Klonovanie disku problém
-
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Re: Klonovanie disku problém
A hla ked ho pripojim cez USB C tak už sa objaví a viem z toho disku celý systém nabootovat cize klon funguje ale netusim preco ho doska neberie
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Naposledy upravil/-a lopo1 v Št 03. Júl, 2025, 16:54, upravené celkom 1 krát.
-
- Sponzor fóra silver
Asi najlepsia voľa bude sformatovat cely disk a spravit klon nanovo
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
V BIOSe kde pozeras, ci ten SSD detekuje? Mohol by sa objavit v Advanced/Storage, tam mas aj vypinanie/zapinanie SATA portov. Kazdopadne, niekde v BIOSe by si ho vidiet mal, ako hardwarove zariadenie. Volakde, kde ti ukazuje aj ostatne disky.
Na zobrazenie pri vybere boot device sa nespoliehaj, tam sa moze ukazat az ked sa tam installne OS a nahra Windows boot loader.
Na zobrazenie pri vybere boot device sa nespoliehaj, tam sa moze ukazat az ked sa tam installne OS a nahra Windows boot loader.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
Xiaomi 14T 256GB
Zapoj iba ten disk ,ako hlavný disk do toho M2_1 slotu,kde je teraz Adata.Spusť si inštalačku Win.Ak pri inštalácií kam inštalovať, ho nezobrazí,tak si stiahni zo stránky Samsung ovládač,ak je nejaký NVMe pre disk.Ak ani to nepomôže ,tak možno naozaj ho doske nezoberie.
Prípadne skús si spustiť cez boot AOMEI,či ho zobrazí.Ja používam Aomei cez OS a používam možnosť klonovať partície alebo migrovať OS.
Prípadne skús si spustiť cez boot AOMEI,či ho zobrazí.Ja používam Aomei cez OS a používam možnosť klonovať partície alebo migrovať OS.
-
- Sponzor fóra silver
@shiro nie disk v bosé vôbec nevidím ak je zapojený na doske
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
Aktualizuj si Bios na doske ak nemáš. Alebo niečo zle s tým klonom.
-
- Sponzor fóra silver
uz som pisal bios je aktualny
idem spravit klon este raz
idem spravit klon este raz
-
- Sponzor fóra silver
gparted nepovedalo nič ked bol disk pichnúť doske gparted ho nevidel
Druhý klon zrejme nespraví žiadnu zmenu.
Skús radšej druhý disk.
Skús radšej druhý disk.
-
- Sponzor fóra silver
no presne taký je môj ďalší plán mam ešte jeden 1tb disk ktorý používam ako externý skúsim ten ci ho doska zoberie ak hej prekopirujem dáta a bude pokoj
-
- Sponzor fóra silver
no evidentne je nejaký problém na doske a odmieta brat 1TB disky akurat som do slotu hodil druhy disk WD Black ktorý pouzivam ako externý disk a vysledok rovnaky system ani bios ho nevidia .... zaujimave je ze rovnaku slot mi zoberie 2TB Corsair MP600 pro a ten disk funguje ako hlava mi to neberie.
Inak Samsung som uz sformatoval cez gparted a nic vobec ho nezoberie ked je v doske ale ked je ako externy disk vsetko ide
Inak Samsung som uz sformatoval cez gparted a nic vobec ho nezoberie ked je v doske ale ked je ako externy disk vsetko ide
Mohol si to ešte skúsiť s inštalačkou Win.Alebo skús reset biosu.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
reset biosu na toto nemoze pomoct.
napis, aku mas dosku a pozreme manual. Skusil by som vypnut vsetky sata porty, len tak pre srandu a urcite sa ubezpec, ze strkas NVME do --prveho-- konektoru. Vieme, ktory je prvy ?
mimochodom, zda sa mi ze windowsu je srdecne jedno, kde je fyzicky zapojene NVME. Skus tieto problemove strcit do druheho/tretieho slotu, znovu naklonovat z originalu kedze si uz naformatoval a vytiahnut prvy originalny NVME.
napis, aku mas dosku a pozreme manual. Skusil by som vypnut vsetky sata porty, len tak pre srandu a urcite sa ubezpec, ze strkas NVME do --prveho-- konektoru. Vieme, ktory je prvy ?
mimochodom, zda sa mi ze windowsu je srdecne jedno, kde je fyzicky zapojene NVME. Skus tieto problemove strcit do druheho/tretieho slotu, znovu naklonovat z originalu kedze si uz naformatoval a vytiahnut prvy originalny NVME.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
-
- Sponzor fóra silver
@mp3turbo doska je asrock B450 pro4 bios je posledna verzia
ano vieme ktory je prvy M.2 port a ktory je druhy zdielany so sata
Uz som mal stav kedy som mal vsetky ostatne disky odpojene (zapojený bol len systemovy Adata v prvom porte a v druhom porte samsung ktory nenacitalo)
ale podme k veci dokazal som identifikovat naformatovaný samsung strceny v druhom m.2 porte a to zaponutim funkcie force M2-2 takto som spravil cez clonezillu druhý krat klon disku skoncilo klonovnie vypnem pc vymenim v prvom m.2 porte systemovu adatu za klonovany samsung a trt
..... zas ho neviem najst a tym padom bootovat bios disk nevidi
ano vieme ktory je prvy M.2 port a ktory je druhy zdielany so sata
Uz som mal stav kedy som mal vsetky ostatne disky odpojene (zapojený bol len systemovy Adata v prvom porte a v druhom porte samsung ktory nenacitalo)
ale podme k veci dokazal som identifikovat naformatovaný samsung strceny v druhom m.2 porte a to zaponutim funkcie force M2-2 takto som spravil cez clonezillu druhý krat klon disku skoncilo klonovnie vypnem pc vymenim v prvom m.2 porte systemovu adatu za klonovany samsung a trt

Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
Aký je ten presný model wd black?
Corsair mp600 pro je nwme 1.4 protokol
Samsung 990 pro je už 2.0 protokol
Na Google sa našlo viac ľudí, ktorím nefungujú rôzne nwme v tých doskách (arstock b450)
Corsair mp600 pro je nwme 1.4 protokol
Samsung 990 pro je už 2.0 protokol
Na Google sa našlo viac ľudí, ktorím nefungujú rôzne nwme v tých doskách (arstock b450)