Lacna nahrada za WiFi adapter pre projektor

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Iv0
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 31. Okt, 2006, 02:00

Lacna nahrada za WiFi adapter pre projektor

Príspevok od používateľa Iv0 »

ahojte, mam projektor epson bez vstavaneho wifi, wifi dongle stoji +/- 130€, hladam nejaku lacnu alternativu na premietanie z ntb s windowsom do projektora, idealne bez potreby instalovat aplikaciu do ntb
rozmyslal som nad android boxom alebo donglom, co som zistil tak windows nativne pouziva miracast, viete mi doporucit android box/dongle ktory vie fungovat ako miracast receiver? pripadne kombinaciu boxu/donglu a apk ktora nebude robit problemy a je idealne free? pripadne ine lacne riesenie?
Používateľov profilový obrázok
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Re: Lacna nahrada za WiFi adapter pre projektor

Príspevok od používateľa zoom »

A ako velmi zly napad je blby HDMI kabel? Do projektora musi ist minimalne elektrika, tak rovnakou cestou vies potiahnut aj HDMI. Na jeho konci moze byt spominany notebook alebo aj ta Android krabicka. Prenos videa bude po kabli, rychly, bez blbnutia, lacny.

Alebo vyslovene potrebuje vysielat obraz do projektora bezdrotovou cestou? Daj aspon model projektora.
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

vyriesil som to ako napisal zoom, pri elektrine do projektoru, som natiahol HDMI kabel
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
Iv0
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 31. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Iv0 »

HDMI uz je, ale neni to velmi variabilne riesenie, je to ok ked sedi prezentujuci clovek pod platnom celom k ludom, ale ked potrebuje sediet kdekolvek inde HDMI je uz nedostacujuce riesenie... takze ano je vyslovene potrebne bezdrotove prenasanie

projektor nemam momentalne po ruke takze neviem aky je, ale ide tam wifi dongle ELPAP11 takze niektory z tych kompatibilnych
kazdopadne projektor bez toho wifi donglu nema ziadnu moznost wifi/lan este aj po pripojeni ich donglu treba instalovat ich aplikaciu aby sa dalo prenasat
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa shiro »

Preco potrebuje sediet inde? Bude prednasat spoza chrbtov pocuvajucich?
Casto je lepsie pouzit riesenie vyzadujuce 10% prace a vydavkov, aj ked nevyzera tak cool, ako riesenie vyzadujuce 80% prace a vydavkov so sancou sposobenia dalsich problemov (kompatibilita, rusenie wifi), ktore vyzera viac cool :-)
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

Dalo by sa to vyriesit tym Miracastom cez nejaky cinsky adapter (napriklad Roku Streaming Stick 4K), ale vidim tam nevyhody:
  • Potencialne budes musiet vyrobit konto niekde (ako napr. Android/Google konto pre Android zariadenia).
  • Donesies cinske bezdrotove zariadenie do vnutra firmy (security risk ako svina).
  • Ak budes obmedzeny Miracastom, tak ked bude chciet premietat soyboy hipster jablckar, tak velmi nepochodi (pokial ten Stick nema aj AirPlay).
Mozno by som isiel cestou hladania bezdrotoveho HDMI. To bude fungovat za kazdych okolnosti a pripojene zariadenia by ani nemali vediet, ze to nejde po kabli. Takze Windows, Linux, Apfel, vsetko spokojne premieta. Navyse nebudes potrebovat ziadne konta, ziadne aktivacie, aktualizacie a blbosti.

Napriklad taketo cosi: https://www.alza.sk/vention-wireless-hd ... 843798.htm
Inak Microsoft mal kedysi aj Wireless Display Adapter presne na toto pouzitie a bolo to pomerne lacne, ale uz je to par rokov discontinued a co som narychlo pozeral, tak to nema nikto skladom. Mozes skusit pohladat v obchodoch ci v bazari.

Návrat na "Nákupná poradňa"