jaaaaaaj tak ja som myslel ze si vyskusal ventilatory vpredu a vzadu a ze u teba je rozdiel 6 stupnov, nie v nejakom teste na druhej strane planety

fakt ides bomby

>> Nerozumiem preco sa tu vobec riesili teploty v idle...
pretoze je to zaujimavy faktor a NEMAJU BYT 60 stupnov. Proste nemaju. Dolezite v tejto diskusii je, ze Vydrovi bezia torrenty a napriek tomu ze vytazuju cpu len na tri-styri percenta, tak ten procesor uz proste nemoze spinkat rovnako, ako keby tam tato zataz nebola. Cize ty nemas idle - ani nahodou nieco, co by sa tomu podobalo... ajtak su tie teploty vysoke, len chcem jasne povedat, ze tvoj stav je od idle tak daleko, ako ja od kozmonauta a papeza.
Ale ja som hned pisal, ze vodne chladenie nepomoze ani nova bedna. Pozri ake mas volty v biose, zrejme auto a pozri ake volty to realne dava (HWInfo program). Moj krpaty bezi 9600vku myslim na 1.15V co je extremne podvoltovane - vsetko stabilne, hry dlhe hodiny denne atd. Ak tam mas 1.3V alebo viac, je to zbytocne vela a dolezita je aj voltaz SoC. Tak by som si nejako tipol, ze aj v tej malej zatazi ti bude HWInfo/Task Manager ukazovat frekvencie vysoko nad 3GHz.