Čierna obrazovka Lenovo legion 7
Čierna obrazovka Lenovo legion 7
Ahojte,
Pravdepodobne som niečo pokašlal prinorepastovaní notebooku , ale netuším čo. Daval som si pozor a pred tým všetko išlo, len sa teda veľmi prehrieval.
Jedná sa o lenovo legion 7 16achg6 .
Po prvom zapnutí zasvietil len gombík na zapnutie ventilátory sa roztočili asi na 3-4 sekundy a potom nič lem zostalo zasvietene zapnutie, ale obrazovka ostala tmavá. Skúšal som ho pustit s baterekou aj bez.
Vybral som jednu aj druhu Ram.
Ale neviem nájsť kablik od displeja. Či som ho nahodou mevytiahol , ale netusim kde je a ci by sa notebook takto potom spraval.
Ďakujem za každú radu .
Pravdepodobne som niečo pokašlal prinorepastovaní notebooku , ale netuším čo. Daval som si pozor a pred tým všetko išlo, len sa teda veľmi prehrieval.
Jedná sa o lenovo legion 7 16achg6 .
Po prvom zapnutí zasvietil len gombík na zapnutie ventilátory sa roztočili asi na 3-4 sekundy a potom nič lem zostalo zasvietene zapnutie, ale obrazovka ostala tmavá. Skúšal som ho pustit s baterekou aj bez.
Vybral som jednu aj druhu Ram.
Ale neviem nájsť kablik od displeja. Či som ho nahodou mevytiahol , ale netusim kde je a ci by sa notebook takto potom spraval.
Ďakujem za každú radu .
Re: Čierna obrazovka Lenovo legion 7
A teda keď ho zapnem tak on sa vlastne aj sám po chvíľi vypne po tom čo na roztočí ventilátor.
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
To skor nebude nepripojenym displejom. Kazdopadne toto je dost pekne video rozoberaneho starsieho Legionu. Oni sa zase tak od seba nelisia. Ale typek vsetko rozobera a komentuje kazdu vec, tak budes vediet, kde sa co nachadza. V case 17:36 ukazuje na LCD konektor.
Urobil by som to, ze by som ho zase otvoril a vsetko este raz skontroloval. Kludne aj odznovu aplikoval pastu - ak si dal malo. Notebooky maju v tomto celkom tolerancie, takze tam kludne mozes nakydat kopec pasty, lebo tie biedne plosky nedosadaju uplne rovnomerne. Pozrel by som kazdy konektore, ci je dobre zastrceny a ci si nieco nezabudol pripojit, priskrutkovat, alebo tak nieco.
Urobil by som to, ze by som ho zase otvoril a vsetko este raz skontroloval. Kludne aj odznovu aplikoval pastu - ak si dal malo. Notebooky maju v tomto celkom tolerancie, takze tam kludne mozes nakydat kopec pasty, lebo tie biedne plosky nedosadaju uplne rovnomerne. Pozrel by som kazdy konektore, ci je dobre zastrceny a ci si nieco nezabudol pripojit, priskrutkovat, alebo tak nieco.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 25. Mar, 2023, 19:17
Skúšal si ho na externú obrazovku? Čím si ho prepastoval? Mal si pri tom úkone odpojenú baterku?
CPU: AMD 7800X3D GPU: Asus TUF Gaming RTX5090 MB: Asus TUF Gaming B650m-PLUS RAM: 2x16GB Kingston 6000 PSU: Asus Strix Aura 850w Gold SSD: Kingston Fury Renegade 1TB CASE: GameMax Spark Monitor: Alienware AW3432DWF
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Pri starte zariadenia si kontroluje CPU, Ram a bootovaci disk. Zrejme nieco z tejto trojky nemas spravne zapojene. Zapojeny displej nie je nutny
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Disk je nepodstatny, aj bez neho musi byt schopny dostat sa do BIOS-u..
MB, CPU, RAM a GPU.. Toto musi byt funkcne pre start..
MB, CPU, RAM a GPU.. Toto musi byt funkcne pre start..
Spoiler: ukázať
Ešte nie , mal som ho v servise , vysledok odišla MB. Pastoval som MX4. A nemal som odpojenú batériu takže som to nejakým spôsobom vyskratovalFestro1991 napísal: Ne 23. Mar, 2025, 11:10 Skúšal si ho na externú obrazovku? Čím si ho prepastoval? Mal si pri tom úkone odpojenú baterku?
Ahojte, čo si myslíte ak by som toto objednal ? Mate niekto skusenosti s objednávaním z ebay ? Podla recenzii to vyzera dobre
https://www.ebay.de/itm/256868578801?_s ... R4zbieXsZQ
https://www.ebay.de/itm/256868578801?_s ... R4zbieXsZQ
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
myslime si, ze za tuto cenu si kupis novy notebook namiesto starej pouzitej dosky (Zustand : Gebraucht == to nie je nova doska, kaaaaamo).
To, ze servis povedal ze odisla doska neznamena, ze naozaj odisla doska. Spoj sa s Hopkokom odtialto z fora, opravuju elektroniku a aj ked nemam osobne skusenosti, podla referencii inych sa to zda byt hodne sikovny chlapcisko.
To, ze servis povedal ze odisla doska neznamena, ze naozaj odisla doska. Spoj sa s Hopkokom odtialto z fora, opravuju elektroniku a aj ked nemam osobne skusenosti, podla referencii inych sa to zda byt hodne sikovny chlapcisko.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Ta tak, skus uzi atela hopkpka, servis to vyriesil jednoducho. Vadna doska a cav. A pritom tam mozno odisiel nejaky kondik za par centov.
Tiez ako pise mp3turbo, doska a ku tomu pouzivana za tie penoaze urcite nie. Za tie peniaze kupis novy, aj ked kvalita nebude ako u legionu
Tiez ako pise mp3turbo, doska a ku tomu pouzivana za tie penoaze urcite nie. Za tie peniaze kupis novy, aj ked kvalita nebude ako u legionu
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
A hlavne Cina.. To nie je Temu alebo Ali s EU skladmi, toto je clo + DPH navrch..
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
jejda to som si vobec nevsimol - bliknes ocami na artikel, je to zjavna blbost, koniec vedeckej analyzy - kdeze krajina 

Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Len dodam k tej baterke a rozoberaniu - notebooky s integrovanou bateriou maju zvycajne v BIOSe volbu deaktivovat baterku kvoli servisnemu zasahu. Ides do BIOSu, zapnes tu volbu, notebook sa vypne a baterka je odpojena. Aktivujes ju tak, ze notebook pripojis na externy zdroj napajania.
Napriklad takto alebo takto (je to ta volba pod tym zakruzkovanym nastavenim).
Do buducna, kebyze rozoberas notebooky.
Ďakujem, to určite do budúcna pomôžezoom napísal: Ne 15. Jún, 2025, 03:17 Len dodam k tej baterke a rozoberaniu - notebooky s integrovanou bateriou maju zvycajne v BIOSe volbu deaktivovat baterku kvoli servisnemu zasahu. Ides do BIOSu, zapnes tu volbu, notebook sa vypne a baterka je odpojena. Aktivujes ju tak, ze notebook pripojis na externy zdroj napajania.

-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 25. Mar, 2023, 19:17
Do budúcna by som to už zveril odborníkom
lebo odfajkat si NB kvôli päť stupňom celzia mi vôbec nepríde ako dobrý deal 

CPU: AMD 7800X3D GPU: Asus TUF Gaming RTX5090 MB: Asus TUF Gaming B650m-PLUS RAM: 2x16GB Kingston 6000 PSU: Asus Strix Aura 850w Gold SSD: Kingston Fury Renegade 1TB CASE: GameMax Spark Monitor: Alienware AW3432DWF