O2 - Data mimo EU

Všetko o reklamáciách a skúsenostiach s predajcami ...
Používateľov profilový obrázok
materik
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Št 10. Apr, 2008, 14:00

O2 - Data mimo EU

Príspevok od používateľa materik »

Nejdem sa stazovat, idem skor upozornit na celkom milu vec od O2.

Pocas velkej noci sme boli na turistike v Polsku, v Bieszczadach. Kedze Polsko je v EU, bez obav sme mali zapnute datove roamingy. ALE, oblast je blizko Ukrajiny a v priebehu dvoch dni nam mobily vo vrecku 2x chytili UA siet. Samozrejme, nejake appky stihli preniest data (50Kb) a O2 uctovalo 5,13€ na den za data mimo Zony 2 (10,26€ spolu). Slusna palka :facepalm: .

Bol som sa v O2 predajni pytat, co s tym do buducna. Ze vraj sa s tym vela neda spravit :? , ale taketo pripady mozete reklamovat. Da sa to naklikat cez zakaznicky portal, ale pani mi to ihned spravila. Polozka 10,26€ teda ihned zmizla z FA. Uprimne, neviem povedat, ci to zaberie ak by som preniesol 1GB+. Ale taky mini objem a kratka doba pripojenia boli vyriesene bez cakania.

Ak by sa vam to niekedy stalo, utekajte do predajne. Ja som bol s peniazmi rozluceny, ale toto potesilo.

BTW. Pozeral som, ze na to existuju apky, mate s nejakou skusenosti?
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
Motorola EDGE 50 Pro -> Sennheiser Momentum 4 TWS
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Re: O2 - Data mimo EU

Príspevok od používateľa HellAngel »

Tiez sa mi minuly rok stalo nieco podobne. Boli sme v Grecku na Rodose. Aj ked sme Rodos neopustili, stalo sa, ze polovickyn telefon sa pripojil na gsm z Turecka a za par prenesenych kilobajtov si zauctovali takmer 20€. Volal som do orange, tam jednoducho pani stale tvrdila dookola to iste, ze je to moja chyba, ze oni posielaju vzdy sms pri prejdeni do inej siete v roamingu a nebrala do uvahy to, ze mobil bol vo vrecku, sms sme si nevsimli a ze sme krajinu EU neopustili. Bola to proste nasa chyba a bodka. Tak reku ok. Zlozil som, prebehol som na benzinku kupit kartu Radost, spojazdnil som cislo, zaziadal som si prenos orange cisla do radosti. Na druhy den mi volalo retencne, poplatok za data zmazali a uzavrel skm aj novy pausal za celkom dobre peniaze :)
Ale treba davat bacha na toto, nabuduce sa nemuzi postastit a za trochu dat clovek zaplati slusne eurace
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

to mate vesele pribehy - my sme boli v azijskej casti Turecka s celozivotnymi kamossmi a tak nejak 5 eur za den by bolo strasidelne milosrdnych... pozerame ze mlady sa hihňe nad telefonom, uz fical na videach samozrejme. Nepamatam si uz ani objem dat, ani mnozstvo dukatov.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
adam102
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 10. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa adam102 »

Pekne od nich.

O2 ma v akomkolvek Turecku 5 eur na den (500 MB limit). Ked som to vyuzival, tak bud mali tu spotrebu nastavenu trochu lezerne, alebo som sa podvedome krotil a nescrolloval som tak dlho provokativne reely na Instagrame. A ak uz clovek plati dve litrove piva a potom si uvedomi, ze sakra, ved ma prave stali 36 eur, tak tych 5 eur sa uz potom nezda tak vela.

Hoci ich povazujem za skor slabsich medzi operatormi, v tomto ich mam rad. Aj tie neobmedzene data za 1,44 eur na den v ramci Slovenska su pre moj ucel ako stvorene.

Ak je krajina mimo Zony 2, zauctuju si 9 eur za 1 MB. To ste este mali stastie, ze to bola Ukrajina a nie Bielorusko. Ale dobre vediet, ze ak sa to nechtiac prehupsne do inej zony v blizkosti hranice, da sa to potencialne riesit.
MB: Gigabyte B550 Vision D CPU: AMD Ryzen 9 3900X/Noctua NH-D12L RAM: Gigabyte Designare 128 GB 3200 MHz CL16 GPU: AMD Radeon Pro Ⅶ SSD: 2 × Samsung 990 PRO 2 TB HDD: 2 × WD40EZRZ PSU: Seasonic PRIME Fanless TX-700 ODD: Pioneer BDR-XS07B-UHD CASE: Lian Li PC-O11 WXC FAN: 6 × Noiseblocker Multiframe M12-1 LCD: NEC PA301W | NEC LCD2090UXi KB: Filco Majestouch 2 MX Brown | Ducky One 2 Mini MX Blue MOUSE: Zowie FK2/Zowie P-SR HP: Beyerdynamic DT 990 PRO TV: Pioneer PDP-LX5090H
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

tu to bolo tiez nejake take hrozne cislo za megabajt, ze hrozilo zaplatit okolo 600 eur a musim otvorene priznat, ze to nebola Odvojka.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
lopo1
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa lopo1 »

hmnoo stava sa clovek sa pouči naposledy ked som isiel trajektom z Nemecka do Svedska ....zabudol som vypnut data .... a zistil som ze trajekt ide v medzinarodných vodach a signal a data idu cez satelit za prenesených 5MB som zaplatil 60€ :facepalm:
materik
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Št 10. Apr, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa materik »

Toto by mi fakt nenapadlo. Na trajekte z Finska do Estonska sa nam to nestalo. Ten usek mimo teritorialnych vod je tam uzky, mozno ho dokazu pokryt z brehov. Ale asi by som cumel na fakturu...

No, asi sme trochu zavisli na datach... :D
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
Motorola EDGE 50 Pro -> Sennheiser Momentum 4 TWS

Návrat na "Reklamácie a paragrafy"