2 roky som nemal ziaden problem, no cca mesiac pozorujem problem s vypadavanim sekundarneho nvme ssd. Prejavuje sa to tak ze z disku nejde nic otvorit, ani nan skopirovat, vidim kapacitu, aj hierarchiu foldrov ktorych obsah ale uz nerozkliknem = "Data not acessible". V Disk Management stale disk vidim, aj jeho kapacitu akurat ze tam po "odpojeni" pribudne "2MB" Unalocated" particia. Nevytvaral som pred tym ziadne particie, proste ntfs 1tb vyhradne na steam library (pred tym projekty z prace).
Disk ozije az po tvrdom restarte, tj musim komp uplne vypnut a nahodit s5 .. akoby potreboval power cycle neviem. Potom disk bezi, veci viem otvarat, spustat hry a kopirovat nan pokial zase nevypadne. Vacsiou vypadne ked nan nieco kopirujem, casto vacsie data. Ale napr dnes vypadol pricom som sa doho disku pri praci ani nedotkol

Citam uz milion for, momentalne sa riesi ta kauza s windows updatom a mal som ten update aj ja, aj som ho odinstaloval = problem pretrvaval (vraj ho nejde vymazat uplne kedze sa tie updaty neako stackuju .. neviem ) Neak si nemyslim ze toto je moj problem, aj ked symptomy su podobne ale nedavalo by zmysel preco mi napr C: sytemove nvme nevypadava, nakolko su oba disky uplne rovnake, dokonca tento ma nabehane o dost menej ako ten systemovy.
Dalej som cital ze niektore dosky mali problem s vypadavanim nvme diskov v druhom m.2 slote ... ale riesenia su take ze "ja som sa prezehnal a od vtedy nemam problemy" .. tazko sa to simuluje a problem sa objavuje dost nahodne, tak mam dost pochybnosti ze ti ludia vobec niekedy na nieco prisli

Skusal som update biosu, secure erase plus (bios disk format), firmware samsung magician hlasi ze je aktualny, updatnut windows na najposlednejsi update (momentane na nom stale som). Sorry za litaniu, ale ak by niekto posunul neake dalsie kroky, pripadne odkazal na temu s riesenim podobneho problemu, budem mile rad