ono akykolvek dobry 850w zdroj tu 5070Ti potiahne bez problemov (a aj dalšie karty po nej)
ak sa ideme baviť viac o nejakej celkovej kvalite tak momentalne do 190-200 eur asi takto:
1. corsair RM850x 2024 : https://www.alza.sk/corsair-rm850x-atx- ... 467697.htm
1- NZXT C850 2024 : https://www.amazon.de/NZXT-C850-Gold-PC ... F1WJ7?th=1
2. ADATA CORE REACTOR II 850w (nie VE) : https://www.alza.sk/adata-xpg-core-reac ... 071094.htm
/ super flower leadex XG VII 850w (až na menej kvalitny 80°C 12VHPWR kabel - ale to pri 5070Ti nevadi)
https://tichepc.sk/Super-Flower-Leadex- ... 1001213003
3. ten zvyšok gold/platinum s 10-12 ročnou zarukou ...
(seasonic focus/vertex atx 3.0/3.1 , be quiet power zone 2 , FSP vita , msi GS)
4. menej kvalitne zdroje (zvyčajne so 7r zarukou)
ako core reactor VE , corsair RMe 2025 , MSI MAG AGL , Seasonic Core GX 2024 atd.
stare PC > dochodok, nove PC > poziadavka
- dark_globe
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 29. Sep, 2011, 08:33
Re: stare PC > dochodok, nove PC > poziadavka
personal rig:
Spoiler: ukázať
btw...len pre osobné info, kde by si zaradil Corsair RMx SHIFT?
AMD Ryzen R9 7950X3D UV-OC, Noctua NH-D15S [NA-HC4] chromax.black&white, GIGABYTE B650E AORUS ELITE X AX ICE, Patriot Viper Elite 5 64 GB KIT DDR5 @6000MHz CL30 White RGB, MSI RTX 5070 Ti 16G GAMING TRIO OC+ @3,2/34Ghz, NVMe SSD Samsung 990 PRO 1TB + Kingston A2000 1TB, SATA SSD Team Group CX2 1TB, A4tech Bloody V7M HoleLess, Seasonic Focus Plus SSR-750FX Gold, Lian Li Lancool 215 White, 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1, Nintendo Switch V2 HWFLY Modchip OC CPU: 1020@1785Mhz, GPU: 768@921Mhz, RAM:@1600MHz
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Corsair RMx Shift je to iste co RMx. Rovnaka topologia, rovnaky OEM (CWT), rovnako dobre hodnoteny na Cybenetics, rovnako dobre vysledky, 95% suciastok zhodnych. Zvysnych 5% su nepodstatne rozdiely ako pouzitie On Semi vs. Toshiba MOSFETov, iny pomer vyrobcov japonskych kondikov a podobne. To moze byt pripisane beznej zamene komponentov pocas produkcie alebo tomu, ze RMx Shift bol este ATX 3.0 v teste (2022) a RMx uz ATX 3.1 (2024).
- dark_globe
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 29. Sep, 2011, 08:33
ano navonok su to da sa povedať rovnake zdroje
použite technologie su prakticky identicke ,
najvačši rozdiel je iny layout sučiastok koli netradičnej pozicii modularnej dosky u shiftu .
aj ked papierovo vyzeraju rovnako tak RMx ma o kusok lepši overall performance (bavime sa ale o 2-3 percentach) a
ma lepšiu regulaciu napatia na 12V vetve a aj na vedľajšich vetvach .
shift bol experiment , ktory sa zatiaľ nejak širšie neuchytil .
oba su z hladiska vykonu vyborne zdroje ,
uprednostnil by som ale RMx 2024 .
použite technologie su prakticky identicke ,
najvačši rozdiel je iny layout sučiastok koli netradičnej pozicii modularnej dosky u shiftu .
aj ked papierovo vyzeraju rovnako tak RMx ma o kusok lepši overall performance (bavime sa ale o 2-3 percentach) a
ma lepšiu regulaciu napatia na 12V vetve a aj na vedľajšich vetvach .
shift bol experiment , ktory sa zatiaľ nejak širšie neuchytil .
oba su z hladiska vykonu vyborne zdroje ,
uprednostnil by som ale RMx 2024 .
personal rig:
Tak už sa konečne rozhodol pre zostavu s ktorou bol spokojný a celé ste mu to chudákovi zrušili že to je zbytočne drahé pri danom výkone a sme späť na strane 1 kde som mu navrhol najvýhodnejšie zostavy cena/výkon od ktorých sa dá odraziť štýlom, tento komponent chcem iný krajší drahší alebo tohto chcem viac (RAM, SSD). A medzitým sa niektoré lacnejšie modely GPU vypredali 
Reálne sú výkonom aj tak všetky navrhované zostavy na podobnej úrovni a nikam sa nepohneme o viac ako pár percent okrem špecifických situácií, napr. simulácie a stratégie v prípade X3D CPU alebo nVidiou sponzorované pathtracing hry v prípade nVidia GPU. A čo bude o pár rokov je ťažké predpovedať, či tie masívne sponzoringy herných štúdií vydržia aj do budúcna je otázne keďže nVidia sa celá otočila smerom AI a gaming je už len afterthought, však ovládače počas launchu RTX5000 vyzerali že ich robili len internisti, neviem ako teraz ale čo tak čítam furt všetko nefixli... Inak najlacnejšia nerozbalená 5070Ti ktorá sa oplatí na Alze je aktuálne až za 900€ čo mi už príde fakt dosť veľký príplatok. Tá "lacná" Phoenix-S je relatívne hlučná dvojslotová a to by som už nechcel za také prachy...
Darei zober tento SSD a aspoň jeden komponent máš vybavený:
viewtopic.php?p=1642306

Reálne sú výkonom aj tak všetky navrhované zostavy na podobnej úrovni a nikam sa nepohneme o viac ako pár percent okrem špecifických situácií, napr. simulácie a stratégie v prípade X3D CPU alebo nVidiou sponzorované pathtracing hry v prípade nVidia GPU. A čo bude o pár rokov je ťažké predpovedať, či tie masívne sponzoringy herných štúdií vydržia aj do budúcna je otázne keďže nVidia sa celá otočila smerom AI a gaming je už len afterthought, však ovládače počas launchu RTX5000 vyzerali že ich robili len internisti, neviem ako teraz ale čo tak čítam furt všetko nefixli... Inak najlacnejšia nerozbalená 5070Ti ktorá sa oplatí na Alze je aktuálne až za 900€ čo mi už príde fakt dosť veľký príplatok. Tá "lacná" Phoenix-S je relatívne hlučná dvojslotová a to by som už nechcel za také prachy...
Darei zober tento SSD a aspoň jeden komponent máš vybavený:

viewtopic.php?p=1642306
Ja to berem v pohode @wingo, ale cele toto bolo poucne a hodne som si osviezil vedomosti
nieco som zosmolil a este davam tomu mentalne dozretie. Najlepsie hodnotim aj tak zobrazovadlo
Uz som dlho nezazil taky naklad
Kazdopadne Vam chem vsetkym, bez rozdielu, podakovat 
zavrem to asi takto:
NZXT H7 Flow (2024) All Black
Samsung 990 PRO 1 TB
takze urcite este raz vsektym vdaka, aj za cas aj za prispevky, aj za rady a aj za pochopenie
som rad ze tato komunita este uplne nevymrela, hoci podaktori zostarli 
PS: je mi jasne ze by sa to dalo este viac potunit, ale to by sme tu stravili este Vianoce

zavrem to asi takto:
NZXT H7 Flow (2024) All Black
- subjektivny vyber, splna to co chcem, tlacitka z vrchu a dost miesta pre vetraky
- prijatelna cena, problem s X3D len pre generaciu 9, pasujem mi s GK
- pozeral som recenziu na Cybenetics a s RM850x to je taky rozdiel, ze nepodstatny, ak teda stale viem citat technicke data
- asi netreba komentar
- ano viem, tu mi to oplieskate o hlavu, ale nech mam na co spominat v zmysle, kua ved mi to hovorili
Samsung 990 PRO 1 TB
- mam dalsie dva SSD, s tymto prezijem a vymena je easy (a par slotov na doske je
)
- pozeral som na nu uz davnejsie, a 5070Ti, nie vdaka, tolke prachy nedam a ano stale plati, ze nevyriesili vsetky problem s ovladacmi

PS: je mi jasne ze by sa to dalo este viac potunit, ale to by sme tu stravili este Vianoce
MB: GA-990FXA-UD5 (rev. 1.x), CPU: AMD FX-8350, RAM: 4x4096MB, GK: AMD Radeon RX 580 8 GB, Headset: Logitech G PRO Gaming-Headset, Case: Enermax Big Chakra, LCD: HP ZR2440w, Mys: Logitech G PRO X SUPERLIGHT, Klavesnica: Logitech Signature K650
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Jedine co mne bije do oci je RAM, za 2k by som uz chcel 64gb nech mas pokoj, ale to je detail, inak to mas poskladane dobre.
Su kudoa co nedokazu prijat ze ich nazor (hociako spravny) sa na teba neprenesie, potom zbytocna agresia.
Daj vediet az a co objednas.
Este dodam ze ten procesor kup v TRAY verzii je lacnejsia bez chladica.
Su kudoa co nedokazu prijat ze ich nazor (hociako spravny) sa na teba neprenesie, potom zbytocna agresia.
Daj vediet az a co objednas.
Este dodam ze ten procesor kup v TRAY verzii je lacnejsia bez chladica.
Dik za ideu Tray, toto mi uslo, kua a Alza ho nema zalistovany ... zmrdi 

MB: GA-990FXA-UD5 (rev. 1.x), CPU: AMD FX-8350, RAM: 4x4096MB, GK: AMD Radeon RX 580 8 GB, Headset: Logitech G PRO Gaming-Headset, Case: Enermax Big Chakra, LCD: HP ZR2440w, Mys: Logitech G PRO X SUPERLIGHT, Klavesnica: Logitech Signature K650