S najnovšími ovládačmi 9070XT už v priemere predbehlo 5070Ti:
https://videocardz.com/newz/amd-rx-9070 ... nce-launch
Furt je to +-5% takže za mňa sú stále na tom výkonovo cca rovnako, ale 9% výkonu zadarmo v 1440p oproti launchu je už zaujímavý nárast pre majiteľov kariet.
AMD RX 9070/9070XT - (recenzie, informácie...)
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Feb, 2007, 08:00
Re: AMD RX 9070/9070XT - (recenzie, informácie...)
Pekne, myslím si, že teraz je už výhodnejší 9070XT voči 5070 Ti. Na alze už sú tie grafiky od 750e. Miestny "guru" nám samozrejme bude tvrdiť opak, že ? 

Xbox Series X...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Ano. Pretože tých ušetrených ani nie 10% sa neoplatí za stratu DLSS ani náhodou. FSR je fajn ale slabá podpora a slabá kvalita.
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: nVidia RTX 5070Ti; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: ROG Strix 850W Gold Aura Edition; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 25. Mar, 2023, 19:17
Ty kks to stále ešte platí že AMD grafika zreje časom? Tipujem že na konci životnosti bude mať už výkon 5090.
Ale teraz bez srandy, ako píše kolega nadomnou aj tak sa to neoplatí skrz to že NVIDIA má proste stále lepšie funkcie má lepšiu podporu. Ja si na 5090 pozapinam DLSS a FG stratím minimálnu kvalitu loknem FPS a mám spotrebu jak tuná tá 9070.
Ale teraz bez srandy, ako píše kolega nadomnou aj tak sa to neoplatí skrz to že NVIDIA má proste stále lepšie funkcie má lepšiu podporu. Ja si na 5090 pozapinam DLSS a FG stratím minimálnu kvalitu loknem FPS a mám spotrebu jak tuná tá 9070.
CPU: AMD 7800X3D GPU: Asus TUF Gaming RTX5090 MB: Asus TUF Gaming B650m-PLUS RAM: 2x16GB Kingston 6000 PSU: Asus Strix Aura 850w Gold SSD: Kingston Fury Renegade 1TB CASE: GameMax Spark Monitor: Alienware AW3432DWF
Kvalita je super, len podpora slabá. Ale ak je dakto zvyknutý modovať tak nie je žiadny problém s optiscaler, ak je dakto plug&play a nevyzná sa tak jasné s nVidiou to je jednoduchšie. Teda až na Vulkan tituly ktoré zatiaľ s FSR4 nefungujú, ale aj to sa zmení keď konečne vydajú final verziu teraz dakedy v lete či začiatkom jesene či kedy to sľúbili.
Skôr je nevýhoda že všetky pathtracing hry doteraz robili inžinieri nVidie na mieru grafikám nVidie s pomocou proprietárnych technológií nVidie aby sa to ako-tak hýbalo, takže to furt bude slabé. Do budúcna to bude lepšie s novými DX rozšíreniami ktoré umožnia hrám použiť tieto technológie aj grafikám AMD a hlavne s novou generáciou konzol a hrami s pathtracing implementáciami na mieru architektúre AMD, ale zatiaľ tu AMD ťahá za kratší koniec a nemá s tým ani ako čokoľvek spraviť keďže staré hry sa takmer nikdy neaktualizujú, hlavne keď ich sponzorovala nVidia, nemá dôvod to prerábať aby to šlo lepšie na AMD, AMD do toho kódu zasahovať nemôže a vývojár to nanovo robiť nebude, však preto to nechali na nVidiu lebo to nechceli robiť sami.
Naopak ak sa chce dakto odstrihnúť od Windows a prejsť na Linux aj čo sa týka hier teraz keď sa tak nadáva na MS ako kazí Windows a veľa sa hovorí o STEAM OS tak AMD GPU je lepšia voľba ako nVidia, pod Linuxom má lepší výkon, lepšiu podporu, menej problémov...
Osobne by som to aj vyskúšal ale mám Gamepass a dual boot sa mi riešiť nechce takže zatiaľ nie.
Skôr je nevýhoda že všetky pathtracing hry doteraz robili inžinieri nVidie na mieru grafikám nVidie s pomocou proprietárnych technológií nVidie aby sa to ako-tak hýbalo, takže to furt bude slabé. Do budúcna to bude lepšie s novými DX rozšíreniami ktoré umožnia hrám použiť tieto technológie aj grafikám AMD a hlavne s novou generáciou konzol a hrami s pathtracing implementáciami na mieru architektúre AMD, ale zatiaľ tu AMD ťahá za kratší koniec a nemá s tým ani ako čokoľvek spraviť keďže staré hry sa takmer nikdy neaktualizujú, hlavne keď ich sponzorovala nVidia, nemá dôvod to prerábať aby to šlo lepšie na AMD, AMD do toho kódu zasahovať nemôže a vývojár to nanovo robiť nebude, však preto to nechali na nVidiu lebo to nechceli robiť sami.
Naopak ak sa chce dakto odstrihnúť od Windows a prejsť na Linux aj čo sa týka hier teraz keď sa tak nadáva na MS ako kazí Windows a veľa sa hovorí o STEAM OS tak AMD GPU je lepšia voľba ako nVidia, pod Linuxom má lepší výkon, lepšiu podporu, menej problémov...
Osobne by som to aj vyskúšal ale mám Gamepass a dual boot sa mi riešiť nechce takže zatiaľ nie.
Spoiler: ukázať