Pozná niekto nejakú vhodnú alternatívu za Skype, keď už ho dementi v Microsofte aj s tým gypsy kingom na čele zrušili? Nechcem Teams, čo je preplácaná haraburda, zažratá do systému, prihlasujúca sa cez služby vo Windowse, komunikujúca hore dole aj po vypnutí. Chcem pomerne jednoduchú, jednoúčelovú aplikáciu... ako Skype. Audio hovory musia byť, posielanie správ hore/dole je asi žiadúce, video hovor poteší. Niečo, čo aspoň nejako vyzerá, je to natívna aplikácia (žiadne priblblé wrappery mobilných hovadín) a používajú to viac ako traja ľudia na zemeguli. Aktívny vývoj a aktualizácie, nie nejaký školský projekt z 2014. Chcem náhradu Skype, nechcem náhradu Teams - žiadne schedulovanie meetingov, zdieľanie obrazoviek, vysielanie webinárov, vytváranie roomov, collaboration chujiny a podobne.
Nie:
- Zoom, Webex, GoTo Meeting, etc.
- Viber (existuje pre Desktop, ale potrebuje účet/aplikáciu na mobile), WhatsApp (detto a navyše je iba v Microsoft Store
)
- Discord (preplácaná blbosť s reklamami a kanálmi, textovými kanálmi, hlasovými kanálmi, napájaním sa do 500 kanálov naraz)
- Google veci (stále sa meniace blbosti: keď nie je Google Hangouts, tak je Google Duo, ktoré potom zrazu aj Google Meet a hlavne pre "mobile-first professionals", čo je u mňa ekvivalent wheelchair-first athlete)
Zatiaľ som našiel a
Jami [
link], ale neviem o tom nič a nemal som šancu/chuť to skúšať. Vzhľadovo sa mi celkom páči, taký Skype-vibe. Na hlavnej stránke som napočítal asi 20 čiernych ľudí (1 dokonca na vozíčku), tak to musí byť aktualizovaná a moderná inclusive aplikácia. Existuje ešte niečo iné?