Pracovny NB do cca 2k

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Re: Pracovny NB do cca 2k

Príspevok od používateľa HellAngel »

Tak nakoniec bude asi MacBook pro. Nie kvoli potrebe alebo urcitym plusom co ponuka, ale je to proste cool mat macbook.
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
geroswen
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 03. Jan, 2015, 23:54

Príspevok od používateľa geroswen »

Ja mam uz nejaky piatok Zbook Power G9 s I7-12700H a RTX A1000. Celkovo mozem povedat, ze spokojnost, ale na Elitebooku 845 s ryzenom bolo super, ze som ho vedel nabijat doslava z hociakej nabijacky. Stacila mu napr. ta zakladna, ktoru daval Samsung v krabici ku Galaxy S mobilom.

Ku Zbooku bola 150W nabijacka (standardny kolik), ale dokaze fungovat aj z LG monitora s 90W power delivery (cez USB-C). Mam k tomu aj tuto dokinu ThunderBolt 280 W G4 Dock w/Combo Cable s 350W adapterom :D

Prechod z EliteBooku na ZBook som dostal prikazom, ale keby som si mohol vybrat, tak by som bral radsej najsilnejsi Elitebook bez dedikovanej GPU.
Dell M4500 - i7-920xm @3.87Ghz, quadro 1800m
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

vcelku rychlo sa vyriesil problem s korporatnou domenou a ostatnymi bezpecnostnymi standardami :)
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

Notas co mam v popise sa nabijam doma USB-C 100W nabijackou, v praci mam Asus original adapter. Pokial nepotrebujem grafiku, tak 100w adapter ho bez problemov udrzi nabity. Ale je mi jasne, ze hentake hebiedko ako mam ja, nechce kazdy.

TIe notasy co tu boli linkute su super. Hlavne ta bezproblemova vymenitelnost RAM a SSD, je super. Za par euracov mas zrazu 64GB ram alebo par terovi disk

mac nie je zly, ale pridu mi macy drahe, natoze s ich konfigom uz po kupe moc nespravis. Vela ludi si ho kupi lebo je cool mat nieco od apple a pritom okrem safari prehliadacu si nevedia otvorit ani nastavenie kde sa meni pozadie.
Uz vidim, ze ak si panko kupi maca, tak budem kazdu chvilu mat telefonat, kde je toto, alebo ono. Aj layout klavesnice je trochu iny a aj to posraty @ mu budem musiet ukazat ako sa na tom dava.

@mp3turbo do domeny nakoniec mac vies dat, aj ADcko vies nan pouzit. GP je zevraj kus problem, ale uvidim ked dojde k jeho konfigurovaniu. VPNku od Forti do neho dostanem tiez. Akurat neviem ako je to s uctom usera a admina na to macu. Vo windovs sa vsetci zamestanci prihlasuju na svojich PC a notasoch pod user uctom a ja mam login, na ktorom mam admin prava, kvoli instalacii programov atd. Tu neviem ako toto bude fungovat. Nemam s tym skusenost.
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Chris »

Ak joines mac do domeny, vies nabindovat local userov na AD authentifikaciu
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

ahojte, pouzijem tuto temu. Znamy zhana notas, ktory sa bude casto prenasat. Klucove pre neho je solidna vydrz ba bateriu, kukatelny displej, slusny vykon a cenovka do 1800 s DPH

mne sa pozdava ThinkPad P14s gen5
https://www.lenovo-shop.sk/produkty/len ... 21g20006ck

je to verzia s intelom kvoli lepsiemu chladeniu (verzie s intel CPU maju 2 vetraky, AMD verzie maju len 1). RAM by sa navysila na 32gb a disk na 1tb.
Len nie som si isty tym displejom.
On pozeral na nejake VivoBooky, ktore sa mu pacia, lebo su tenkte, maju slusny HW, maju OLED displej, no u mna su to predrazene notasi do hodnoty max 500eur. On si nasiel nejaky vivobook za 1200eur
myslite, ze ten ThinkPad stoji za tie peniaze?
ma mi poslat typ toho vivobooku, tak ked ho budem mat, pridam ho
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

ja neviem, v takejto hrozitanskej cenovke 512GB SSD a nekonecnych 16GB RAM ?? Ojha. Problem je v tej grafike, preto je ta masina taka draha.
Chce to casto prenasat. 1.61kg tohoto notebooku je fajn, preberali sme tu nedavno HP Zbooky 14" v hmotnosti 1.2kg.

Co sa tyka vydrze na baterku, jednoznacne doporucujem k modernemu notebooku kupit externu powerbanku. 20Ah s vykonom 30W (idealne viac) a predlzis si zabudovanu baterku o 4-5 hodin len tak fikne, podla toho co robis (ak furt ratas atomove vybuchy 100% cpu, tak hodinu a pol alebo dve hodiny). Ked nechces, neberes ju so sebou - zabudovanu velku baterku v notebooku nemozes nezobrat. Takze sa neorientuj na zabudovanu baterku, jej kapacitu a eventualnu vydrz.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
stiv
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30

Príspevok od používateľa stiv »

Tak male ssd a ram je v pohode, kym sa da vymenit alebo doplnit.
.
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

v takejto cenovke to podla mna nie je v pohode.
Jedine ze by to bol Eppl - tam by sme hikali, ze za nesmierne lacnych 1729 (co musi byt tlacova chyba) dostaneme az nekonecnych 16GB RAM.

K PawrBanke dodame, ze stoji nesmiernych asi 25 eur a mozes si kludne zobrat napriklad dve, ked vies ze je pred tebou narocny vylet mimo zasuvku.
To ziadna zabudovana baterka nedokaze, lebo je to okolo 130Wh.
pepkopav
Notebook expert
Notebook expert
Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2012, 19:05

Príspevok od používateľa pepkopav »

ASUS ROG Strix G18 Intel Core i9 14900HX,RAM 32GB DDR5,NVIDIA GeForce RTX 4060,SSD 3Tb,IPS 2560X1600,Windows 11...
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

Obcas sa na tom nieco zahra, tak radsej nechju tam ma
Inac on si nasiel tento:
https://www.alza.sk/asus-vivobook-gamin ... 755949.htm

Som prekvapeny ze to ma vymenitelnu ram

To hp vyzera zaujimavo, pepko ako je na tom ten displej?

Ten thipad, sa mi pacil z dovodu dobrej konstrukcie, portovej vybavy a lahkeho upgradu ci ram alebo ssd
kllr007
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52

Príspevok od používateľa kllr007 »

Hlavne nekupuj nič či ma TN. Min IPS a aj tam kuknúť zahraničné recenzie nech to nemá ten šitny 45% srgb
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: nVidia RTX 5070Ti; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: ROG Strix 850W Gold Aura Edition; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 09. Mar, 2015, 16:13

Príspevok od používateľa SKiLEX »

-Ta dedikovana nvidia grafika podla mna nema zmysel. V P14s gen5 je tak slaba ze tam v hrach vpodstate nie je rozdiel oproti integrovanej

https://www.notebookcheck.net/Lenovo-Th ... 851.0.html

https://www.notebookcheck.net/Intel-emp ... 078.0.html

Trebars cyberpunk medium na p14s nvidii ide 37,7fps a na intel iGPU to ide 32,8fps... Nezmysel kvoli tym 5fps kupovat notebook s nvidiou a vsektymi jej nevyhodami(vydrz baterie, vaha, teplo, cena).

//edit akurat pozeram ze notebooky s ram slotmi maju pomalsie ramky a tym aj pomalsie igpu
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

:D ten TN v tom vivobooku som si nevsimol :D to je fail

co sa tyka tej dedikovanej GK, za mna 4gb karta dnes na gaming nema zmysel. Minimalne 8gb. Aj to lenovo bol taky vystrel z boku, ten ma bohuzial len tiez 4gb kartu
Z hier co som sa dozvedel co hrava, tak je to MS Fly Simulator a Euro Truck 2
Toto by teoreticky mohla celkom slusne zvladnut aj integrovana GK od AMD
Co sa tyka praca, nejaky office, kodenie webu... ziadny narocny rendering, kompilovanie atd
wingo
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36

Príspevok od používateľa wingo »

Intel má momentálne paradoxne dokonca jemne výkonnejšiu iGPU ako AMD :D Teda ak nerátame Strix Halo ktoré by bolo ideálne ale je mimo rozpočtu lebo je zatiaľ len v 2 predražených notebookoch aj keď sa šepká že na CES by mohli byť predstavené aj nejaké herné za rozumnejšie ceny, ale to sú len rumors a nič z toho nemusí byť pravda.
Začiatkom roka má tiež vyjsť Panter Lake s takmer 2x výkonnejšou iGPU ako Lunar Lake/Strix Point, takže ak ho nič nenaháňa aj to môže byť dôvod počkať. Na druhú stranu nik netuší aká bude dostupnosť a uvádzacie ceny, nemusí sa to oplatiť.
Spoiler: ukázať
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

PC1:
Ryzen 7 9800X3D, Noctua NH-D14+Arctic P14 PWM PST, ASRock B850M-X WiFi, 32GB DDR5 Kingston Fury Renegade RGB @ 6200, Sapphire Pulse RX 9070XT 16GB, Samsung 980 PRO 2TB, Adata XPG Core Reactor 650W, BeQuiet Pure Base 500DX + 3x Arctic P14 PWM PST, LG 42OLEDC21, Gamdias Hermes P3 Brown, Logitech G400, Hifiman HE-4XX/Edifier M60 + Topping NX4DSD

PC2:
Ryzen 7600X, Gigabyte B650M Gaming X AX, 32GB DDR5 Kingston Fury@6000, Gigabyte RTX 3070 8GB Vision, SSD Kingston Fury Renegade 1TB, Gigabyte P650SS ICE, Zalman P10 White, ASUS VG279Q, Marvo K605, Rapture ASPIS, Edifier WN820NB Plus

Návrat na "Nákupná poradňa"