IP kamera s webovym rozhranim
IP kamera s webovym rozhranim
Ahoj,
Potreboval by som poradit s nakupom vnutornej co najmensiej IP kamerky s podporou weboveho rozhrania na pouzivanie ale aj nastavenie.
Kamerka sa bude pouzivat na monitorovanie 3D tlaciarni/tlacovej plochy na uzavretej sieti.
Skusali sme HikVision DS-2CD2443G2-IW(2.8mm)(W) ale nepodarilo sa nam rozbehat Webove rozhranie ani po nastaveni v ich SADP programe.
Cena nehra rolu.
Dakujem
Potreboval by som poradit s nakupom vnutornej co najmensiej IP kamerky s podporou weboveho rozhrania na pouzivanie ale aj nastavenie.
Kamerka sa bude pouzivat na monitorovanie 3D tlaciarni/tlacovej plochy na uzavretej sieti.
Skusali sme HikVision DS-2CD2443G2-IW(2.8mm)(W) ale nepodarilo sa nam rozbehat Webove rozhranie ani po nastaveni v ich SADP programe.
Cena nehra rolu.
Dakujem
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Spoiler: ukázať
- Danix64
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 12. Máj, 2008, 14:00
Re: IP kamera s webovym rozhranim
Reolink E1 a E1 Pro nemaju webove rozhranie. Az Reolink E1 Zoom ma web rozhranie.
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Vala sa mi tu niekde Reolink E1 Zoom. Potvrdzujem, ze ma webove rozhranie. Kupoval som ju ako alternativu k niecomu ako Xiaomi C400, tj. mala domaca kamerka. Musim vsak povedat, ze ma Reolink totalne sklamal, necakal som, ze to moze byt taka ukrutna haraburda. Totalne som ich zavrhol aj pri navrhu IP kamier na dome. Kazdopadne to ma podvozok z beznych IP kamier, takze webove rozhranie, kopec nastaveni a vytvarani zon, RSTP streamy, atd. Na monitorovanie 3D tlaciarne urcite postaci a to je tak vsetko, na co by som ju pouzil. Mne nestala ani za to, aby som s nou monitoroval morske prasiatka. Je tam naspat novsia a lepsia Xiaomi.
Dakujem za odpovede. Vyzera tak ze jedine E1 zoom alebo mozno novinka lumus pro.
Este nahodou nejake odporucanie na nieco male, so slusnou kvalitou a hlavne podporou browsra?
Este nahodou nejake odporucanie na nieco male, so slusnou kvalitou a hlavne podporou browsra?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
- Danix64
- Používateľ
@zoom co konkretne tym myslis?zoom napísal: Ut 08. Júl, 2025, 02:17 Musim vsak povedat, ze ma Reolink totalne sklamal, necakal som, ze to moze byt taka ukrutna haraburda.
Mne sa Reolink celkom osvedcil. Je pravda, ze tie kamerky do interieru z rady E1 posobia trochu krehko, samy plast ... Mam E1 Zoom ako baby monitor - asi 3 metre od postielky, je prizoomovana; chcel som ju dat na kabel, ale zatial je pripojena na Wi-Fi 5GHz a bez problemov uz druhy rok.
Mam aj nejake exterierove Reolink PoE kamery a tie su kovove, resp. nejaka zliatina a vsetko funguje bez problemov. Este po 2 ci 3 rokoch na niektore vysiel update firmwaru, kde pridali nove funkcie ako napr. detekcia detskeho placu, rozpoznavanie novych objektov, ...
Dalsia vec co sa mi paci je, ze maju API a pre tych, co kus vedia programovat (alebo pisat prompty

- zoom
- Používateľ
Mal som tusim Xiaomi C300 ako taku monitorovaciu kamerku, u mna to nebol baby monitor alebo guinea pig monitor, co je vlastne to iste pouzitie. Kamerka fungovala fajn a bezproblemovo, aj vzhladovo a kvalitou plastou bola OK. Potom sa hodila niekomu v rodine, tak som ju venoval a ze si kupim nieco lepsie. Reolink mal ten E1 Zoom a aj tu na fore boli dobre ohlasy na tu znacku, tak som ju kupil. Z Nemecka v nejakej specialnej zlave este s kuponom stala dvojnasobok tej Xiaomi.
Plusy su, ze to ma podvozok z IP kamery, takze plnohodnotne webove rozhranie, RSTP streamy, podpora ONVIF, lahka integracia do Home Assistantu. Tam to konci.
Minusy:
Plusy su, ze to ma podvozok z IP kamery, takze plnohodnotne webove rozhranie, RSTP streamy, podpora ONVIF, lahka integracia do Home Assistantu. Tam to konci.
Minusy:
- Najhorsie a najhnusnejsie plasty, co som videl. Nelicujuce - medzery su rozne velke po obvode kamerky, makke - chytis kameru a z podstavca je oval.
- Najdebilnejsie poskladane plasty oproti Xiaomi. Ked mas dva plasty - horny a spodny - tak ten horny by mal prekryvat spodny, aby si nevidel medzeru. Pri Reolinku je to vzdy naopak a vsade mas tie priblbe, krive medzery. Neviem, kto tam rozmyslal ritou pri dizajne.
- IR prisvietenie kresli ciary do obrazu. Jednoducho mas cez cely obraz v noci nakreslene nejake obluky.
- Ked si nastavis posielanie notifikacii pri aktivite (= aktivita/zmena v obraze), tak ti ju posle zakazdym, ked sa prehodi z denneho svetla do IR a naopak. Kamerka nema ohandlenu samu seba, ked prepina rezimy. Fail deluxe.
- Mobilna aplikacia je prepchata reklamami. Prve dve polozky v menu su "Store" a "Deals" - presne kvoli tomu som si kupil taku vec. Neustale, ale ze neustale sa tam zobrazuju bannery. Odkliknes ich X-kom 10 za sebou a za par minut tam su dalsie.
- Mala vec, ale mna ukrutne seruca: Aplikacia si berie jazykove nastavenie z telefonu. Nemozes si vybrat jazyk. Nechapem tento pristup - tie jazykove stringy uz v appke su, tak preco nemat moznost ich vybrat?
- Danix64
- Používateľ
1. suhlasim, plasty su fujzoom napísal: St 09. Júl, 2025, 14:50
- Najhorsie a najhnusnejsie plasty, co som videl. Nelicujuce - medzery su rozne velke po obvode kamerky, makke - chytis kameru a z podstavca je oval.
- Najdebilnejsie poskladane plasty oproti Xiaomi. Ked mas dva plasty - horny a spodny - tak ten horny by mal prekryvat spodny, aby si nevidel medzeru. Pri Reolinku je to vzdy naopak a vsade mas tie priblbe, krive medzery. Neviem, kto tam rozmyslal ritou pri dizajne.
- IR prisvietenie kresli ciary do obrazu. Jednoducho mas cez cely obraz v noci nakreslene nejake obluky.
- Ked si nastavis posielanie notifikacii pri aktivite (= aktivita/zmena v obraze), tak ti ju posle zakazdym, ked sa prehodi z denneho svetla do IR a naopak. Kamerka nema ohandlenu samu seba, ked prepina rezimy. Fail deluxe.
- Mobilna aplikacia je prepchata reklamami. Prve dve polozky v menu su "Store" a "Deals" - presne kvoli tomu som si kupil taku vec. Neustale, ale ze neustale sa tam zobrazuju bannery. Odkliknes ich X-kom 10 za sebou a za par minut tam su dalsie.
- Mala vec, ale mna ukrutne seruca: Aplikacia si berie jazykove nastavenie z telefonu. Nemozes si vybrat jazyk. Nechapem tento pristup - tie jazykove stringy uz v appke su, tak preco nemat moznost ich vybrat?
2. ano
3. ja ten problem nemam, nocny obraz s IR mam pekny, bez artefaktov a oblukov ako pises
4. neviem, kamere som nepovolil pristup do internetu, pouzivam ju iba v LAN
5. pouzivam 99% casu oficialnu appku Reolink. Ci uz na Androide, alebo na iPade ale v zivote som tam nevidel reklamu. Ty tam mas nejake reklamy?! Cozeee :-O (update: zrejme mi PiHole v sieti filtruje a blokuje reklamy)
6. nemal som potrebu menit jazyk v appke, ale hej, je to otravne ako pises
- zoom
- Používateľ
Pridam este jednu vec, na ktoru som medzicasom zabudol: Na rozdiel od Xiaomi to pouziva klasicky okruhly DC konektor a nie USB-C. To mi pri domacej indoorovej kamerke pride ako nevyhoda.
3) Neviem, ja som to tam mal. Pozrel som si teraz na YouTube nejaku recenziu tej blbosti a typek to tam v nocnom videu tiez nemal. Video 4 roky stare, cize ja som kupoval neskorsie (ale ktovie kedy bola vyrobena). Kazdopadne som to hned videl, porovnaval s Xiaomi, striedavo prepinal v rovnakej izbe. Potom som prstom zakryl IR LEDky na jednej strane a polovica pruhov prec. Na druhej strane, druhe obluky prec a bolo jasne. A je mi viacmenej jedno, ci nieco zmenili vo vyrobe, dodrbali firmware alebo co.
5) PiHole nepouzivam, moze to byt tym, ale tie reklamy ma tam ukrutne srali. Uplne to znizovalo taku tu serioznost vyrobku, co nie je uplne dobre v security brandzi. Namiesto hodnotneho a spolahliveho vyrobku som mal pocit, ze som niekde na Aliexpresse.
Taketo vyrobky maju byt vstupnou branou k ich drahsej ponuke. Poviem si, ze kamerka je fajn a nabuduce nakupim za stovky eur realne IP kamery na dom. Tu to bolo presne naopak a vlastne som velmi rad, ze sa to stalo. O dost viacej by ma to mrzelo pri drahsom vyrobku. Tam sa zatial pohybujem v ponuke Hikvision a Dahua. Reolink je u mna na blackliste.
3) Neviem, ja som to tam mal. Pozrel som si teraz na YouTube nejaku recenziu tej blbosti a typek to tam v nocnom videu tiez nemal. Video 4 roky stare, cize ja som kupoval neskorsie (ale ktovie kedy bola vyrobena). Kazdopadne som to hned videl, porovnaval s Xiaomi, striedavo prepinal v rovnakej izbe. Potom som prstom zakryl IR LEDky na jednej strane a polovica pruhov prec. Na druhej strane, druhe obluky prec a bolo jasne. A je mi viacmenej jedno, ci nieco zmenili vo vyrobe, dodrbali firmware alebo co.
5) PiHole nepouzivam, moze to byt tym, ale tie reklamy ma tam ukrutne srali. Uplne to znizovalo taku tu serioznost vyrobku, co nie je uplne dobre v security brandzi. Namiesto hodnotneho a spolahliveho vyrobku som mal pocit, ze som niekde na Aliexpresse.
Taketo vyrobky maju byt vstupnou branou k ich drahsej ponuke. Poviem si, ze kamerka je fajn a nabuduce nakupim za stovky eur realne IP kamery na dom. Tu to bolo presne naopak a vlastne som velmi rad, ze sa to stalo. O dost viacej by ma to mrzelo pri drahsom vyrobku. Tam sa zatial pohybujem v ponuke Hikvision a Dahua. Reolink je u mna na blackliste.
pouzivam origo reolink apku ale teda ziadne reklamy tam nemam, samozrejme cez menu explore sa vies dostat do ich shopu ale je to na niekolko klikov a je to uplne mimo "hlavneho" Home menu s kamerami
- zoom
- Používateľ
Tu je jedno video -- po otvoreni appky ide do hlavneho menu vlavo hore a tam je Store, Deals a pre istotu este aj sharovanie video do sutaze... uplne nejaky vyfailovany Instagram a nie ze bezpecnostna aplikacia. Samozrejme v tom menu nie je ziadny banner, je to predsa marketingove video.
Tu je druhe video uz z realneho zivota, kde zachvilu typek otvori rovnake menu vlavo hore a hned dole vidis banner. Taktiez to menu je inak usporiadane - Product registration je vyssie a Instagramove snapshoty nizsie. Ocividne to shuffluju podla dolezitosti. Toto video je starsie, takze vidno co je pre tu "security" firmu dolezite. Henten maly banner v tom menu mozes zrusit tym X-kom. Namiesto neho tam budu dalsie a ked ich vsetky das prec, tak za nejaky kratky cas su tam znovu.
Ak tam nemas tieto veci, tak neviem preco. Ja som sa s tym hral naposledy v decembri 2024 na Androide. Ak mas stefanPhone, mozno je to tam inak. Mozno im to vela ludi trieskalo o hlavu, tak to zmenili, ale to uz mna netrapi. Od takych cinskych fuserov nechcem nic. V prvom rade nikto nemal dostat napad to tak implementovat.
Tu je druhe video uz z realneho zivota, kde zachvilu typek otvori rovnake menu vlavo hore a hned dole vidis banner. Taktiez to menu je inak usporiadane - Product registration je vyssie a Instagramove snapshoty nizsie. Ocividne to shuffluju podla dolezitosti. Toto video je starsie, takze vidno co je pre tu "security" firmu dolezite. Henten maly banner v tom menu mozes zrusit tym X-kom. Namiesto neho tam budu dalsie a ked ich vsetky das prec, tak za nejaky kratky cas su tam znovu.
Ak tam nemas tieto veci, tak neviem preco. Ja som sa s tym hral naposledy v decembri 2024 na Androide. Ak mas stefanPhone, mozno je to tam inak. Mozno im to vela ludi trieskalo o hlavu, tak to zmenili, ale to uz mna netrapi. Od takych cinskych fuserov nechcem nic. V prvom rade nikto nemal dostat napad to tak implementovat.

kazdopadne ja som zatial spokojny
- zoom
- Používateľ
Tak pocas mojho skusania to bola jedina ponuknuta oficialna aplikacia v Google Store. Tak aspon ze to vylepsili. Ale stale to neriesi tie dalsie veci, takze u mna je Reolink out a zhnusenie zo znacky ostalo. Vsak to nie je, ze by skrachovali, ked si zoom nekupi 3 kamery od nich.