Klonovanie disku problém
-
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Re: Klonovanie disku problém
WD Blacn SN850 model WD100T1X0E-00AFY0
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
Ten je tiež starší protokol, nechápem, čo to je za sprostosť u tých asrock dosiek.. dal by som znova šancu tomu, vybrať oba disky, flashnúť bios znova a vybrať cmos baterku, potom osadiť samsung, inak už neviem fakt čo..
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
poznamka : nove NVME 2.0 vedia samozrejme pouzivat starsie protokoly, myslim ze diktat je az do verzie 1.1
tak ako pise mp3turbo (ja) : "Skusil by som vypnut vsetky sata porty, len tak pre srandu"
nie vybrat von vsetky disky ALE VYPNUT VSETKY SATA PORTY v BIOSe. Dovod vidis na obrazku description : ked mas nastavenie Auto, cize povolene sata3/sata4, vtedy nemas zapnuty m2_2 slot pretoze ta pci-e linka je zdielana s chipsetom.
Polozka na obrazovke uplne hore ; SATA PORT ENABLE nastavit na DISABLED. Vsetko ohladne SATA VYPNUT V BIOSE. VSETKO. VYPNUT. Nie vytiahnut disky.
Z web stranky dosky : "1 Ultra M.2 (PCIe Gen3x4), 1 M.2 (PCIe Gen3x2 & SATA3)" cize ten DRUHY M2 JE ZDIELANY SO SATA. BUD-ALEBO.
este neviem aka zmrdovina je sataport1 a sataporta1, to A1 a A2 vo mne vyvolavaju obrovsku nevolu - zrejme pojde o nejake porty nativne vytiahnute z cipy samotneho, a porty pretiahnute cez cipovu sadu (cez toho najvacsieho chrobaka na doske). Vypnut, vypnut, vypnut.
Stara doska s obmedzenym poctom PCI lanes, chipsetom a bez pritomnosti pci-express4.0, to je problem. Inak by to fungovalo napriamo.
Este tu nezaznel konkretny typ cpu, a aj sa bojim opytat ci to nahodou nie je nejaky Ryzen 2600.
schema B450 chipsetu : https://laptop-schematics.com/userfiles ... 8APRBD.png
BIOS tam je fakt ze 10.41beta, april 2025 ? https://www.asrock.com/mb/amd/b450%20pr ... x.asp#BIOS
tak ako pise mp3turbo (ja) : "Skusil by som vypnut vsetky sata porty, len tak pre srandu"
nie vybrat von vsetky disky ALE VYPNUT VSETKY SATA PORTY v BIOSe. Dovod vidis na obrazku description : ked mas nastavenie Auto, cize povolene sata3/sata4, vtedy nemas zapnuty m2_2 slot pretoze ta pci-e linka je zdielana s chipsetom.
Polozka na obrazovke uplne hore ; SATA PORT ENABLE nastavit na DISABLED. Vsetko ohladne SATA VYPNUT V BIOSE. VSETKO. VYPNUT. Nie vytiahnut disky.
Z web stranky dosky : "1 Ultra M.2 (PCIe Gen3x4), 1 M.2 (PCIe Gen3x2 & SATA3)" cize ten DRUHY M2 JE ZDIELANY SO SATA. BUD-ALEBO.
este neviem aka zmrdovina je sataport1 a sataporta1, to A1 a A2 vo mne vyvolavaju obrovsku nevolu - zrejme pojde o nejake porty nativne vytiahnute z cipy samotneho, a porty pretiahnute cez cipovu sadu (cez toho najvacsieho chrobaka na doske). Vypnut, vypnut, vypnut.
Stara doska s obmedzenym poctom PCI lanes, chipsetom a bez pritomnosti pci-express4.0, to je problem. Inak by to fungovalo napriamo.
Este tu nezaznel konkretny typ cpu, a aj sa bojim opytat ci to nahodou nie je nejaky Ryzen 2600.
schema B450 chipsetu : https://laptop-schematics.com/userfiles ... 8APRBD.png
BIOS tam je fakt ze 10.41beta, april 2025 ? https://www.asrock.com/mb/amd/b450%20pr ... x.asp#BIOS
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Tie A-ckove SATA porty by mali byt porty z pridavneho ASMedia radica, podla manualu.
Inac suhlas, tiez som si to nevsimol. Ak tam ma SATA disky, tak povypinat SATA a skusat to SSD tak. Beztak nevidim dovod v dnesnej dobe zivit obstarozne 180GB SATA, ked tu mame M.2.
Inac suhlas, tiez som si to nevsimol. Ak tam ma SATA disky, tak povypinat SATA a skusat to SSD tak. Beztak nevidim dovod v dnesnej dobe zivit obstarozne 180GB SATA, ked tu mame M.2.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
Xiaomi 14T 256GB
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
@mp3turbo to mi je jasné, tá spätná kompatibilita, ale.z nejakého dôvodu je po internete viacero tém ohľadom asrock dosiek b450 a problém s pcie nwme ssd rôznych typov
-
- Sponzor fóra silver
obrázok z toho biosu je z netu ale skúsim povypinat teda sata
CPU je 5600 a ano bios je 10.41
Písal som ze včera som už ten Samsung videl ked som ho mal v druhom m.2 slote ale po klonovanie disku co som robil do 1 v noci ho zas nevidím fakt mam pocit ze vymením aj dosku nech je pokoj
CPU je 5600 a ano bios je 10.41
Písal som ze včera som už ten Samsung videl ked som ho mal v druhom m.2 slote ale po klonovanie disku co som robil do 1 v noci ho zas nevidím fakt mam pocit ze vymením aj dosku nech je pokoj
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
To klonovanie diskov je vzdy take trapenie, ze ja uz som sa na to vykaslal a bud robim cistu instalaciu a cez USB-C si dotaham data kam potrebujem, alebo urobim na externy disk Win7 backup systemu a potom urobim recovery. Ani raz som s tymto postupom nemal problem, akurat je to casovo narocnejsie. Pri tom trapeni uz ale vyzera, ze by si cas aj usetril
A kedze to nie je klonovanie, tak ten disk proste bude fungovat ak ho najde BIOS, co teda by pre teba nebol problem, lebo by si urobil M2_1 zalohu na SATA disk, nasledne urobil recovery na novy disk tiez zapojeny do M2_1.

Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
tak.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
treba hlavne klonovat disk na inom PC. Nie klonovat aktivny disk, na ktorom je spusteny windows s klonovacim programom
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
Klonujem priamo cez OS alebo cez boot s žiadný problém.Ani jeho klon nebude problém.Tu ide o zlý výber disku pre danú dosku.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Doska nema mat co problem s danym SSD, aj ked je PCIe 4.0. je to spatne kompatibilne.
Kolonovanie z beziaceho OS tiez nemam rad, radsej nabootnut a robit tak, ked OS nebezi.

Kolonovanie z beziaceho OS tiez nemam rad, radsej nabootnut a robit tak, ked OS nebezi.
Tak ked tam strka nwme...treba tam strkat nvme, problemy nebudu

Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
Xiaomi 14T 256GB
-
- Sponzor fóra silver
no ono to bude najskor nejaký skriatok doska vs. disk lebo ako som spomenul ked je disk pichnuty ako externý tak viem z neho system nabootovat a vsetko ide ako ma ......
Mne sa to stalo pri NTB HP.A išlo iba o SSD.Samsung,WD,Kingston robili problémy.Nakoniec som tam dal SSD Apacer a žiadný problém.