Ahoj, chcem sa poradiť. Rodičia majú v dome internetové pripojenie od antiku. Aktuálne zapojenie je nasledovne:
do domu maju privedený optický kábel -> prevodník -> ethernet do STB -> STB -> odtiaľ ide jeden eth do wifi routeru, a ďalší do druhého STB.
Chcem to upraviť tak, aby optický kábel nemusel byť v obývačke a presunúť ho s prevodníkom do technickej miestnosti odkiaľ by som ťahal dva eth káble k STB. To by malo byť možné vyriešiť switchom, ktorý dam za prevodník. Problém je však trochu s routerom, ktorý by som tiež chcel v technickej miestnosti.
Moja otázka, nemáte skúsenosť, či je možné do toho switchu pripojiť aj wifi router? Ten vraj musí byť pripojený do STB, ale mám pocit, že som to raz dávno skúšal a internet fungoval aj keď som STB vynechal.
Ďakujem.
Antik - pripojenie wifi routeru
- HellAngel
- Sponzor fóra gold

- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Re: Antik - pripojenie wifi routeru
do technickej potiahni ten opticky s pravodnikom na eth. Ten eth kabel musis pichnut do routru od operatora, od ktoreho mas internet, v tvojom pripade antik. Do routru od antiku, pichni switch a do neho potom pchaj veskeru kabelaz.
Wifi Router. Na nom vypni funkciu routovania, idealne ak sa da prepnut do rezimu APcka. Ethernetom ho prepoj zo switchom, nie s STB, do neho len pichni router od Antiku. Inac na routri od Antiku vypni wifi, ak ho nebudes pouzivat na sirenie wifi
Wifi Router. Na nom vypni funkciu routovania, idealne ak sa da prepnut do rezimu APcka. Ethernetom ho prepoj zo switchom, nie s STB, do neho len pichni router od Antiku. Inac na routri od Antiku vypni wifi, ak ho nebudes pouzivat na sirenie wifi
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
No ja prave nemam od antiku ziaden router, a ani nam ho vtedy pred 7 rokmi cca neponukali. Mam len svoj vlastny router, ktory mam aktualne pripojeny do STB v obyvacke. Neviem, ci ten STB funguje len ako switch alebo aj routuje. Viem len, ze tam ma 4 ethernetove porty.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold

To sa opytaj toho, kto ma vo vlastnictve optiku. Ci to zariadenie sluzi len ako prevodnik a musis zan dat router, alebo je to router za ktory pripajas ostatne zariadenia
Ten prevodnik je len prevodnik na 100 percent.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold

mas teda optiku, prevodnik, z nim STB? kto ti tam dal stb? ak funguje ako router lahko zistis, pichni tam NB cez kabel a uvidis ci dostane nejaku IP adresu alebo nie. Samozrejme sietovka na NB musi mat nastavene DHCP
Mam prevodnik z optiky na ethernet. Z prevodnika ide ethernet do set top boxu od antiku. Ak tam pripojim notebook, tak sa nic nestane. Ked som tam v minulosti pripajal router (do set top boxu), tak som musel mac adresu routru nadiktovat na infolinke. Z toho ale asi nezistime, ci to routuje alebo nie. Vyskusat to teraz neviem, kedze nebyvam s rodicmi.