keďže nam sem tam vypadne elektrina planujem domov pred nasko napojit upsko, no vôbec netušim čo mam pozerať, ake vyberať, čo by to malo a nemalo mať. Netušim ani koľko do toho mam investovať, proste necham si poradiť v plnom rozsahu.
Chcem za to napojiť
spominane nas - ryzen 3900x, nejakych 5x18tb, 2x2.5 ssd, gtx1070 + este nejake karty a par ventilatorov, odhadom to moze mat 100w idle a 300w pod loadom?
2.5gb custom router - 20w
2x switch - 20w
1xhue bridge - 10w
spolu nejakych - 150w ak dobre ratam idle - velmi na hrubo
Co od toho chcem, respektive nice to have - aby sa to dalo implementovat priamo do HA respektive v najhorsom pripade si to prezeniem cez truenas - tj aby som vedel kedy vypadla elektrina, ci su baterky v pohode (predpokladam, ze sa to da) atď
Ak by som na to vedel napojit aj telku by bol iba bonus (tu skôr ako ochranu, než aby nevypadla), jop, bude to v obyvacke kedze inde nemam miesto - cize cim tichsie tym lepsie
Teraz hlavna otazka, koľko mam do toho investovať(zmestim sa do 500e?), a aku velku UPS riesit. AI mi vyratalo, ze 2200VA mi to v pohode udrzi na viac ako 2 hodiny, staci to? Stacila by asi aj hodina, ide hlavne o to aby som ukončil aplikacie a vypol nasko, to, ze to vydrzi dlhsie je iba bonus.
Vopred ďakujem za každu radu