Problem s Intel NIC na Intel MB

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Používateľov profilový obrázok
zoom
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2144
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava (40)

Problem s Intel NIC na Intel MB

Príspevok od používateľa zoom »

Mierne som upgradoval PC a kupil som si Intel PRO/1000 PT sietovu kartu do PCI-E x1 slotu [link]. Zakladnu dosku mam Gigabyte GA-965P-DQ6 Rev.1.0 [link]. Ako OS pouzivam Windows XP Professional SP2 a mam najnovsie ovladace pre NIC verzie 11.2 z 28. novembra 2006.

Problem je nasledovny: Pocitac raz za cas, uplne nepravidelne akoby zamrzne na pol sekundy a zataz procesora (prveho jadra z dvoch) vyskoci na 100%. V tom case PC proste trhne, sekne sa prehravanie hudby, kurzor, atD.
Takisto keD vojdem do nastavenia sietovej karty v Device Manageri, tak prepinanie medzi jednotlivymi kartickami (co uz obsluhuje Intel PROSET software) trva radovo sekundy a vytazi to obe jadra na 100%.

Zistil som, ze to sposobuje nasledovna vec. KeD mam nastaveny Auto-Negotiating, tak karta si nastavi 1000 Mbps Full Duplex siet a vtedy sa perjavuju tieto problemy. KeD nastavim napevno 100 Mbit Full Duplex, tak karta funguje normalne a problemy zmiznu. Vtip je v tom, ze po restarte sa to deje znova, v nastaveniach svieti 1000 Mbps FD, i ked je manualne nastavene, ze siet je 100 Mbit.

V skutocnosti neviem, aky switch je na druhej strane, je to siet jedneho lokalneho ISP a switch je niekde ani neviem kde. Neviem ci je gigabitovy, alebo len 100 Mbit.

Nestretol sa s tymto niekto? Ako vyriesit, aby karta napevno brala 100 Mbit a neskusala si po restarte navolit nieco auto-negotiatingom?

Návrat na "Siete"