Dnes mi asi umreli Garminy. Najprv som si vsimol ze bols obrazovka akokeby vypalena - cela svietila na bielo a prebikavali pixeli, vertikalne ciary apod. po chvili som videl dost aby som ich dokazal vypnut. potom vecer som ich pripojil na nabijacku, obraz normalne nabehol pocas celeho nabijania. Dal som ich na ruku, ale po cas som si vsimol ze displej je uplne tmavy, na nic nereaguje a ani telefon ho nevidi. Uz nereaguje ani na pripojenie nabijacky, resp. raz nieco prebliklo na displeji a pri stlaceni tlacidiel pipal.
Ked pripojim k USB tak pocujem z kompu zvuk pripojenia zariadenia, ale mass storage sa neobjavi (mal som ho predtym nastavene).
Mate niekto skusenost so servisom, ci to nejake firmy robia a ci sa to cenovo oplati, napr. v porovnani s kupou rovnakeho modelu z bazaru? Na rychlo som nasiel len toto https://servis-hodiniek.sk/
Oprava Garmin Fenix 6 ?
- molnart
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Oprava Garmin Fenix 6 ?
Spoiler: ukázať
-
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Re: Oprava Garmin Fenix 6 ?
no podla mna sa neoplati a neviem ako je to pri Fenixoch ale pri Venu3jke som praskol ochranne sklo a Garmin ni odpovedal ze to nevedia vymenit v servise mimo graminu to vedia ale bez zaruky na vodotesnosť (cize nevedia) tak otazka tiez ci to bude vobec mozne ..... skusil by som kontatkovat oficialny garmin servis co povedia mne ponukly nove hodinky za 50% ceny
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Tiez by som skusil najprv kontaktovat Garmin. Je viacero pripadov, kedy aj po skonceni zaruky svoj produkt vyreklamovali, ale nie je to istota. Napis im, posli fotku, nic ta to nestoji a mozu ti poslat nazad aj ked repasovany model alebo cosi take.
Ak by si nepochodil, tak by som skusil nejaky bazarovy lepsi model. Ked uz mas davat peniaze (a nechces davat za nove), tak nech je z toho nejaky uzitok - nie ze minies eura a vo vysledku mas to iste. Fenix 6 Pro mam aj ja, ale este sa mi nechce predavat. Rozmyslam nad Forerunner 970 (chcem lahsie hodinky), ale zatial su prilis drahe.
Ak nejaky hodinkovy servis naozaj opravuje bez vodotesnosti (rovnako ako displej na mobile), tak to je k nicomu a nesiel by som tym smerom.
Ak by si nepochodil, tak by som skusil nejaky bazarovy lepsi model. Ked uz mas davat peniaze (a nechces davat za nove), tak nech je z toho nejaky uzitok - nie ze minies eura a vo vysledku mas to iste. Fenix 6 Pro mam aj ja, ale este sa mi nechce predavat. Rozmyslam nad Forerunner 970 (chcem lahsie hodinky), ale zatial su prilis drahe.
Ak nejaky hodinkovy servis naozaj opravuje bez vodotesnosti (rovnako ako displej na mobile), tak to je k nicomu a nesiel by som tym smerom.
- molnart
- Sponzor fóra gold
napisal som garminu, mozno motyka vystreli a pride nejaka dobra ponuka na novsi model od nich. tiez sa lakomim na nieco lepsie, pozeral som na bazosi Fenix 7 sa objavuje za ceny okolo 370, len predavajuci moc nereaguju. este mam stale neminutu poukazku z alzy na 100 eur, tak mi napadli Instinct 3, ale alza ma len AMOLED verziu z nejakeho dovodu a tu nechcem.
trochu ma odradza od Instictu aj opravitelnost, Fenixy sa daju krasne rozobrat a vymenit baterku, ani pajkovat netreba. keby mi fenixy neodisli kludne by som si vedel predstavit na nich fungovat este dalsie 3-4 roky.
trochu ma odradza od Instictu aj opravitelnost, Fenixy sa daju krasne rozobrat a vymenit baterku, ani pajkovat netreba. keby mi fenixy neodisli kludne by som si vedel predstavit na nich fungovat este dalsie 3-4 roky.
- molnart
- Sponzor fóra gold
tak sa mi podarilo na bazosi najst Quatix 7X Solar (prvykrat som pocul ze takyto model vobec existuje - je to nejaka namorna verzia Fenix 7X). moc tam nejaky rozdiel oproti fenix 6 nevidim - su tam take gimmicky ako solarne nabijanie (tu sa obavam ze bude mat negativny dopad na zivot baterky, ale zasa vacsinu casu som dnu), zafirove sklicko (nemusim lepit foliu snad), mapy (pochybujem ze vyuzijem), baterka (obcas sa moze zist) a to je tak vsetko co stoji za rec. co ma negativne prekvapilo ze viditelnost displeja bez podsvietenia je horsia ako na fenix 6
- zoom
- Používateľ
Toz skoda, ze si nenapisal pred kupou, hned sa to mohlo vyjasnit. Dve veci ti uberaju z viditelnosti displeja - samotne solarne nabijanie sposobuje viac odleskov/glare [like this], a potom este zafirove sklicko pridava odrazy oproti (aj solarnemu) normalnemu Gorilla glass [like this or this]. Ty mas teda kombinaciu obidvoch nevyhod. U mna to bol dovod, preco som nechcel ist do zafiroveho sklicka a tym padom nechcel zobrat nejaky model, ktory sa dodaval len s nim.
Zase ten zoznam zlepseni, co si vymenoval, by som rozsiril este aspon o toto:
Zase ten zoznam zlepseni, co si vymenoval, by som rozsiril este aspon o toto:
- Zlepsene GPS (GNSS), pretoze Fenix 6 na tom bolo pomerne biedne - oproti starsim modelom presli z Mediatek GPS chipu na Sony single-band a uplne dobre to neintegrovali. Fenix 7 mal zase Mediatek (zlepsenie), Fenix 8 uz ma Synaptics GPS chip (dalsie zlepsenie).
- Dotykovy displej, ktory mozes a nemusis pouzivat. Na ovladanie mapiek je to uplny lifesaver. Chodenie v menu tiez pohodlnejsie.
- Mozny Elevate 5 senzor tepu, co je zhodny s Fenix 8. Starsie Quatixy 7 mali este Elevate 4, takze neviem presne, ktory mas. Obidva su pokrok od Fenixu 6.
- Vsetky softwarove Fenix 7 ficurky oproti Fenix 6 (RealTime Stamina, Race Predictor, grafy v datafieldoch na watch face, mozno kompletne nakonfigurovat hodinky a watch face cez telefon, HIIT treningy, atd).
- molnart
- Sponzor fóra gold
tak som typkovi volal asi 5 minut po tom ako nahodil inzerat, moc som neriesil, 370 mi prisla ako celkom dobra cena aj ked titanovy remienok si nechal ( daju sa najst aj lacnejsie, ale nie na osobku a postu som riskovat nechcel). ako druha volba bola zobrat Fenix 6 sapphire za 150 - kde by som mal uz uplne to iste, akurat to sklicko a horsiu viditelnost navyse. alebo mozno este klasicke Fenix 7 bez vsetkeho, ktore by sa nove dalo kupit za tesne pod 400 - po bazaroch som ich moc nevidel.
HR senzor mam len 4kovy
HR senzor mam len 4kovy
ale musim povedat ze pri tomto porovnani mi srdce este viac zaboli za mojimi Fenix 6 - kupil som ich takmer presne 4 roky dozadu ako nove na amazone za 350 co bol podla mna super deal vtedy
- zoom
- Používateľ
Tak to je zase dobra cena za take hodinky. Ono kazdy model ma nieco lepsie a nieco horsie, takze viazat sa na konkretny dobry kus je zbytocne. Fenix 6 je fajn, ale tiez ma pre mna nieco horsie ako stare Forerunnery 935. Quatix 7 ma mnoho veci lepsich a horsie odlesky na displeji. Mozes si nastavit, nech sa ti automaticky zapne podsvietenie gestom/pohybom ruky pri pozerani na displej. Problem to moze do nejakej miery eliminovat.
Ked si kupime Fenix 8 alebo Forerunner 970, tak zase sa bude riesit, ze okrem mnohych vylepseni to ma s AMOLEDom hovnovu vydrz baterie, mozny burn-in, vydute sklicko (menej rugged vzhlad), ale zase super farby a na mapky bude radost pozerat. Ja som tie Fenixy 6 Pro kupoval 11/2021, cize tiez necele 4 roky dozadu, akurat za 488,-€ a to bola este dobra cena vtedy. Takze za 350,-€ to bol hodne dobry deal.
Ked si kupime Fenix 8 alebo Forerunner 970, tak zase sa bude riesit, ze okrem mnohych vylepseni to ma s AMOLEDom hovnovu vydrz baterie, mozny burn-in, vydute sklicko (menej rugged vzhlad), ale zase super farby a na mapky bude radost pozerat. Ja som tie Fenixy 6 Pro kupoval 11/2021, cize tiez necele 4 roky dozadu, akurat za 488,-€ a to bola este dobra cena vtedy. Takze za 350,-€ to bol hodne dobry deal.