Klonovanie disku problém
-
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Klonovanie disku problém
Zdravim idem sa pytať mudrejších ... chcel som si spraviť svoje prvé kolnovanie disku na ktorom mám systém ADATA XPG SX8200 SSD 240GB nový disk je 1TB Samsung 990pro
Program na klonovanie som použil Clonezilla išiel som step by step podla tutorialov na klonovanie disku vytvoril bootovacie USB všetko fajn aj klonovanie disku vraj prebehlo uspešne ale tu nastava problem .... po ukončení klonovania som vypol PC vybral starý disk vložil nový disk a......nič bios ten disk nenašiel takže sa neviem nabootovať....
Zas som vymenil disky system ide.
Keď teraz ten naklonovany disk pripojim cez USB C tak v správcovi diskov ho vidim ako offline lebo je v kolizii s iným diskom (logicky tym klonovaním)
Otázka znie v čom je pes zakopaný? V kazdom videu je to po uspesnom klonovaní len plug and play alebo sa mýlim?
Program na klonovanie som použil Clonezilla išiel som step by step podla tutorialov na klonovanie disku vytvoril bootovacie USB všetko fajn aj klonovanie disku vraj prebehlo uspešne ale tu nastava problem .... po ukončení klonovania som vypol PC vybral starý disk vložil nový disk a......nič bios ten disk nenašiel takže sa neviem nabootovať....
Zas som vymenil disky system ide.
Keď teraz ten naklonovany disk pripojim cez USB C tak v správcovi diskov ho vidim ako offline lebo je v kolizii s iným diskom (logicky tym klonovaním)
Otázka znie v čom je pes zakopaný? V kazdom videu je to po uspesnom klonovaní len plug and play alebo sa mýlim?
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Re: Klonovanie disku problém
Skús použiť AOMEI
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Pochybujem, X krat som mal v PC viac diskov s OS a v ziadnom "konflikte" neboli.ho vidim ako offline lebo je v kolizii s iným diskom (logicky tym klonovaním)
Co pise to "i" vedla "offline"?
Skusal si pravy klik na ten disk a inicializovat ho?
Potom vyber povodny disk, na jeho miesto daj novy a skus bootnut.
Naposledy upravil/-a shiro v St 02. Júl, 2025, 19:36, upravené celkom 1 krát.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
Xiaomi 14T 256GB
-
- Sponzor fóra silver
Dik 4040 ale skor sa snazim pochopit co som spravil zle
-
- Sponzor fóra silver
takže update ti pislo toto
ale disk som dal online a bezi viem sa nan dostat aj vyzera ze naklonovalo subory ale z nejakeho mne neznameho dovodu ho nechce nacitat ked ho dam do M.2 slotu na doske
Doska je ASrock B450 Pro4 slot na doske je ASRock Ultra M.2 (PCIe Gen3 x4) disk je PCIe 4 moze byt toto problem?
ale disk som dal online a bezi viem sa nan dostat aj vyzera ze naklonovalo subory ale z nejakeho mne neznameho dovodu ho nechce nacitat ked ho dam do M.2 slotu na doske
Doska je ASrock B450 Pro4 slot na doske je ASRock Ultra M.2 (PCIe Gen3 x4) disk je PCIe 4 moze byt toto problem?
-
- Sponzor fóra silver
Takže ďalší update v biose už disk najdem ale len v prípade ze je pichnutý cez usa C port vtedy ho vie aj dat nabootovat system otázka je preco mi nehce disk zobrat v M.2 slote
- molnart
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
ked ho nevidis v biose tak to nebude klonovanim. a ked ho nevidis v biose tak ho nemozes vidiet ani vo win ani v clonezilla. ak ho vidis tak zle sa pozeras do biosu a niekde tam musi byt.
gparted ako ukazuje ten disk?
gparted ako ukazuje ten disk?
Spoiler: ukázať
-
- Sponzor fóra silver
@molnart disk neukaze len ked je M.2 slote na doske ak ho dam ako externý disk tak uz ho vidim aj v biose a dokazem z neho bootovat ...... toto mi je zahada inak BIOS mam poslednu aktualnu verziu.
gparted nemam neskusal som nepoznam ako pisem toto robím 1x
gparted nemam neskusal som nepoznam ako pisem toto robím 1x
- molnart
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
viac diskov s OS nie je to iste ako viac diskov s rovnakymi UUID particii.shiro napísal: St 02. Júl, 2025, 19:35 Pochybujem, X krat som mal v PC viac diskov s OS a v ziadnom "konflikte" neboli.
tazko sa ti radi ked si maties pojmy. to ze disk vidis v biose neznamena ze ti ho ponuka aj ako boot device. podla toho co pises ti ho bios normanlen detekuje, ale nevies z neho bootovat. tazko takto povedat co si nastavil v tej clonezille a ci ten disk je nastaveny pre UEFI alebo legacy boot - toto by ti prave ukazal GParted. Pozri aj v biose ci mas povoleny legacy boot, to by sa ti ten druhy disk mal ukazat, ale neviem ci samotny boot prebehne ak windows bol nastaveny na UEFI.lopo1 napísal: St 02. Júl, 2025, 22:25 ak ho dam ako externý disk tak uz ho vidim aj v biose a dokazem z neho bootovat
tam kde mas Clonezillu by si mal mat aj GParted. Ak nie tak pouzi toto, tam mas obidvoje https://www.system-rescue.org/Download/
Spoiler: ukázať
Alebo si nainštaluj AOMEI a daj sem screen.
-
- Sponzor fóra silver
Malonart ďakujem budem skusat zajtra ..... ale takto viem ze je rozidel ho vidiet a bootovat ... a este raz ak ho vlozim do M.2 slotu v biose ten disk vobec nevidim ani medzi moznostami bootovania ani ako disk proste nie je ....
V clonezille som isiel podla navodu dal som klonovanie z disku na disk vybral som si biginner mode vybral som zdrojovy disk cielovy disk a aby vyuzil celu kapacitu disku nic viac som nenastavoval podla tohto navodu https://www.youtube.com/watch?v=t0NootjliYE&t=120s
AOMEI viem spravit klon aj vo trialovej verzii ci si treba zaplatit ?
V clonezille som isiel podla navodu dal som klonovanie z disku na disk vybral som si biginner mode vybral som zdrojovy disk cielovy disk a aby vyuzil celu kapacitu disku nic viac som nenastavoval podla tohto navodu https://www.youtube.com/watch?v=t0NootjliYE&t=120s
AOMEI viem spravit klon aj vo trialovej verzii ci si treba zaplatit ?
Môžeš sem dať screen toho disku z CrystalDiskInfo.AOMEI si nainštaluj free a daj sem screen.
https://www.aomeitech.com/pa/standard.html
https://www.aomeitech.com/pa/standard.html
-
- Sponzor fóra silver
Tu je screen
Skúsil si odpojiť Sata disky a zapojiť nový disk do druhého M2 slotu.V prvom nechať ten ADATA ?Či ho uvidíš v biose aj v OS.
-
- Sponzor fóra silver
@4040 podla tvojej rady
Samsung zapojeny v druhom M2. slote Adata v M.2 ultra a vysledok takýto nevidim ho ani v biose ako disk ani ako bootovaciu moznost
Samsung zapojeny v druhom M2. slote Adata v M.2 ultra a vysledok takýto nevidim ho ani v biose ako disk ani ako bootovaciu moznost