Ktory ARGB controller?

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Ktory ARGB controller?

Príspevok od používateľa zoom »

Yellou. Potrebujem vybrat ARGB controller. Mam bednu Cooler Master C700M, ktora ma integrovany RGB/fan hub, ktory je integralnou sucastou, nakolko je do toho napojeny hrubym kablom cely predny I/O panel (tlacitka, USB porty). Tento controller ma ARGB vstup, a moznost Sync modu, takze potrebujem nejaky nadradeny master ARGB controller, ktory tomuto povie, ako ma blikat a navyse do tohto master controllera zapojim RGB vetraky a po novom aj svietiace AIO, ktore zatial caka na stole.

Idealne chcem nieco, co nie je locknute na svoju znacku, kde viem nastavit pocet LED v nejakom segmente, vlastne farby a robit zlozitejsie animacie alebo co. Nepotrebujem controller, ktory mi vsetky LED naraz zmeni na 5 roznych farieb a este ako highlight prida duhu. To dokaze aj ten integrovany v bedni. Potesi HW mod, tj. nastavenie ostane ulozene a funkcne aj pred nacitanim systemu a ovladacieho softu.

Problem je, ze nemam prehlad v ovladacich softwaroch a chcem nieco, co je aspon trochu akceptovatelne. Najprv napisem, co urcite nechcem:
  • Asus Armoury Crap Crate -- je to jedna z najvyfajlovanejsich bloatware hovadin, co som videl. Bolo by jednoduche zapojit tie veci do dosky a ovladat to cez soft vyrobcu, ale dosku aj grafiku mam Asus a hento nemienim pouzivat.
  • SignalRGB -- nemienim platit mesacny poplatok za taky jednoucelovy hovno-soft. Kebyze ho predavaju, kupim si. Subscription je rakovina.
  • OpenRGB -- presne takto si predstavujem bezny free a open-source software. Uplne dopatlany, totalne neintuitivny, spolovice nefunkcny, neaktualizovany semi-abandonware. Vzdy ked som tam siel nieco nastavit, tak sa to nedalo, nefungovalo to, alebo to nejako locklo RGB podsvietenie na klavesnici a musel som jej vyresetit nastavenia. Cele zle.
Mam v PC aj disko-RAM od Corsairu, takze mam nainstalovany ich iCUE a to je nieco, co sa mi v podstate paci. Jednoduche, mnozstvo presetov a nastaveni, it just works. Problem je, ze Corsair presiel na nekompatibilne iLINK prepojenia, takze stare ARGB controllery uz nepredava a navyse mali proprietarne konektory.

Cital som aj dobre hodnotenia na Lian Li L-Connect 3, ale co som pochopil, tak to vie obsluhovat iba Lian Li veci.

Nasiel som napriklad NollieRGB [link], ktory podporuje kopec kanalov a na kazdom 256 LED, co je daleko nad ostatnymi. Da sa ovladat cez OpenRGB, SignalRGB a ich NollieRGB. Ale kedze je to tazka Cina, tak neviem najst dobre info, ako ten ich soft funguje.

No a dalej je kopec beznych vyrobcov, ale vobec nemam skusenosti s ich softami. Je nieco, co stoji za zmienku?
satanicek666
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 18. Mar, 2014, 12:47

Re: Ktory ARGB controller?

Príspevok od používateľa satanicek666 »

https://aurasync.net/ tu mas cistu instalacku aury od asusu ktory sa dava do armory. cistu auru pouzivam asi cca 5 rokov bez jedineho problema,paradny jednoduchy free softik... alebo este mam argusa https://www.argusmonitor.com/history.php?language=en toho pouzivam na regulaciu fanov tiez asi mozno aj uz cez 7 rokov bez jedineho problema. nedavno-rok-dva dozadu do neho dali rgb controller ktory funguje v pohode. len sa mi bil s auru tak som ho vypol a dalej pouzivam auru. problem pri arguse a jeho rgb controllera bol ten ze sa zapol po nabehnuti wina. aura funguje hned po zapnuti tlacidla pc :) ziane blikacky a kolotocarina prvych cca 15sekund kym nenabehne win. samozrejme nesu to softiky vymakane jak open rgb ci signal ale su plne funkcne a robia si svoju pracu poriadne.aspon v mojom PC :D
Amd R7 5800x3d = Noctua d15+2xA12x25 G2 = Asus strix b550f = Kingston 64gb ram 3600mhz cl18 = Rtx 4090 Phantom = Ssd: M2 WD 850x 1tb win10 + M2 WD 850x 2tb + 850 evo 2tb = Lian Li 216 black = Fany: 2x Lian Li 160mm-in + 3x Noctua a12x25-out + 2x Noctua a12x25-bottom = Asus strix 1kw aura = LG C2 42" = Per: Log g915 tkl + Log g pro wire + g440 hard + Xbox Wire Controller = Audio: Topping dx3pro+ = Mackie mr524 = AudioTechnica-a550z
molnart
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03

Príspevok od používateľa molnart »

a funguje aurasync ked mam MSI dosku, Gigabyte grafiku a asus nemam nic?
Spoiler: ukázať
PC: CPU: Intel Core i5 12600K with Silentium Fortis 5 ARGB MB: MSI Tomahawk Z690 DDR4 RAM: 2x 16GB G.Skill Ripjaws V 4400-19 DDR4 GPU: GigaByte Eagle GeForce RTX 3060 Ti OC HDD: Samsung 970 1GB GB PSU: Corsair RMx (2018) 650W Case: Fractal Meshify 2 Compact Monitor: Philips 272B7QPJEB OS: Win 11 64-bit
Notebook: HP EliteBook 840 G6 Core i5 8265U, 16 GB RAM, 512 GB SSD
Server: HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Phone: Samsung Galaxy A52s
Tablet: iPad Pro 11 (2018)
satanicek666
Používateľ
Používateľ

mam dosku v popise asus b550 f. mam zdroj asus aura. mam predne fany na skriny lian li. a mam gpu gainward. vsetko svieti a blika :) je pravda ze ja mam len decentny vzhlad oranzova farba na vsetko ale funguje to. mam to este nastavene tak. ze ked mam vypnuty pc tak svieti na cerveno len logo asus na doske a zvysok nesvieti...a myslim si ze bude ti to fungovat s aurou.
Amd R7 5800x3d = Noctua d15+2xA12x25 G2 = Asus strix b550f = Kingston 64gb ram 3600mhz cl18 = Rtx 4090 Phantom = Ssd: M2 WD 850x 1tb win10 + M2 WD 850x 2tb + 850 evo 2tb = Lian Li 216 black = Fany: 2x Lian Li 160mm-in + 3x Noctua a12x25-out + 2x Noctua a12x25-bottom = Asus strix 1kw aura = LG C2 42" = Per: Log g915 tkl + Log g pro wire + g440 hard + Xbox Wire Controller = Audio: Topping dx3pro+ = Mackie mr524 = AudioTechnica-a550z
Festro1991
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 25. Mar, 2023, 19:17

Príspevok od používateľa Festro1991 »

satanicek666 napísal: Ut 08. Júl, 2025, 08:28 https://aurasync.net/ tu mas cistu instalacku aury od asusu ktory sa dava do armory. cistu auru pouzivam asi cca 5 rokov bez jedineho problema,paradny jednoduchy free softik... alebo este mam argusa https://www.argusmonitor.com/history.php?language=en toho pouzivam na regulaciu fanov tiez asi mozno aj uz cez 7 rokov bez jedineho problema. nedavno-rok-dva dozadu do neho dali rgb controller ktory funguje v pohode. len sa mi bil s auru tak som ho vypol a dalej pouzivam auru. problem pri arguse a jeho rgb controllera bol ten ze sa zapol po nabehnuti wina. aura funguje hned po zapnuti tlacidla pc :) ziane blikacky a kolotocarina prvych cca 15sekund kym nenabehne win. samozrejme nesu to softiky vymakane jak open rgb ci signal ale su plne funkcne a robia si svoju pracu poriadne.aspon v mojom PC :D
Neskúšal si tie ventilátory aj Fan Control? Mne sa ten soft páči viac ako argus.
CPU: AMD 7800X3D GPU: Asus TUF Gaming RTX5090 MB: Asus TUF Gaming B650m-PLUS RAM: 2x16GB Kingston 6000 PSU: Asus Strix Aura 850w Gold SSD: Kingston Fury Renegade 1TB CASE: GameMax Spark Monitor: Alienware AW3432DWF
satanicek666
Používateľ
Používateľ

skusal.davno som zacinal na fan controle.ale daco furt nedobre bolo. to este na starej zostave... presiel som vtedy na argusa.a od vtedy mam argusa.mne sa ovela viac paci argus.je stabilnejsi co som zistil.a este ma aj graf,ktory ti pekne ukaze vsetko co ako funguje v pc.krivky od teploty az po rpm vetrakov a boost gpu atd atd.argus sa brutalne vypracoval hore za posledne roky.ale chyba je ta ze je plateny :D
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

Ten cisty Aurasync vyskusam, co to dokaze a ako sa to bude chovat. Medzicasom som este studoval situaciu a zrejme som dospel k tymto moznostiam:

1) Existuje open-source RGB programcek Artemis. Dokonca to vyzera, ze v nejakom bode aj spolupracuju s OpenRGB a aj ked sme si povedali, ze OpenRGB je cisty fail, tak Artemis posobi masivne lepsie a profesionalnejsie. Paci sa mi aj ich dokumentacia a ked si otvorim ich podporovane zariadenia, tak je tam skvela tabulka. Napriklad Cooler Master (moja bedna a pripadne ARGB controller) podporuju priamo cez SDK, netreba mat ich software nainstalovany. Pri Corsaire musi bezat iCUE, co mam aj tak v systeme uz. Uplny gol je podpora Wootingu tiez cez SDK, lebo prave teraz mam Wooting klavesnicu. Pre Asus uz musi bezat nejaky soft, ale mozno bude stacit ten Aurasync Lite. Ak nie a bude to vyzadovat cely Armoury Crap, tak to bude trochu problem. No a ceresnicka na torte je podpora Philips Hue.

Takze asi pokusne kupim Cooler Master A1 ARGB controller, hoci ma len 3 vystupy a skusim to s tymto rozbehat. Ak by to nahodou nebolo uplne ono, tak stale originalny MasterCtrl soft vyzera pomerne OK.

2) Ak sa prvy bod neosvedci, tak asi skusim ten NollieRGB a budem dufat, ze ich soft za nieco stoji. Ako prva sympaticka vec je, ze sa neinstaluje, len stiahne ZIP a rozbali. Samozrejme je to krypticka cinska vec, nejaky wrapper na python alebo co, ale spustilo sa to rychlo a z toho prazdneho okna som usudil, ze by to mohlo celkom rychlo fungovat. Mozno to objednam aj tak... som zvedavy.

Návrat na "Nákupná poradňa"