takze v piatok som bol nuteny kvoli srdcovemu kolapsu mojho Athlonu MP kupit novu dosku a zaroven aj procesor. Kupil som uplne novy AMD Sempron 2800+ s doskou MSI K8T NEO V.
Sranda nastala po instalacii Core Center ktory my zacal ukazovat teplotu procesora 14 az 18 stupnov. To iste my vsak ukazuje aj BIOS. Pritom mam vsak cool & quiet vypnute. Nie ze by som nebol rad takej nizkej teplote no zda sa mi to sakra malo vzhladom na okolitu teplotu.
skus este nejake ine programi na taplotu , ci ukazuju tiez take teploty , by som povedal ze su nerealne,je mozne aby cidlo na CPU bolo vadne a preto vsade ukazuje zle teploty ,ale semprony nehreju , to co mam ja ma max. 45*C s boxom
Moj kamarat mal taku istu dosku, ale on mal opacny problem, jemu ukazovalo ze ma okolo 70°C, problem sa vyriesil ked som mu aktualizoval bios na najnovsi, potom to uz bolo ok.
no dal som tam najnovsi bios a teploty stale nestupli. bol som s celym pc aj v servise a tam my povedal ze je to uplne normalne ze im o robi na viacerych zostavach s tymto procesorom. Nedalo mi to a skusil som na chladic prilozit ruku a je uplne studeny takze tie teploty su asi realne. aj keD som ho zatazil na pol hodinu cez prime95 tak teploty stupli na nejakych 25 stupnov a chladic bol stale len vlazny.
Lukasko^ napísal:no dal som tam najnovsi bios a teploty stale nestupli. bol som s celym pc aj v servise a tam my povedal ze je to uplne normalne ze im o robi na viacerych zostavach s tymto procesorom. Nedalo mi to a skusil som na chladic prilozit ruku a je uplne studeny takze tie teploty su asi realne. aj keD som ho zatazil na pol hodinu cez prime95 tak teploty stupli na nejakych 25 stupnov a chladic bol stale len vlazny.
podla mna ten procesor s tym nema nic spolocne, skor ta doska ma chybne cidlo na teplotu
skus pockat na novsi bios...mne to robi tiez moj prescott, idle teplotu dava cca 27*C co je sakra malo... no uplne prvy bois na moju dosku daval cca o 15-20*C viac...no skratka, je zrejme chybny bios, alebo cidlo...skus dat na zakladnu chladica externy snimac, alebo najlepsie je premerat si to bezdotykovym teplomerom (teraz neviem ako sa tomu nadava), pre pokoj v dusi.
BIOS aj vecsina programov ukazuje teplotu s cidla dosky, co je o nicom. Tie teploty nie su realne ibaze by si mal menej ako 14*C v izbe co asi nemas
Nainstaluj si SpeedFan 4.31. Tam mas hodnotu CORE co je hodnota s cidla v CPU. Tejto teplote potom mozes verit. Bude to okolo 30*C - 40*C podla zataze typujem
takze som si zohnal bezkontakny teplomer a pekne som si zmeral aktualnu teplotu ktora sa pohybuje niekde okolo idle 22 a burn 34 stupnov. tieto teploty my ukazuje aj speedfan ako teplotu chipu AMD K8, cize som konecne spokojny. no este by som rad vedel ako rozbehat tu regulaciu otaciek pomocou speed fan. ak chcem regulovat otacky tak by mal byt coolandquiet v biose vypnuty alebo zapnuty??
No pokial si dobre pamatam tak Cool and Quite podporovali len semprony od 3100+ vyssie.
Takze to radsej vypni.
Aby ti speedfan mohol regulovat fany musi podporovat tvoj chipset. Potom mozes regulovat ako sa ti zachce.