na inzeratoch to vsak ludia bud nepisu, alebo ani nevedia.

Ako hack na toto som sa naucil kupovat herne notebooky. Tie zvycajne by default maju lepsi displej. Pisal si vsak, ze nechces tazku opachu. Takze nemam konkretnu radu pre teba, len sa vyhni hentakym podradnym displejom, kde nic nebude vyzerat dobre a budes na to pozerat akoby to bolo namalovane vodovymi farbami (a to vela vody a malo farby).

Edit: Ocividne vies kupit do 800€ rozbaleny Vivobook s OLEDom. Prima rozlisenie, neprekonatelny obraz. Ja sa OLEDu na PC zatial stranim kvoli statickemu obrazu a navyse leskly displej = fuj, ale na filmy to bude žúžo. Alternativne vies kupit viacero Lenovo LOQ (= Lenovo Legion pre chudobnych). Maju 144Hz displej, 100% sRGB, ale su to herne masinky, tak neviem, ci budu vyhovovat.
na office lesklý displej? to je ešte väčší fail ako tých 45% NTSC...je problém,že v tejto cene sa lepší displej hľadá ťažko...takže sa musí hľadať kompromis...ako už bolo napísané,herné nb sú ťažšie ale majú slušné displeje...

https://www.alza.sk/lenovo-loq-15xxx9i?dq=8636703

kvalita nič moc ale neurazí,slušný displej,parametre neriešim...mínusom je hmotnosť...

alebo acer nitro,ten je ľahší...
ASUS ROG Strix G18 Intel Core i9 14900HX,RAM 32GB DDR5,NVIDIA GeForce RTX 4060,SSD 2000Gb,IPS 2560X1600,Windows 11...
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Ďakujem za všetky rady a tipy. Keď som mal rok dozadu Vivobook tak mi prišiel celkom fajn ale teraz som si uvedomil že to bol Vivobook S ktorý mal kovové šasi. Škoda no, lebo mi prišla kombinácia 16" matnej obrazovky, i5 a celkom nízkej hmotnosti ako celkom dobrý deal za tie peniaze. OLED je rozhodne lákavý, ale lesklá obrazovka mi príde ako hlúposť.
Primárne denné využitie bude Office a Netflix bude rozptýlenie pre mladého. 2,5 kg opacha pre 60r ženu je mimo.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
pepkopav
Notebook expert
Notebook expert

https://www.acer-shop.sk/produkty/acer- ... nxkvpec001

tento? hmotnosť aj kvalita celkom ok,navyše podstatne lepší displej...
ASUS ROG Strix G18 Intel Core i9 14900HX,RAM 32GB DDR5,NVIDIA GeForce RTX 4060,SSD 2000Gb,IPS 2560X1600,Windows 11...
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Nooo, toto vyzerá celkom dobre. Acer som akosi nebral do úvahy, ešte za stredoškolských čias tá značka bola ten najlacnejší odpad ktorý sa rozpadol asi každému koho som poznal. Snáď to bude po rokoch ok.
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

Je to stale lacna znacka s podpriemernou kvalitou spracovania, ale tak mas nejaky rozpocet a poziadavky. Kazdopadne len jednu vec som chcel k tomu Aceru. Ma to tak debilne vyklapaci displej, ze ked ho zaklonis, tak vlastne dvihas telo notebooku (like this). To je nieco, co ja ukrutne nenavidim. A aby toho nebolo malo, tak tam nejaky pochybny Acer designer vymyslel take vycnelky na kryte. V najlepsom pripade budu gumene, takze ked budes otvarat a naklapat displej, tak budu drhnut o povrch stola.

Hentie dve veci su nieco, co mi najsamviac vadi. Kazdopadne tebe to nemusi vadit vobec a nemam pre teba nieco ine ci lepsie (mimo toho, co som uz napisal). Len som chcel, aby si o tomto vedel.
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

hentie podvihovacky su hypermoderny trend, lebo volajaky inzinier zistil, ze notebook zdvihnuty od stola sa lepsie chladi.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
pepkopav
Notebook expert
Notebook expert

tak kvalita je celkom slušná,žiadny podpriemer áno,tie nožičky na displeji sú pogumované...za tú cenu je v pohode,je to ľahký ultrabook s kovovým telom,na domáce použitie...
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

trojrocna zaruka poskytuje aspon mne osobne velmi dobry feel.
Ano, zrejme nevymenia baterku ked bude mat polovicnu kapacitu alebo ked skape po dvoch rokoch, ale proste tri roky su tri roky a je to v cene.

Je to lahke, nabijes to hocicim (usb-c), za tu cenu nemozeme chciet nic lepsie nez 16" displej a ten vyzera papierovo ze bude v pohode (mozno budu nejake cirkusy s PWM regulaciou ale proste ta cena je taka aka je, navyse v prevazne domacom pouziti to ajtak budes mat pripojene na nejaky monitor), ja osobne by som do toho vcelku isiel. Pamat integrovana na doske tak ako 99% zariadeni v tejto cene, SSD zakladna kapacita (skoda, o 30 eur drahsie keby to bol 1TB model, tak by to bolo znacne lepsie), baterka zakladna kapacita 50Wh cize necakat 1.5 dna mimo zasuvku ale par hodin to urcite potiahne ked nebudes ratat pocasie na tyzden dopredu.

Ze pred 30 rokmi za stredoskolskych cias bol XXXXXX alebo YYYYYY horsia znacka ? To je relevantne asi tak, ako Bobby Kennedy prezidentom.

Návrat na "Nákupná poradňa"