Ja rozumiem ale podla niecoho som si musel vybrať.
- ja som s tou kartou a vykonom celkom spokojny, ale mne vadi ak karta nie je uplne ticha alebo skoro uplne.
Nejaky rezonujuci (elektricky) zvuk tam bude vzdy, kedze cez to prechadza 250W. Ale po tichsej karte je to pre mna neznesitelne.
Mimochodom je to velmi smutne, ze clovek si kupi tak drahu vec a toto musi riesit. Bez UV je to dost zle ale s tym uv sa to da vydrzat. Co ked aj dalsia karta to bude mat ? Budem dookola vracat alze karty ? Alebo co akoze ? Mam to v mobile nahrate. Najradsej by som to nahral niekde a ukazal vam to tu ale neviem ako to
Edit: skuste link
https://drive.google.com/file/d/1tNO2zf ... 43g6Y/view
Nova GPU pre 1440p
Re: Nova GPU pre 1440p
MB: ASUS TUF B650 Wifi Plus, CPU: Ryzen 7 9700X, CPU Cooler: Endorfy Fortis 5, RAM: Kingston 32GB KIT DDR5 6000MHz CL36, PSU: Corsair RM850x (2021), GPU: SAPPHIRE PULSE Nitro+ 7800XT, SSD1: WD Blue SN570 1 TB, SSD2: Crucial P3 1TB, CASE: be quiet! Pure Base 500DX Black
Monitor: HP Omen 32q
To ze nejaky recenzant napise ze mu karta nepiskala znamena podla mna len to, ze mal extremne stastie na kus, alebo je hluchy a necitlivy na tieto pazvuky, alebo mu na test poslali vyselektovany kus bez vyrazneho CW. Na ziadne zazracne plosne riesenie, ze zrazu Asus vyriesil coil whine u RDNA 4 kariet neverim. Keby to tak bolo, tykalo by sa to aj RTX 5000 serie od Asusu a Asus by to vsade propagoval, ze ich karty nepiskaju.Enzo87 napísal: So 19. Júl, 2025, 15:18 ..Je to tak ako pises, lenze v jednej recenzii tvrdili, ze tieto ASUSky pri serii AMD 9000 vobec nepiskaju. Je to opravene, myslim, ze aj v diskusii na techpowerupe to tvrdili... preto som to kupoval iba...
Za posledny rok mi rukami preslo asi 10 kariet - ani jedna z nich nemala nulovy CW, ale boli tam vyrazne rozdiely. Ja mam teoriu, ze piskaju vsetky, loteria je len v tom, ci vychytas kus ktory piska dostatocne slabo na to, aby ti to nevadilo. Pocul som vyrazne piskat Radeony (6000, 7000 a 9000 seria od roznych AIBs), Intel ARC B580 2 kusy piskali, Blackwell Nvidie piskali.Enzo87 napísal: So 19. Júl, 2025, 20:20 Ja rozumiem ale podla niecoho som si musel vybrať.
- ja som s tou kartou a vykonom celkom spokojny, ale mne vadi ak karta nie je uplne ticha alebo skoro uplne.
Nejaky rezonujuci (elektricky) zvuk tam bude vzdy, kedze cez to prechadza 250W. Ale po tichsej karte je to pre mna neznesitelne.
Mimochodom je to velmi smutne, ze clovek si kupi tak drahu vec a toto musi riesit. Bez UV je to dost zle ale s tym uv sa to da vydrzat. Co ked aj dalsia karta to bude mat ? Budem dookola vracat alze karty ? Alebo co akoze ? Mam to v mobile nahrate. Najradsej by som to nahral niekde a ukazal vam to tu ale neviem ako to
Z toho videa co si tu linkol ten CW dost pocut, ja by som to tiez vratil. Obavam sa ze ak si na toto velmi haklivy, neostava ti nic ine len sa s tym bud zmierit, alebo tie karty vracat do momentu, kedy nenarazis na kus pri ktorom ta to nebude iritovat.
Ak to musis brat ako pises z Alzy, podla mna skus vziat tu Gainwardu za 851 euro (https://www.alza.sk/gainward-geforce-rt ... 984182.htm), pripadne ked tak tu GB Windforce aj ked je u nich az za 900.
Spoiler: ukázať
Dal som tomu este sancu dnes rano, ale ked som zapol BO6 tak som to po 5 minutach vypol a vybral kartu z PC.
Uz je vratena v Alza boxe.
CW mi nevadila na predoslej karte 7800 XT lebo bola v norme a pocul som ju len ked som sa priblizil k bedni ale toto Bohuzial nestrpim nakolko som to uz pocul aj ked som s PC nic nerobil. Nedal som 800 eur za nieco taketo.
Asi neexistuje dokonala GPU a som aj narocny podla vsetkeho
Skusim inu GPU, ked mi vratia peniaze a poukazky. CCA do 4 dni.
Uz som googlil aj tu Windforce a na nu tiez ludia nadavaju kvoli kvoli fan stop zvuku + hned prvy obrazok:
https://www.reddit.com/r/buildapcsales/ ... _16gb_825/
https://imgur.com/a/9070-xt-gigabyte-ao ... op-T7OOpWN
nemam slov uz...
Ked mi radite gpu od gigabyte tak keby skusim od nich amd rx 9070 xt ? Je tam sanca, ze bude bez coil whine ? Alebo celkovo rtx su lepsie na tom ohladne tohto problemu.
Uz je vratena v Alza boxe.
CW mi nevadila na predoslej karte 7800 XT lebo bola v norme a pocul som ju len ked som sa priblizil k bedni ale toto Bohuzial nestrpim nakolko som to uz pocul aj ked som s PC nic nerobil. Nedal som 800 eur za nieco taketo.
Asi neexistuje dokonala GPU a som aj narocny podla vsetkeho

Skusim inu GPU, ked mi vratia peniaze a poukazky. CCA do 4 dni.
Uz som googlil aj tu Windforce a na nu tiez ludia nadavaju kvoli kvoli fan stop zvuku + hned prvy obrazok:
https://www.reddit.com/r/buildapcsales/ ... _16gb_825/
https://imgur.com/a/9070-xt-gigabyte-ao ... op-T7OOpWN
nemam slov uz...
Ked mi radite gpu od gigabyte tak keby skusim od nich amd rx 9070 xt ? Je tam sanca, ze bude bez coil whine ? Alebo celkovo rtx su lepsie na tom ohladne tohto problemu.
MB: ASUS TUF B650 Wifi Plus, CPU: Ryzen 7 9700X, CPU Cooler: Endorfy Fortis 5, RAM: Kingston 32GB KIT DDR5 6000MHz CL36, PSU: Corsair RM850x (2021), GPU: SAPPHIRE PULSE Nitro+ 7800XT, SSD1: WD Blue SN570 1 TB, SSD2: Crucial P3 1TB, CASE: be quiet! Pure Base 500DX Black
Ten fanstop zvuk robi na vsetkych Gigabyte kartach (je to vlastnost bearingu ich ventilatorov). V tomto pripade podla mna prehanas - ten zvuk roztacania sa fanov nie je ani zdaleka tak otravny ako coil whine. Nerobi to kontinualne, prve dni to budes registrovat tak 3x za den a potom uz si na to zvyknes tak, ze to nebudes vobec vnimat.
Ja mam osobne taky bias, ze Gigabyte karty mi piskali najmenej historicky, tak keby mam kupovat 9070 XT, asi by som tiez skusil tu Gigabytku. Teraz su aj tusim cenovo na tom najlepsie prave tie GB karty pri 9070 XT, ci?
Ja mam osobne taky bias, ze Gigabyte karty mi piskali najmenej historicky, tak keby mam kupovat 9070 XT, asi by som tiez skusil tu Gigabytku. Teraz su aj tusim cenovo na tom najlepsie prave tie GB karty pri 9070 XT, ci?
Spoiler: ukázať
Je to tak, na alze 755 eur za xt verziu a 684 za non xt.
Este je tam sapphire pulse, ktoru mozem mat za 743 eur ale o tej som sa docital tiez skoro iba zle veci...
Nechce sa mi to skusat dookola a vracať im to rad by som siel uz na istotu.
Este je tam sapphire pulse, ktoru mozem mat za 743 eur ale o tej som sa docital tiez skoro iba zle veci...
Nechce sa mi to skusat dookola a vracať im to rad by som siel uz na istotu.