500W zdroj a grafika 3070
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Re: 500W zdroj a grafika 3070
suhlas so vsetkym.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Co by ale malo byt viacmenej garantovane pri tychto nie uplne odpad zdrojoch je to ze sa vypnu akonahle vyjdu z ATX specifikacie. Takze zvladat to nemusi, ale najhorsi scenar by mal byt ze sa v zatazi vypne.
- dark_globe
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 29. Sep, 2011, 08:33
"mali by sa" ale pravidlo to nie je (a to ani u niektorych relativne kvalitnych zdrojov) .
nniektore menšie či vačšie odchylky nemusia vobec triggernuť ochrany .
napr. tento konkretny model nema OTP (ochranu proti prehriatiu) , ma len nejaky enermax heat guard
(ktory robi to , že po vypnuti zostavy sa vetrak zostane ešte par sekund krutiť , čo je taka mala naplasť no)
napr. tu je test 600w verzie tohoto konkretneho zdroja a zvlnenie mal out of specs už ako novy:
http://www.hardwareinsights.com/enermax ... -review/6/
každopadne nechcem to dalej pitvať a zbytočne strašiť .
je to určite lepši zdroj než 90% smetia , ktore sa povaľovalo v e-shopoch v danej dobe a
ak by sa nahodou aj niečo pokašľalo mal by sa minimalne bezpečne vypnuť bez poškodenia zvyšku zostavy
pričom pravdepodobnejšie je , že to bude bez problemov "šlapať" .
nniektore menšie či vačšie odchylky nemusia vobec triggernuť ochrany .
napr. tento konkretny model nema OTP (ochranu proti prehriatiu) , ma len nejaky enermax heat guard
(ktory robi to , že po vypnuti zostavy sa vetrak zostane ešte par sekund krutiť , čo je taka mala naplasť no)
napr. tu je test 600w verzie tohoto konkretneho zdroja a zvlnenie mal out of specs už ako novy:
http://www.hardwareinsights.com/enermax ... -review/6/
každopadne nechcem to dalej pitvať a zbytočne strašiť .
je to určite lepši zdroj než 90% smetia , ktore sa povaľovalo v e-shopoch v danej dobe a
ak by sa nahodou aj niečo pokašľalo mal by sa minimalne bezpečne vypnuť bez poškodenia zvyšku zostavy
pričom pravdepodobnejšie je , že to bude bez problemov "šlapať" .
personal rig:
Spoiler: ukázať
- se4ever
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Jan, 2010, 12:09
Super páni dakujem za taketo rozsiahle vysvetlenia
a k tej jednej otazke ze ake grafiky doteraz tahal tak zdroj ma 2x8 pin a doteral som tam mal grafiky ktore potrebovali max. jeden 8 pin.....cize prakticky teraz mam prvu grafiku kde vyuzivam aj druhy 8 pin resp. 6pin.
PC : RYZEN 5600 16GB DDR4 3200 MHz, RX 6600 XT Challenger D 8GB OC, SSD Apacer AS350 512 GB, Win 11Pro