Idealne chcem nieco, co nie je locknute na svoju znacku, kde viem nastavit pocet LED v nejakom segmente, vlastne farby a robit zlozitejsie animacie alebo co. Nepotrebujem controller, ktory mi vsetky LED naraz zmeni na 5 roznych farieb a este ako highlight prida duhu. To dokaze aj ten integrovany v bedni. Potesi HW mod, tj. nastavenie ostane ulozene a funkcne aj pred nacitanim systemu a ovladacieho softu.
Problem je, ze nemam prehlad v ovladacich softwaroch a chcem nieco, co je aspon trochu akceptovatelne. Najprv napisem, co urcite nechcem:
- Asus Armoury
CrapCrate -- je to jedna z najvyfajlovanejsich bloatware hovadin, co som videl. Bolo by jednoduche zapojit tie veci do dosky a ovladat to cez soft vyrobcu, ale dosku aj grafiku mam Asus a hento nemienim pouzivat. - SignalRGB -- nemienim platit mesacny poplatok za taky jednoucelovy hovno-soft. Kebyze ho predavaju, kupim si. Subscription je rakovina.
- OpenRGB -- presne takto si predstavujem bezny free a open-source software. Uplne dopatlany, totalne neintuitivny, spolovice nefunkcny, neaktualizovany semi-abandonware. Vzdy ked som tam siel nieco nastavit, tak sa to nedalo, nefungovalo to, alebo to nejako locklo RGB podsvietenie na klavesnici a musel som jej vyresetit nastavenia. Cele zle.
Cital som aj dobre hodnotenia na Lian Li L-Connect 3, ale co som pochopil, tak to vie obsluhovat iba Lian Li veci.
Nasiel som napriklad NollieRGB [link], ktory podporuje kopec kanalov a na kazdom 256 LED, co je daleko nad ostatnymi. Da sa ovladat cez OpenRGB, SignalRGB a ich NollieRGB. Ale kedze je to tazka Cina, tak neviem najst dobre info, ako ten ich soft funguje.
No a dalej je kopec beznych vyrobcov, ale vobec nemam skusenosti s ich softami. Je nieco, co stoji za zmienku?